Wednesday, March 5, 2008

Κρέμασμα κυνηγετικών σκυλιών στην Κω








30 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Πριν προσθέσω κάτι άλλο, είναι εύκολο να γράψεις γιατί βρέθηκαν έτσι εκτελεσμένα αυτά τα σκυλιά;

March 4, 2008 at 9:54 AM  
Blogger vossinakis said...

Αφου τέλειωσαν την δουλειά τους (κυνηγι) ο κυνηγός για να μην τα ταϊζει μεχρι του χρόνου τα καθάρισε. Τι να πεις παραπάνω. Οτι και να πουμε λιγο ειναι. Απορώ πως δεν τα άκουσε κανείς να κλαίνε απο την πείνα.

March 4, 2008 at 10:09 AM  
Blogger resident said...

This comment has been removed by the author.

March 4, 2008 at 11:49 AM  
Blogger resident said...

Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για την ζώα και την κακοποίηση τους.Ελάχιστοι ενδιαφέρονται.Οι πιο πολλοί είναι απλοί ανθρωποί χωρίς ισχύ.Ούτε τα κόμματα, ούτε οι πολιτικοί τους, ούτε η εκκλησία, ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε οι δημοφιλείς κάθε είδους Λαζόπουλοι ,ούτε αυτοί που πρέπει να τηρούν τους νόμους,ακομη και στα σχολεία δεν γίνονται σχετικές αναφορές από τους μορφωμένους δάσκαλους μας .Η ελληνική κοινωνία είναι μια ανθρωποκεντρική κοινωνία που η μόνη της ευαισθησία είναι το περιβόητο «δίκιο του εργάτη» και οι παχιές και αόριστες κουβέντες του τύπου «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».
Ελπίζω κάποια στιγμή να ζήσουμε την ίδρυση αστυνομίας ζώων.

March 4, 2008 at 11:50 AM  
Blogger foxy vegan said...

resident, πραγματικά Αστυνομία Για την Προστασία των Ζώων θα ήταν μία πολύ καλή εξέλιξη. Δυστυχώς όμως - ζώντας την ελληνική πραγματικότητα - πιστεύω πως ακόμη και αν την είχαμε πάλι λάδωμα θα έπεφτε και κανείς δεν θα πήγαινε φυλακή ή τιμωρούνταν. Πραγματικά ορισμένες φορές είναι να μας πιάνει απελπισία με αυτά που βλέπουμε και αυτά που αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε.

March 4, 2008 at 9:29 PM  
Blogger Διαγόρας ο Μήλιος said...

Να με συγχωρείτε αλλά τα περί αστυνομίας των ζώων είναι αφελή, για να το θέσω επιεικώς.

Έτσι κι αλλιώς, τέτοιου είδους πράξεις (και δεν μπορώ να γράψω "κτηνωδίες" γιατί στην προκειμένη περίπτωση ο αυτουργός είναι δέκα φορές χειρότερος από κτήνος) είναι ποινικά κολάσιμες σύμφωνα με τον ισχύοντα ποινικό κώδικα.

Αφού λοιπόν η ηθική στάθμη του Νεοέλληνα στέκεται κατά τεκμήριο πολύ χαμηλότερα από την ηθική στάθμη που προσπαθεί να του υποδείξει ο οποιοσδήποτε νόμος, και αφού ο Νεοέλληνας έχει δομήσει την κοινωνία του κατά τρόπο τέτοιο ώστε να αποφεύγεται η εφαρμογή του κάθε νόμου και να εξασφαλίζεται πάντα η ατιμωρησία του, δεν υπάρχει απολύτως καμμία λύση παρά η εμμονή στη βελτίωση της παιδείας και η υπομονή, έτσι ώστε με το πέρασμα ενός ή δύο αιώνων να ξεπλυθεί η νοοτροπία του Νεοέλληνα από τα κατάλοιπα του ραγιά, του πειναλέου, και του τιποτένιου, που τον ορίζουν μέχρι σήμερα.

March 5, 2008 at 12:50 AM  
Blogger resident said...

Διαγόρα χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό που να δέχεται καταγγελίες και να εφαρμόζει το νόμο και να είναι μόνο γι αυτό.Ειναι σημαντικό σε κάποιους να έχει ανατεθεί μόνο αυτή η δουλειά- δεν ξέρω αν βλέπεις ανιμαλ πλανετ.Σε Αμερική, Αγγλία κάνουν πολύ καλή δουλειά.Νομιζω θα συμφωνήσει η foxy vegan που ζει εκεί.

