Friday, June 27, 2008

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΑΙ, ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΜΑΣ

Επειδή δε πιστεύω πως θα μας σώσει τίποτε άλλο, απ' την ηθική κι υπεύθυνη στάση ζωής,
κι όσο περισσότερο θα ζούμε με βία στον εαυτό μας, στους συνανθρώπους μας και ειδικά στα ζώα που δε φταίνε τίποτε για τις θηριωδίες που υφίστανται,
θα βιαιοπραγεί κι η ζωή μαζί μας, και θα πληρώνουμε συνέπειες κακών πράξεων συνεχώς, θα σας φέρω μια ελπιδοφόρα είδηση απ' το φόρουμ στο οικολόγιο, μήπως το σκεφτούμε κι αλλιώς:
.................................................................................
"""Βρε παιδάκια, να μην υπάρχει ενότητα για ζώα σε οικολογικό φόρουμ? Ακατανόητο, δε σωζόμαστε χωρίς να σώσουμε τα ζώα, θα πληρώνουμε συνεχώς τις συνέπειες της σκληρότητάς μας, καταλάβετέ το!!! Δείτε είδηση κεφαλαιώδη, μετά τα φιλοζωικά κόμματα σε ευρωπαικά κοινοβούλια, και πείτε μου, είναι για τα "Γενικά"?.... μα άπτονται του πολιτισμού μας, πώς τα υποβιβάζουμε? Δεν τόπε μόνο ο Γκάντι, μαζί με σύγχρονους διανοητές, όλοι το ίδιο λένε!
Αν και καίγεται η καρδιά μου για τα άλλα άμοιρα πειραματόζωα, :o δείθεν για φάρμακα, (πόσα ακόμα?), κι όχι για τα οικονομικά προγράμματα, για τις ατέλιωτες κι όλο αυξανόμενες αρρώστιες, παρά την "πρόοδο" της επιστήμης:

Η Ισπανία αναγνωρίζει τα δικαιώματα των πιθήκων
http://www.reuters.com/article/scienceNews/idUSL256586320080625?feedType=RSS&feedName
=scienceNews&rpc=22&sp=true

Το ισπανικό κοινοβούλιο αποφάσισε να δηλώσει τη συμπαράστασή του προς το κίνημα για τα δικαιώματα των πιθήκων, αναγνωρίζοντάς τους το δικαίωμα στη ζωή και στην ελευθερία.

Παράθεση
Parliament's environmental committee approved resolutions urging Spain to comply with the Great Apes Project, devised by scientists and philosophers who say our closest genetic relatives deserve rights hitherto limited to humans.

"This is a historic day in the struggle for animal rights and in defense of our evolutionary comrades, which will doubtless go down in the history of humanity," said Pedro Pozas, Spanish director of the Great Apes Project.
Μετάφραση:
Η Περιβαλλοντική Επιτροπή του κοινοβουλίου ενέκρινε αποφάσεις που παρότρυναν την Ισπανία να συμβαδίσει με τις αρχές του Great Apes Project, το οποίο έχει ιδρυθεί από επιστήμονες και φιλοσόφους που λένε ότι οι κοντινότεροι γενετικοί συγγενείς μας δικαιούνται να έχουν δικαιώματα που μέχρι τώρα περιορίζονταιι στους ανθρώπους.

Αυτή είναι μία ιστορική μέρα για τον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και για την υπεράσπιση των συντρόφων μας στην σκάλα της εξέλιξης, η οποία αδιαμφισβήτητα θα περάσει στην ιστορία της ανθρωπότητας," δήλωσε ο Πέντρο Πόζας, ο Ισπανός διευθυντής του Great Apes Project.


Παράθεση
The new resolutions have cross-party or majority support and are expected to become law and the government is now committed to update the statute book within a year to outlaw harmful experiments on apes in Spain.
[...]
Keeping apes for circuses, television commercials or filming will also be forbidden and breaking the new laws will become an offence under Spain's penal code.

