Saturday, July 19, 2008

Green Project



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Διαπολιτισμικού Διαλόγου και με την ευγενική στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η συντονιστική ομάδα της πρωτοβουλίας "Green Project: Αθήνα - Πεκίνο 2008 από τους δρόμους του μεταξιού στους δρόμους της ενέργειας" έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008 και ώρα 12 το μεσημέρι, σε συνέντευξη τύπου την οποία θα παραχωρήσει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας 8, 105 57 Αθήνα.

Πληροφορίες: 210-3278911

Το Green Project (GP) αποτελεί εθελοντική πρωτοβουλία μιας ομάδας 73 επιστημόνων και καλλιτεχνών, με στόχο την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η ομάδα πληρώματος του GP θα πραγματοποιήσει ένα "πράσινο οδοιπορικό" 11.121 χλμ από την Αθήνα στο Πεκίνο, το 2008, με οχήματα τεχνολογίας περιορισμού εκπομπών CO2. Στα ίχνη των αλλοτινών "δρόμων του μεταξιού" θα αναζητηθεί η συμβολική διαδρομή που σήμερα οριοθετείται από το εμπόριο ενέργειας, με στόχο την ανάδειξη της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αξιοποιόντας τη τέχνη της φωτογραφίας, της video art, του ντοκυμαντέρ, των ηχητικών εγκαταστάσεων, της ζωγραφικής και της αρχιτεκτονικής.

Το GP τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας και του Δήμου Αθηναίων. Έχει την ευγενική υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Ελλάδας. Χορηγοί είναι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε.

Link: Greenproject.com

Labels:

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

No peace, no birth control, no commercial future :
In 2001 there was a total global installed capacity of eight gigawatts (GW) of geothermal power, 25 GW of wind power and negligible photovoltaic solar power. Even assuming the wind blows all the time, geothermal, wind and photovoltaic add up to only one quarter of one per cent of worldwide primary energy production. To replace fossil fuels, you would need to increase all these renewables by a staggering 33,000%!

July 20, 2008 at 5:08 AM  
Blogger Harmonic Ecology = MI VIA said...

Εγώ, γιατί κουμπώνομαι όταν βλέπω τόση υποστήριξη από τους προύχοντές μας;
Και τους κυνηγούς υποστηρίζουν τα υπουργεία κι ο Δήμος Αθηναίων, κόψαν και το νήμα, αν δεν απατώμαι στην έκθεσή τους με τα όπλα και τα πτώματα σε πλήρη θέα, έτσι για να τα συνηθίζουμε, να μας τα επιβάλουν...για ποιό περιβάλλον θα μας μιλήσουν τώρα?

July 20, 2008 at 2:26 PM  
Blogger Harmonic Ecology = MI VIA said...

Ασε το θέμα της παράνομης επίδοσης της ολυμπιακής φλόγας σε ένα τόσο παραβατικό έθνος και για το περιβάλλον για το οποίο δήθεν κόπτονται και για τα ανθρώπινα δικαιώματα (όχι μόνο για το Θιβέτ), και για τα μαρτύρια των ζώων...
Παράνομης σύμφωνα με το ολυμπιακό ιδεώδες, είναι κατανοητό σε όλους νομίζω..
Ποίος πολιτισμός λοιπόν;
Όσοι δεν αφήνονται στη πλύση εγκεφάλου της ελληνικής TV διατηρούν το μυαλό καθαρό για να κρίνουν εις βάθος, πέρα από τη βιτρίνα...

July 20, 2008 at 2:32 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home