March 5, 2008 at 1:05 AM  
Blogger ellinida said...

Να γράψω τι; Τι να γράψει κανείς;
Οι εικόνες και μόνο σου κόβουν την ανάσα. Φτάνει πιά η αρρώστεια τους, φτάνει πιά η βία στα ζώα. Ελεος πιά! Κάτι πρέπει να γίνει.

March 5, 2008 at 1:50 AM  
Blogger An-Lu said...

Δεν θέλω να πιστέψω ότι εκτός από κακοί είμαστε ΚΑΙ σαδιστές...

March 5, 2008 at 5:07 AM  
Blogger Mona Sax said...

ρε αν ειναι δυνατον,ειλικρινα α-η-δ-ι-α-σ-α

March 5, 2008 at 1:50 PM  
Blogger glam said...

This comment has been removed by the author.

March 5, 2008 at 3:21 PM  
Blogger glam said...

Κυνηγός που θα σκοτώσει με αυτόν τον τρόπο τον σκύλο του, το αποκλείω!!

Μόνο ψυχοπαθής !!!(αν πρέπει να θανατωθεί κάποιο κυνηγόσκυλο αυτό γίνετε με ντουφέκι ...... )

Οι κυνηγοί , πάντως, θα κρεμούσαν τον φονιά με μεγάλη ευχαρίστηση……

March 5, 2008 at 3:27 PM  
Blogger ellinida said...

Προσωπικά θεωρώ ότι οι κυνηγοί είναι ψυχοπαθείς. Δεν εννοείται στις μέρες μας να συνεχίζεται το κυνήγι. Είναι φόνος ζώων για λόγους αναψυχής.
Δεν θα μου έκανε εντύπωση να μάθαινα πως ήταν ο ιδιοκτήτης τους.
Και απ' ότι βλέπουμε όλοι είναι κυνηγόσκυλα.
Πολύ πιθανόν λοιπόν να είναι κυνηγός. Ισως να τα βαρέθηκε ή να μην του έκαναν καλά την δουλειά τους και να μην τα χρειαζόταν πλέον.

March 6, 2008 at 3:42 AM  
Blogger water girl said...

εμενα παντως που ειμαι και πολυ κακια οταν ειμαι στα καλα μου,αυτο το πραμα μου θυμιζει μαζικη εκτελεση σκυλων που τα αφεντικα τους τα θεωρουν αχρηστα για τη δουλεια τα οποια τα πηραν.Επενδυση που δεν τους βγηκε,απλα...γιατι δε μπορει ενας τρελλος να μαζεψε τοσες ψυχες απλα και μονο για να εκτονωσει το βιτσιο του...μαλλον καποιοι που φερουν την ταμπελα του κυνηγου,οι οποιοι κυνηγοι ντεμεκ ενδιαφερονται για το περιβαλλον,ειδαν οτι τα σκυλια τους δεν κανουν γι'αυτη τη δουλεια κι αποφασισαν να τα ξεφορτωθουν.Οπως οι αξιοτιμοι γειτονες μου σε παραλιακο προαστειο της αθηνας που δηλητηριαζαν τις γατες μου γιατι χαλουσαν το γκαζον τους...

March 6, 2008 at 5:13 AM  
Blogger Διαγόρας ο Μήλιος said...

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν φαίνονται να είναι έτσι όπως εικάζετε. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ βλέποντας τις φωτογραφίες είναι πως υπάρχουν όχι μόνο πρόσφατα αλλά και παλιά κουφάρια, πιθανότατα από την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο, ή από κάποια προηγούμενη κυνηγετική εξόρμηση. Πρόκειται δηλαδή για έγκλημα που τελείται κατ' εξακολούθηση.

March 6, 2008 at 5:45 AM  
Blogger ellinida said...

Λοιπόν όσο παρατηρώ τις φωτογραφίες, γιατί δεν άντεχα να τις βλέπω, νομίζω πως έχεις δίκιο Διαγόρα.
Προφανώς το συγκεκριμένο δέντρο είναι ένα τοτέμ κρεμασμένων σκύλων.
Ξέρεις τι μου θύμισε; Αμερικάνικες ταινίες και όλους αυτούς τους μικρούς ναούς που φτιάχνουν στα σπίτια τους οι serial killers.
Και μιά και είπα killers... τι να κάνει άραγε ο φίλος των κυνηγών κύριος Killτίδης; Ε θα είναι απασχολημένος αυτή την περίοδο, θα προετοιμάζει με τους φίλους του την νέα ρυθμιστική.
Απορώ πάντως, δυό μέρες και δεν πλάκωσαν ακόμα τα παλληκάρια με τα όπλα.

