Thursday, June 26, 2008

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ
ΔΙΚΑΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ !!! Το ζητούμε και το δικαιούμαστε.
Αλλιώς, ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ . ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΗΜΕΡΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΗΣ - ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ . ΠΑΩ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ - ΕΛΛΗΝΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ
ΤΟ ΙΝΚΑ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.
ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΝΚΑ
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
... ΟΤΑΝ., Η ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΝΕΙ ΑΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ..... Η ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.
ΤΟ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΓΕΝΙΚΟ.
ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΨΩΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, δεν μας είναι το σημαντικό.
ΕΛΛΗΝΕΣ, Η ΑΓΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΟΤΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ.
ΚΑΙ,.. ΜΑΘΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΜΕ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΥΡΩ.
ΔΗΛΑΔΗ ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΜΕ ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑΛΗΡΑ.
ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΜΠΤΕΤΑΙ Η ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ Της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΜΠΤΗ . ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΡΟΦΙΜΑ . ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ . ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΛΑΥΘΜΟ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ τους ΑΛΛΟΥΣ.
ΔΕΝ ΠΑΩ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΑΓΟΡΑ ΟΥΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΜΕ, ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ και ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ - ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΔΕΝ ΠΑΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ -, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΕΣ.
ΘΕΛΟΥΜΕ . ΘΕΛΕΤΕ, ΝΑ ΞΕΡΕΙ Η ΑΓΟΡΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ, το ότι ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ.
Στο ταγκό της αισχροκέρδειας, δεν έχουμε τακούνια κατάλληλα και.. στο τραπέζι της,.. να κάτσουν μόνοι τους να την φάνε. Και, .... καλή χώνεψη. Ο τελευταίος γελάει καλύτερα.

ΙΝΚΑ

***

Ελαβα αυτό το μαιλ, το προωθώ γιατί πιστεύω πως αξίζει τον κόπο. Το παραξυλώσανε. Πρέπει να γίνουμε συνειδητοποιημένοι καταναλωτές και όχι αρνιά καραπαζοεισπράκτορες.

5 comments:

Darthiir the Abban said...

Δηλαδή αν κάθε Πέμπτη δεν αγοράζουμε τίποτε, δεν θα τα αγοράσουμε την Παρασκευή ή την Τετάρτη;

Σε τελευταία ανάλυση το Σάββατο θα ήταν μια πολύ καλύτερη μέρα για μποϊκοτάζ...

Πάντως μποϊκοτάζ σημαίνει πλήρης αποχή από την αγορά μέχρι να γονατίσει η αλυσίδα τροφοδοσίας (όχι οι έμποροι), να πήξουν οι αποθήκες στο αδιάθετο προϊόν και να σταματήσουν οι μεταφορές του.

Κάθε άλλη ενέργεια είναι στρουθοκαμηλισμός.

gmoikology said...

Το πρόβλημα της ακρίβειας είναι αρκετά σύνθετο και δε λύνεται με το μποϊκοτάζ, (χωρίς να σημαίνει ότι τέτοιες λύσεις δε βοηθάνε).
Διαρκώς μέρα μέρα με τη μέρα δημιουργούμε (συμμετέχοντας όλοι μας σε ένα καπιταλιστικό σύστημα) μία "φούσκα" με παραγωγή προϊόντων χωρίς καμία ουσιαστική αξία και ανακάλυψη νέων που προσπαθούν να προωθηθούν μέσα από τη γέννηση περισσότερων και περισσότερων αναγκών.
Όταν κάποια στιγμή η φούσκα αρχίζει και σπάει τότε όλη η οικονομία των φανταστικών αναγκών καταρρέει σα χάρτινος πύργος κάτω από το βάρος των πραγματικών αναγκών. Αυτό σημαίνει ότι εκατομμύρια θα μείνουν άνεργοι και ίσως πολλές δεκάδες εκατομμύρια.
Ο εξορθολογισμός της οικονομίας (ως προς τα παραγόμενα προϊόντα και τους θεσμούς της) αλλά και η εστίαση σε μια συστηματική πολιτική μείωσης του ανθρώπινου πληθυσμού, μέσα από ενημέρωση και διαφώτιση του κόσμου, είναι σήμερα εξαιρετικά αναγκαία. Περισσότερο από ποτέ.

AfoviaHappiness said...

Μπορούμε να θέτουμε συχνότερα το πρόβλημα του απαραίτητου ελέγχου των γεννήσεων, που αναφέρει ο gmoikology.
Γιατί να μην οργανώσουμε άμεσα, για όσους ενδιαφέρονται, μια ζωντανή συζήτηση με ανάλογα θέματα, με πολύ καλύτερα, ενδεχομένως, αποτελέσματα από ό,τι περιμένουμε, αφού κανένας φορέας δεν ασχολείται σφαιρικά, κι επιπλέον εμποδίζουν να ακούγονται άλλες φωνές;
Άλλωστε τα περιθώρια στενεύουν και η μοιρολατρεία υποσκάπτει την επιβίωση και αυτών που την κατευθύνουν.

Anonymous said...

Αυτό που κάνει αμέσως εντύπωση, είναι ότι παρά την ακρίβεια, παρά την καταστροφή του πλανήτη, κανείς δεν τολμάει να μιλήσει για τίποτα περισσότερο, παρά μόνο για λελέδικα ατελέσφορα μποϋκοτάζ. Άξια- άξια ευνουχισμένα άτομα. Απέραντη κατασταλή στα κεφάλια σας.
Κανενός δεν περνάει από το μυαλό το φυσιολογικότερο ΄΄θα τους σπάσω τα παΐδια των καθαρμάτων΄΄.
Με πολύ βία μάλιστα.
Ακούω αντιδράσεις λεοντόκαρδοι!!

Deep Harmonic Ecology said...

περίμενε το επόμενο ποστ σύντεκνε!