Οι νέες αποφάσεις έχουν υποστήριξη από πάνω από ένα κόμμα και από την πλειοψηφία, και αναμένεται να γίνουν νόμοι. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ανανεώσει τη νομοθεσία εντός ενός έτους, ώστε να απαγορευτούν επιβλαβή πειράματα σε πιθήκους στην Ισπανία.
Η χρήση πιθήκων για τσίρκο, τηλεοπτικές διαφημίσεις ή ταινίες θα απαγορευτεί επίσης, και παράβαση των νέων νόμων θα γίνει αδίκημα σύμφωνα με τον ισπανικό ποινικό κώδικα.

Παράθεση
Philosophers Peter Singer and Paola Cavalieri founded the Great Ape Project in 1993, arguing that "non-human hominids" like chimpanzees, gorillas, orang-utans and bonobos should enjoy the right to life, freedom and not to be tortured.

Οι φιλόσοφοι Πήτερ Σίνγκερ και Πάολα Καβαλιέρι ίδρυσαν το Great Ape Project το 1993, προτείνοντας ότι "μη ανθρώπινα ανθρωποειδή" όπως οι χιμπατζίδες, γορίλλες, ουρακοτάγκοι και μπονόμπος θα έπρεπε να απολαμβάνουν δικαιώματα στη ζωή, ελευθερία και μη βασανισμό.

(Από το "χορτοφαγία-στάση ζωής-φόρουμ")""""""
.....................................................................................
Παρ' όλες τις φρικτές ταυρομαχίες, και για τις οποίες υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις, περισσότερο το κράτος τις θέλει για το τουρισμό, (άλλο κι αυτό το .....τουριστικό βίτσιο...), η Ισπανία προχωράει παντού κι από ουραγός, μας ξεπέρασε σε όλα....
Στα μεγάλα πάρκα τους ο κόσμος παρακολουθεί πολύ συχνά υπαίθριες δωρεάν συναυλίες, ή από μεγάφωνα, κλασσικής μουσικής, τι άλλο θέλετε;;

3 Comments:

Blogger βιολιστης στη στεγη said...

Ελπιδοφόρο, πραγματικά.
Δυστυχώς με τους ταύρους, δε βλέπω να γίνει τίποτα... "Εθνικό" προϊόν, βλέπεις!
Μποϊκοτάζ στα τσίρκο με ζώα, πότε θα κάνουμε;

June 28, 2008 at 5:08 AM  
Blogger Harmonic Ecology = MI VIA said...

ΒΙΟΛΙΣΤΗ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ...
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΙΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΜΑΣ "ΕΤΣΙΘΕΛΙΣΜΩΝ" ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΝΤΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΜΗ!
ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΖΩΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ GAWF ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΙ ΑΛΛΑ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ, ΟΧΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ....ΞΕΡΕΙΣ...
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΟΛΑΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ ΣΕ ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΡΚΑΔΕΣ?
ΕΥΤΥΧΩΣ, ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, Σ' ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΛΑΦΙΟΥ, ΔΗΘΕΝ ΦΑΡΜΑΣ, ΠΟΛΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ..ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ....ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΙ ΟΣΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ, ΣΤΟ Ν' ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑΣ...
ΝΑΣΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ....

June 28, 2008 at 7:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Τι χόρτα μασάνε και είναι αχάριστοι οι εκπολιτιστές φυτοποιοί προς όλους που φυλάνε τα σύνορα, για να μπορούν οι ηθικολόγοι να χρησιμοποιούν τους άχρηστους βασανισμούς των ζώων ως πρόφαση για να διχάσουν την κοινωνία, μήπως και την υποτάξουν σαν το μοιρολάτρη Γκάντι τους, που δείλιασε να αγγίξει τις αιμοδιψείς κάστες...
Άσε και τον ανεκδιήγητο Μακάρντνεϊ τους, που απαγόρευσε στην τελευταία του γυναίκα να θηλάσει το μωρό τους...
Χορτοπιόνια των ανταγωνιστικών κανιβάλων.

July 3, 2008 at 9:50 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home