March 6, 2008 at 6:42 AM  
Blogger Διαγόρας ο Μήλιος said...

Η επανασύνθεση της ιστορίας όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες πάει κάπως έτσι: πριν από τρία χρόνια το σκατένιο υποκείμενο προμηθεύτηκε σκύλους για το κυνήγι, αλλά όταν τελείωσε η κυνηγετική περίοδος δεν ήθελε να τους συντηρεί και να τους φροντίζει, κι έτσι αποφάσισε να τους ξεφορτωθεί. Δοκίμασε να τους αφήσει στην ερημιά, αλλά αυτό δεν ήταν πολύ καλή ιδέα, γιατί οι σκύλοι ακολούθησαν τη μυρωδιά του αυτοκινήτου και εμφανίστηκαν στο σπίτι του το ίδιο βράδυ. (Δεν είναι δα και κανένα τεράστιο νησί η Κως.) Έτσι το σκατένιο υποκείμενο ξαναμάζεψε τους σκύλους, τους έβαλε στο κουτί μεταφοράς, ξαναοδήγησε στην ερημιά, και άφησε το κουτί των σκύλων εκεί, κλειστό, κι έφυγε. Έτσι, πέθαναν οι σκύλοι από ασιτία. Την επόμενη κυνηγετική περίοδο το σκατένιο υποκείμενο βελτίωσε τη μέθοδό του: για να μην πληρώνει καινούργιο κουτί μεταφοράς κάθε φορά, και για να μην ξοδεύει ούτε τα δύο φυσίγγια που θα χρειαζόντουσαν για να τουφεκίσει τους σκύλους, άρχισε να τους κρεμάει. Το έχει κάνει αυτό εδώ και δύο κυνηγετικές περιόδους /εξορμήσεις, και θα συνεχίσει να το κάνει αν δεν βρεθεί κάποιος να τον συνετίσει. (Κλείνοντάς τον ίσως μέσα σε ένα κουτί να πεθάνει από ασιτία, ή κρεμώντας τον, ή, δείχνοντας μεγαλοψυχία και τουφεκίζοντάς τον.)

March 6, 2008 at 7:33 AM  
Blogger glam said...

Ο τρόπος δολοφονίας δεν είναι από κυνηγό για οικονομία, είμαι βέβαιος!!

Θα είναι τελείως παράλογο αν συμβαίνει όπως το περιγράφετε, ξοδεύει ένα σωρό λεφτά, γιατί τα σκυλιά είναι ακριβή υπόθεση, να τα αγοράσει, και μπαίνει σε όλη αυτή την διαδικασία να τα σκοτώσει επειδή τσιγκουνεύεται ένα φυσίγγι που δεν στοιχίζει τίποτα;

Άλλη άποψη, Ο δολοφόνος είναι ντόπιος, μένει κοντά στην περιοχή, και μισεί θανάσιμα κυνηγόσκυλα και πιθανότατα και κυνηγούς που επισκέπτονται την περιοχή ΤΟΥ για κυνήγι, πιθανόν αγρότης ή βοσκός.
Κανείς δεν αγοράζει 10 σκυλιά , σε τόσο σύντομο διάστημα , και να τα σκοτώσει με αυτόν τον τρόπο ως άχρηστα!!
Αποκλείετε να είναι δικά του, τα βρίσκει , συχνά χάνονται κατά την διάρκεια κυνηγιού, ειδικά την περίοδο ζευγαρώματος, πιθανόν να τα παγιδεύει.
Ειδικά αν ο ιδιοκτήτης τους πρέπει να φύγει για να προλάβει το καράβι, έχει περιορισμένο χρόνο να τα ψάξει, να πάει στις αρχές κ.λ.π.……….

Η ενέργεια παραπέμπει σε μεγάλο μίσος και εκδίκηση.

