Sunday, June 29, 2008

Μια άποψη ακόμα

Σημειώνω ότι η παρακάτω ανάρτηση (η οποία αναδημοσιεύεται από το blog μου), αντικατοπτρίζει μόνο την άποψή μου, δεν θέλω δε να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν που πιστεύει κάτι το διαφορετικό. Αποτελεί απλά μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος "επανάσταση".

Ένα σωρό mails καταφτάνουν στο inbox μου τις τελευταίες μέρες. Όλα μιλούν για "επαναστάσεις" ώστε να "νικήσουμε" τα "τέρατα" της σύγχρονης κοινωνίας.

Ένα από αυτά τα τέρατα είναι η ακρίβεια.

Έλαβα λοιπόν ένα mail που λίγο ή πολύ με παρακινούσε να μην ψωνίζω κάθε Πέμπτη, ώστε να τιμωρηθούν όλοι αυτοί οι παραγωγο-μεσαζοντο-έμποροι που πουλούν ακριβά την πραμάτεια τους.

Δεν ξέρω σε πόσους έχει κυκλοφορήσει κάτι παρόμοιο, μου φάνηκε όμως αστείο. Δηλαδή τι θα γίνει αν δεν ψωνίσω Πέμπτη και κάνω τα ψώνια μου ...Σάββατο; Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ψώνιζα Πέμπτη! Πάντα Παρασκευή ή Σάββατο κάνω τις προμήθειές μου...

Οι εμπνευστές αυτής της επανάστασης πρέπει να έχουν μια και μόνη φιλοδοξία: την πλάκα! Αν θέλετε κύριοι σοβαρά μέτρα, συγκρίνετε τιμές και αγοράστε το φθηνότερο όπου το βρείτε. Σας φαίνεται κάποιο προϊόν ακριβό; Αντικαταστήστε το με κάτι παρόμοιο. Μην το αγοράσετε καμιά μέρα της εβδομάδας κι όχι μόνο την Πέμπτη.

Για να λειτουργήσει η "κοινωνική επανάσταση" κατά της ακρίβειας χρειάζεται ουσιαστική κοινωνική αφύπνιση. Ένα τέτοιο ρόλο πρέπει να παίξει το ΙΝΚΑ και όλοι οι σύλλογοι καταναλωτών. Αλλά για να εφαρμοστεί η όποια "οδηγία", πρέπει ο καθένας από εμάς να μάθει να επιλέγει σωστά, δίχως να τον πιάνει κορόιδο η κάθε εταιρεία κι ο κάθε επιτήδειος.

Ένα mail σαν αυτό, είναι σαν την "διαδήλωση των bloggers" που έγινε στο σύνταγμα με μαύρες φανέλες για την καμένη Πάρνηθα: Διαφημίστηκε το "τι είναι blogger" και η Πάρνηθα συνεχίζει να χτίζεται παράνομα.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Βεβαίως, δεν αλλάζουν και πολλά με ηλ. μηνύματα χωρίς συζητήσεις.
Να περιμένουμε όμως "κοινωνική αφύπνιση" από εγωκεντρικές, ιεραρχικές οργανώσεις, ή από τους μπλόγκερ της αποδάσωσης και του Γκορ, που σαμπόταραν στο Σύνταγμα και συνεχίζουν ως σήμερα τον πόλεμο κατά της ενίσχυσης της αδύναμης φυσικής αναγέννησης με σπορές, αλλού επίσημες;
Συμφιλιωτικά δρουν αυτοί που ζουν έτσι, όχι αυτοί που διατάζουν ή υπακούουν. Με την ακρίβεια να καλπάζει ανεξέλεγκτη, ίσως κανένας λιμός, όπως των "οικολογικών" βιοκαυσίμων, που τον απεύχομαι, συσπειρώσει όσους νοιάζονται πρωτίστως για τα παιδιά.
http://64.233.183.104/search?q=cache:DyNrWE4RbtEJ:www.volunteertaskforce.org/ppwatershed/+seed+ball+volunteertaskforce&hl=el&ct=clnk&cd=1&gl=gr&client=firefox-a

June 29, 2008 at 9:49 AM  
Blogger βιολιστης στη στεγη said...

Ποιόν "κοινωνικό αφυπνιστή" εμπιστεύεσαι, πέρα από τη δική σου ατομική αφύπνιση;
Εγώ πάντως, κανένα.
Μόνο πολλές ατομικές αφυπνίσεις μαζί, μπορούν να οδηγήσουν με επιτυχία στη κοινωνική αφύπνιση, κι'απο κεί, στις λύσεις τής αυτάρκειας που ανέφερε ο φίλος μου ο afoviahapinnes.

June 30, 2008 at 5:36 AM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Φίλε, βιολιστή,
όσοι είναι φιλικοί προς την Αυτάρκεια (και είναι κάμποσοι, αλλά σκόρπιοι), μπορούν να συνεννοηθούν κατά τόπους και να συσπειρώσουν κι άλλους όσο είναι καιρός, καθώς, από φέτος που σχεδόν όλοι έχουν καταλάβει ότι το πετρέλαιο τελειώνει χωρίς εναλλακτικές, αν μια ολοκληρωτική κατάρρευση συμβεί πριν από μια ήπια προσαρμογή, τα συσσίτια δεν θα σώσουν την ανθρωπότητα...

July 1, 2008 at 10:05 AM  
Blogger βιολιστης στη στεγη said...

Δυστυχώς φίλε μου, οι περισσότεροι, πρέπει να φτάσουν στο συσίτιο για ν'αρχίσουν να αφυπνίζονται...

July 2, 2008 at 4:58 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home