Monday, February 11, 2008

Το ιστοχωριό για το κυνήγι και την οπλοφορία

Στο προηγούμενο ημερολογιακό έτος είχε γίνει ένας αξιόλογος διάλογος για το κυνήγι -παρά τις όποιες συναισθηματικές εξάρσεις επί του θέματος. Με αφορμή λοιπόν εκείνο το διάλογο, είχα προβεί και σε δύο μίνι δημοσκοπήσεις[1]. Μπορεί ο φίλος μου ο καπετάνιος να διαμαρτύρεται και να τάσσεται υπέρ, αλλά φάνηκε ότι τουλάχιστον με τη δική μου άποψη συμφωνούν πολλοί εκ των απαντησάντων. Έτσι, λοιπόν, στο ερωτηματολόγιο για το κυνήγι απάντησαν 147 και οι πίνακες δείχνουν την τάση όσων επισκέφτηκαν το ιστολόγιό μου και απάντησαν. Το δείγμα είναι αρκετά καλό ώστε με διαφοροποίηση κοντά στο 3% να έχουμε την εικόνα των bloggers[2]. Το γράφημα δίνει παραστατικά την εικόνα των απαντήσεων.



Τα ποσοστά αυτά συνδέονται όμως και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για την οπλοφορία. Σε αυτήν από τις 112 απαντήσεις μόνο το 4% τη συνδέει με το κυνήγι. Αρνητικό απέναντί της είναι συνολικά το 72,32%, ενώ με θετική σκέψη αγγίζει την οπλοφορία το 24,11%. Χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις βλέπουμε ότι μόνο το 4% συνδέει την οπλοφορία με κυνήγι. Ο πίνακας παρουσιάζει αναλυτικά τις σκέψεις μας για την οπλοφορία.



Αξίζει όμως να δούμε λίγο τα τελευταία αυτά στοιχεία. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συγχέουν την οπλοφορία με την εγκληματικότητα. Αυτό φάνηκε και στην παρουσιαζόμενη δημοσκόπηση, αφού οι περισσότεροι τη συνδέουν με την εγκληματικότητα είτε ως προστασία (13%) είτε θεωρώντας την αίτιο ενίσχυσής της (39%). Έχει αποδειχθεί όμως ότι η ίδια η οπλοφορία από μόνη της δεν αυξάνει την εγκληματικότητα.. Σε χώρες με πολλά όπλα κατά κεφαλήν (Καναδάς, Φιλανδία) η εγκληματική δράση μένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στον αντίποδα χώρες με υψηλή εγκληματικότητα (ΗΠΑ, Βραζιλία) έχουν δείξει ότι η οπλοφορία δεν αλλάζει τίποτα απολύτως και πως απλά τη χρησιμοποιούν ως άλλοθι οι οπλικές βιομηχανίες.

Η εγκληματικότητα σχετίζεται άμεσα από τη μια με το βιοτικό επίπεδο και την αυτοαντίληψη του πολίτη για την οικονομική του ευχέρεια βάσει των καταναλωτικών προτύπων της κοινωνίας μας και από την άλλη με την προβολή της βίας από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Όσο περισσότερη είναι η βία που προβάλλεται, τόσο πιο μεγάλα είναι και τα ποσοστά της εγκληματικότητας.

Επιστρέφοντας στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, συνταυτίζομαι με όσους την αρνούνται για λόγους αρχής. Δεν είναι δυνατόν ένα φονικό όπλο να κυκλοφορεί ελεύθερο και σαφώς κάθε τι που οποιαδήποτε στιγμή θα αφαιρέσει το ανθρώπινο δικαίωμα της ζωής να αποτελεί αντικείμενο ελευθερίας του ατόμου. Ένα όπλο κατασκευάζεται μόνο και μόνο για την αφαίρεση της ζωής και ως εκ τούτου είμαι αντίθετος με την εμπορία του.


[1] Με τίποτα δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω δημοψηφίσματα ή κάτι άλλο, αφού τόσο το δείγμα όσο και κατά πεποίθησή μου λόγω ανομοιογένειας των απαντησάντων και του υψηλού μορφωτικού τους επιπέδου, δεν αποτελούν κάτι τέτοιο. Δεν κάνουμε λόγο λοιπόν καν για κοινωνικό δείγμα, αλλά μόνο για δείγμα στο διαδίκτυο με τους δικούς του όρους. Πιο είναι αυτό το κοινό και σε τι διαφέρει από την υπόλοιπη κοινωνία θα μας το δείξουν άλλες πιθανές έρευνες του μέλλοντος.

[2] Σημειώνω μόνο ότι στη θέση “ΥΠΕΡ με επιφύλαξη” προσαρμόστηκαν τρεις προστιθέμενες ελεύθερες προτάσεις: α) αν πρόκειται για λόγους επιβίωσης προσαρμόστηκε στο, β) αν γίνεται σε ειδικά εκτροφεία και γ) αν δεν επηρεάζει την οικολογική ισορροπία μιας περιοχής).