Το κουτί μπερδεύει τα πράγματα, παραπέμπει σε κυνηγό, αλλά αυτό το κουτί είναι πολύ καλοφτιαγμένο και ακριβό, για να το «χαραμίσει» έτσι ο ιδιοκτήτης του, πως βρέθηκε στα χέρια του; άγνωστο, το δοκίμασε πράγματι , ίσως την πρώτη φορά, αλλά πρέπει να τον ενοχλούσαν για μέρες τα ουρλιαχτά του ζωντανού, δεν τολμούσε όμως να το ανοίξει και να το σκοτώσει με άλλο τρόπο, από φόβο , έτσι βρήκε την λύση με το κρέμασμα για τα επόμενα………..
Εύχομαι να βρεθεί, αν και πολύ αμφιβάλω αν θα γίνει ποτέ σοβαρή έρευνα , ελπίζω τουλάχιστον ότι θα αποφύγει στο μέλλον να επαναλάβει τα ίδια , επειδή θα φοβήθηκε που αποκαλύφθηκε το κρησφύγετο του , για κάποιο διάστημα τουλάχιστον ……..

March 6, 2008 at 4:55 PM  
Blogger ellinida said...

Μπα, εγώ πιστεύω πως σίγουρα είναι ο ιδιοκτήτης τους. Θα καθόντουσαν τα σκυλιά να τα δέσει κάποιος ξένος; Και μάλιστα κάτω από το ικρίωμα; Πιστεύω ότι τα σκυλιά ήταν ήδη δεμένα όταν οδηγήθηκαν εκεί.
Και γιατί αποκλείεις να είναι άνετος οικονομικά ο ιδιοκτήτης και να μην τον ένοιαζε το κόστος των σκύλων και του κουτιού.
Ενας άρρωστος που σκοτώνει πουλάκια και άλλα ζωάκια, γιατί να δίσταζε να σκοτώσει και σκυλιά;

March 6, 2008 at 7:31 PM  
Blogger resident said...

Πολλοί κυνηγοί σκοτώνουν τους σκύλους τους αλλά και σκύλους άλλων για διάφορους λόγους. Π.χ γιατί δεν κυνηγάνε καλά ,ουρλιάζουν τη νύχτα ,κυνηγάνε κότες ,πρόβατα, γιατί είναι λίγο η πολύ άρρωστα ,γιατί φοβούνται τον κρότο του τουφεκιού κλπ.Τα σκυλιά είναι εργαλεία για τους κυνηγούς. Όταν παύουν να δουλεύουν, τότε στην καλύτερη περίπτωση τα δένουν ισόβια η τα πετάνε .

March 7, 2008 at 1:06 AM  
Blogger resident said...

This comment has been removed by the author.

March 7, 2008 at 1:15 AM  
Blogger resident said...

Ακούς τους κυνηγούς να λένε πχ: "τα τελευταία χρόνια αγόρασα 5 σκυλιά και μου «βγηκαν»(καλα στο κυνήγι) μόνο τα 2."
Για τα υπόλοιπα 3 μη ρωτήσετε καλύτερα που βρίσκονται.

March 7, 2008 at 1:16 AM  
Blogger resident said...

Οι κυνηγοί σκοτώνουν τα σκυλιά όταν γεράσουν?
(Σαν τα άλογα?)

March 7, 2008 at 1:24 AM  
Blogger resident said...

Βέβαια το συγκεκριμένο έγκλημα ίσως να είναι και από βοσκούς.Την άλλη ομάδα πληθυσμού που βλέπει τα ζώα σαν αντικείμενα.

March 7, 2008 at 1:32 AM  
Blogger GerasimosGR said...

άνθρωποι δολοφόνοι, χωρίς ψυχή

March 7, 2008 at 5:57 AM  
Blogger glam said...

ellinida said... Προφανώς το συγκεκριμένο δέντρο είναι ένα τοτέμ κρεμασμένων σκύλων.
Ξέρεις τι μου θύμισε; Αμερικάνικες ταινίες και όλους αυτούς τους μικρούς ναούς που φτιάχνουν στα σπίτια τους οι serial killers.

Συμφωνώ απόλυτα!!!


resident said...
Οι κυνηγοί σκοτώνουν τα σκυλιά όταν γεράσουν?


Από τα λίγα που ξέρω χωρίς να είμαι κυνηγός.

Μόνο όταν δεν γίνετε διαφορετικά, κυρίως από λύπη, συχνά, οι παλιοί με το ντουφέκι , οι νέοι με ευθανασία , στις περισσότερες των περιπτώσεων τα κρατούν στο σπίτι μέχρι τέλους , ως κανονικό μέλος της οικογένειας, που είναι!!


