Wednesday, March 5, 2008

Δωρεάν εξοικείωση με τα σκυλιά - www.sapt.gr


ΔΩΡΕΑΝ εξοικείωση μαθητών με ήρεμα σκυλιά των εθελοντών τής ομάδας SAPT (με την έγκριση που αναφέρει η Εγκύκλιος υπ’ αριθμ. 85212/30-7-07 του ΥΠ.Ε.Π.Θ.). Ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα τους για περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες, όπως τη συμπεριφορά μας προς τα αδέσποτα. http://www.sapt.gr/symb1.php:

Προς τα παιδιά:

Οι σκύλοι δεν είναι μικρά τετράποδα ανθρωπάκια ντυμένα με γούνα!
Σκέπτονται διαφορετικά από εμάς και δεν καταλαβαίνουν την γλώσσα μας, παρά μόνο αν ξοδέψουμε χρόνο να τους μάθουμε κάποιες λέξεις.
Όμως, βασικότερος τρόπος επικοινωνίας με έναν σκύλο, δικό μας ή ξένο, είναι οι κινήσεις μας ή αλλιώς, η γλώσσα τού σώματος.

Πώς μπορούμε να γνωριστούμε με έναν σκύλο;

Αν συναντήσετε κάπου έναν σκύλο που πάει βόλτα (με λουρί) συνοδευόμενος από τον ιδιοκτήτη του (=κηδεμόνα του) και θέλετε να γνωριστείτε, πρώτα ρωτάτε την μαμά ή τον μπαμπά σας και μετά απαραίτητα ρωτάτε τον συνοδό του σκύλου. Αν σας το επιτρέψει, τότε στέκεστε μπροστά του και ακίνητοι σε απόσταση ενός μέτρου και απλώνετε ήρεμα το χέρι σας με την παλάμη προς τα κάτω για να έρθει να το μυρίσει ο σκύλος. Αν μετά από αυτήν την γνωριμία θέλετε να τον χαϊδέψετε, κατεβάστε ήρεμα το χέρι σας προς το στήθος του και χαϊδέψτε τον εκεί μαλακά. Αποφεύγετε πάντα να σκύβετε πάνω από το σώμα του.

Χριστίνα Οικονόμου

Υπεύθυνη Προγραμμάτων,

Εκπαίδευσης & Υιοθεσιών

SAPT Hellas

Τηλ: +30 6974-481351

Δε-Παρ 10:00-14:00

url: www.sapt.gr

e-mail: info@sapt.गर

Με την ευκαιρία, μοιραστείτε την αίσθηση ελευθερίας τού μικρού σκύλου στο παρακάτω ταινιάκι:


Labels: , ,

0 Comments:

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home