Thursday, July 3, 2008

Η Κομισιόν κάνει ένα βήμα για να σταματήσει η θηριωδία της σφαγής της φώκιας


Η Κομισιόν προτείνει απαγόρευση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει επίσημα στο τέλος του μήνα από τις χώρες-μέλη της ΕΕ να απαγορεύσουν την εισαγωγή δερμάτων και προϊόντων προερχομένων από το κυνήγι της φώκιας του Καναδά, ανακοίνωσε σήμερα ο επίτροπος αρμόδιος για το Περιβάλλον Σταύρος Δήμας.

«Η πρόταση είναι έτοιμη και θα την παρουσιάσω πριν από το καλοκαίρι», είπε ο κ. Δήμας στη διάρκεια της άτυπης συνάντησης των υπουργών Περιβάλλοντος στο Σεν-Κλου, κοντά στο Παρίσι.


Η Επιτροπή θα λάβει την απόφασή της στις 23 Ιουλίου και στη συνέχεια θα υποβληθεί στις χώρες μέλη για έγκριση.

Ο Σταύρος Δήμας εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος για την έκβαση της προσπάθειας, τονίζοντας ότι έχει την ισχυρή υποστήριξη της Γαλλίας, η οποία προεδρεύει της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο.

Προχθές Τρίτη πολλές εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν έξω από την έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ζητώντας να σταματήσει το κυνήγι της φώκιας και καλώντας τη γαλλική προεδρία να αναλάβει δράση.

«Ηλθαμε για να υποστηρίξουμε τις προτάσεις του ευρωπαίου επιτρόπου για το Περιβάλλον Σταύρου Δήμα και να διαδηλώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών», δήλωσε ένα μέλος του Ιδρύματος Μπριζίτ Μπαρντό, εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης.

Οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων ζητούν να απαγορευτεί πλήρως και χωρίς όρους το κυνήγι της φώκιας, αλλά όπως δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή, η Επιτροπή είναι δεν μπορεί να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα, καθώς οι κανονισμοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου καθιστούν πολύ δύσκολη την πλήρη απαγόρευση.

Στις αρχές Μαρτίου ο Καναδάς επέτρεψε να σφαγούν αυτή τη χρονιά 275.000 φώκιες, έναντι 270.000 που είχε επιτρέψει το 2007.

Το Βέλγιο και η Ολλανδία έχουν ήδη απαγορεύσει την εισαγωγή δερμάτων και άλλων προϊόντων που προέρχονται από το κυνήγι της φώκιας. Η Κροατία, η Σλοβενία, η Γερμανία και η Αυστρία έχουν λάβει μέτρα για να κλείσουν οι αγορές των προϊόντων αυτών, ενώ και η Ιταλία ετοιμάζεται να πράξει αναλόγως.

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος - ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν σου αρέσει να σου κάνουν!

3 comments:

Anonymous said...

Δεν ξεκαθαρίζετε όμως αν εκτός από το δίκαιο αφοπλισμό των κερδοσκόπων με τα δέρματα, προτείνετε και τη φυτοποίηση των Ινουΐτ, καθώς ουρλιάζετε συνεχώς ότι όποιος τρώει γάλα και αυγά είναι ...κατώτερος, κι ας έχουν κάνει τις μεγαλύτερες γενοκτονίες οι γεωργικοί λαοί...
2 μέτρα και 2 σταθμά μπας και διπλασιάσετε τα 7 δύστυχα ανθρώπινα δισεκατομμύρια της Γης, ερημοποιώντας την εντελώς με ρύζι, καλαμπόκι, σιτηρά, όπως έκαναν στη Μ. Ανατολή;
Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν σου αρέσει να σου κάνουν!

LEFT LIBERAL SYNTHESIS said...

Υπαρχει ένα μήνυμα στο inbox του Cortlinux

Άθεος said...

Όποιος έχει νεύρα ας ρίξει μια ματιά εδώ, όπου αναρτώ δυο video για το θέμα της γούνας http://tetrafarmakos.blogspot.com/2008/05/blog-post.html ή και εδώ για τους Ινουΐτ μιας και αναφέρθηκαν http://www.youtube.com/watch?v=d9HprfpvuFE
Εύχομαι η θηριωδία της γενοκτονίας της φώκιας να σταματήσει το συντομότερο!