Για να κατανοήσουμε την σχέση κυνηγού και σκύλου :
Για να είναι έτοιμος για κυνήγι ένας σκύλος , απαιτεί μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους του κυνηγού, αλλά και του ιδίου, είτε το έχει πάρει από μικρό (συνηθέστερα) είτε το αγοράσει μεγάλο.
Το ζευγάρι , περί αυτού πρόκειται, πρέπει να μάθει να συνεργάζεται καλά υπό δύσκολες συνθήκες (βροχή, άνεμος, ομίχλη, χιόνι κ.λ.π.) έτσι ώστε και χωρίς να βλέπει ο ένας τον άλλον να αντιλαμβάνεται σχεδόν τα πάντα!! (απαιτούνται πολλές ώρες προπόνησης πριν την σαιζόν για να είναι σε άριστη σωματική και ψυχική κατάσταση! Επιπλέον, αν είναι νεαρό κυνηγόσκυλο, πρέπει να εκπαιδευτεί δίπλα σε άλλο μεγαλύτερο και έμπειρο, για μία, ίσως, και δύο σαιζόν, καθώς και για να μάθει ο ένας τα χούγια του άλλου!!!)

Κατά την διάρκεια του κυνηγιού όλα γίνονται κυρίως στη σιωπή , με σφυρίγματα ή οδηγίες, πριν πλησιάσουν το θήραμα, από κει και μετά μόνο με νοήματα !!!
Ο σκύλος ενημερώνει τον κυνηγό: για το είδος , την ποσότητα και την απόσταση από το θήραμα ακόμα - ακόμη και για την θέση βολής που πρέπει να πάρει !!.
Το κυνήγι είναι πολύωρη και ιδιαίτερα κουραστική διαδικασία , ενώ η επιτυχία ή αποτυχία κρίνετε σε κλάσματα του δευτερολέπτου!!
(υπάρχουν περιπτώσεις σκύλων που εγκατέλειψαν το κυνήγι ή δάγκωσαν ακόμη και τον κυνηγό επειδή δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους!)

Χωρίς να αναφέρω όλες τις άλλες ανάγκες του ζώου!!!

Ο θάνατος από γεράματα ή συχνά από φόλα, (δηλητήριο) αντιστοιχεί και είναι, θάνατο μέλους της οικογένειας του κυνηγού.

Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις , όπως σχεδόν παντού, υπάρχουν δ.λ.δ. κυνηγοί που εγκαταλείπουν ή σκοτώνουν σκυλιά που θεωρούν «άχρηστα», αλλά γίνετε αντιληπτό ότι αυτό δεν είναι καθόλου ανώδυνο, και το κυριότερο, δεν μπορεί να γίνει μαζικά όπως στην περίπτωσή μας! Εδώ έχουμε εκτέλεση εν ψυχρό 2 , 3 ή και περισσοτέρων σκύλων ταυτόχρονα!!!





Σας φαίνεται ακόμη πιθανό τα 11 σκυλιά να τα δολοφόνησε κυνηγός /ιδιοκτήτης τους σε διάστημα 2-3 ετών……….. και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο;;;

Υ.Γ. τα κυνηγόσκυλα όταν χαθούν , καταφεύγουν στο πλησιέστερο σπίτι ή καλύβα , συνηθισμένα να εμπιστεύονται ανθρώπους, και όχι να τους αποφεύγουν, απελπισμένα, εξαντλημένα, πεινασμένα / διψασμένα , με λίγο νερό ή τροφή, είναι πολύ εύκολο να τα πιάσει κάποιος ……………..

March 11, 2008 at 2:29 PM  
Anonymous Anonymous said...

Δειτε αυτο......

http://www.youtube.com/watch?v=IEHRREbMwss

March 12, 2008 at 11:35 AM  
Anonymous Anonymous said...

To be a adroit charitable being is to have a amiable of openness to the in the seventh heaven, an skill to group aleatory things beyond your own manage, that can lead you to be shattered in hugely extreme circumstances on which you were not to blame. That says something very impressive thither the fettle of the ethical life: that it is based on a corporation in the fitful and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a plant than like a sparkler, something somewhat feeble, but whose extremely item attractiveness is inseparable from that fragility.

October 29, 2010 at 3:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

Αναρρωτιέμαι πόσοι από εδώ που παριστάνουν τους φιλόζωους και τους σοκαρισμένους, το μεσημέρι θα φάνε χοιρινό, μοσχαράκι, κουνελάκι, κατσικούλα ή κοτοπουλάκι …

November 28, 2012 at 12:13 AM  
Anonymous Anonymous said...

συνέχεια στο προηγούμενο post: Αν θέλεις να μην ταλαιπωρούνται τα ζώα, καλό θα είναι να κόψεις ή να περιορίσεις πολύ το κρέας...

November 28, 2012 at 12:16 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home