Από τον δείμο του πολίτη

40 Comments:

Anonymous Anonymous said...

1) Δώσε τον ορισμό της λέξης "όπλο"
2) Ουδέν αντικείμενο είναι αφ'εαυτού δολοφονικό ή εγκληματικό. Ο άνθρωπος που το χειρίζεται είναι.
3) Οποιος τρώει κρέας ή ψάρι δεν δικαιούται να καταφέρεται κατά του κυνηγίου ή του ψαρέματος.
4) Τα όπλα, όπως και αν τα ορίσει κανείς, έχουν και άλλες χρήσεις από το κυνήγι ή την αφαίρεση (όποιας) ζωής, π.χ. αθλητικές (τοξοβολία,σκοποβολή), συλλεκτικές (ιστορικές) κλπ και η χρήση αυτή εξαρτάται από τον άνθρωπο που τα χειρίζεται (βλ. ανωτέρω)
5) Ο πλανήτης δεν ψιθυρίζει, βροντοφωνάζει, από τον βιασμό που υφίσταται, και η φωνή δεν είναι για το κυνήγι ή τα όπλα, αλλά από όλα τα άλλα που του κάνουμε, όπως τα δάση που καίγονται ή αποψιλώνονται, η μόλυνση του αέρα από τις μεγαλοβιομηχανίες και λοιπά πάρα πολλά.
6) Ασχοληθείτε λοιπόν με κάτι σοβαρό και αφήστε τις (ψευτο)οικολογικές σας ανησυχίες τάχα μου για τα όπλα.

February 13, 2008 at 10:05 AM  
Anonymous Anonymous said...

Γράφετε: "Δεν είναι δυνατόν ένα φονικό όπλο να κυκλοφορεί ελεύθερο και σαφώς κάθε τι που οποιαδήποτε στιγμή θα αφαιρέσει το ανθρώπινο δικαίωμα της ζωής να αποτελεί αντικείμενο ελευθερίας του ατόμου. Ένα όπλο κατασκευάζεται μόνο και μόνο για την αφαίρεση της ζωής και ως εκ τούτου είμαι αντίθετος με την εμπορία του."
Ο ορισμός που δίνετε είναι καθαρά λαϊκιστικός (σκόπιμα παραποιεί την αλήθεια των γεγονότων):
1. "Κάθε τι" που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να φαιρέσει τη ζωή του ατόμου είναι επίσης: τραπαιζομάχαιρο, ασπιρίνη, αυτοκίνητο κλπ που όμως κυκλοφορούν ελεύθερα.
2. Τα όπλα δεν κυκλοφορούν ελεύθερα (μόνο αυτά των παρανόμων) αλλά υπόκεινται σε αυστηρή νομοθεσία, οι δε κάτοχοί τους είναι νομοταγείς πολίτες γνωστοί στις Αρχές.
3. Τα όπλα δεν έχουν ίδια βούληση ως αντικείμενα που είναι και ως εκ τούτου δεν παράγουν κανένα κακό αποτέλεσμα από μόνα τους. Η κακία και η επικινδυνότητα εναπόκειται (για όλα τα αντικείμενα) σε όποιον τα χρησιμοποιεί.
Αν θέλετε να προσφέρετε κάποιο έργο πληροφόρησης πέρα από κενολόγους εντυπωσιασμούς στρέψατε την προσοχή σας στην καταπολέμηση των παρανόμως κυκλοφορούντων όπλων. Τα νόμιμα είναι τα πιο ασφαλή διότι τα κατέχουν υπεύθυνοι και νομοταγείς πολίτες.

February 13, 2008 at 10:40 AM  
Blogger whispering said...

Προφανώς είστε οπλοφόρος;
Πως σας κάνει και αισθάνεστε η κατοχή του; Μιά κάποια δύναμη ίσως;

February 13, 2008 at 10:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

Οπλοφόροι είναι ειδικές κατηγορίες πολιτών, εργαζομένων συνήθως. Οι υπόλοιποι είμαστε οπλοκάτοχοι όπως ο νόμος ορίζει και επιτρέπει.
Με κάνει να αισθάνομαι ότι ζω σε μια δημοκρατική χώρα εφόσον κυνήγι, σκοποβολή κλπ είναι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο και προστατεύονται από το σύνταγμα.
Εσείς πώς αισθάνεστε χρησιμοποιώντας ένα δημόσιο blog και διαδίδωντας στρεβλά νοήματα;

February 13, 2008 at 11:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

Προφανώς είμαι οπλοκάτοχος για την ενασχόληση μου με την σκοποβολή. Η κατοχή όπλου δεν μου δίνει καμμία απολυτως αίσθηση δύναμης ούτε αναπληρώνει άλλη μου έλλειψη, δόξα τω Θεώ είμαι αρτιμελής. Εσείς αγαπητέ αθλείσθε πέραν της παρακολούθησης του ματς στην TV ;

February 13, 2008 at 11:06 AM  
Blogger whispering-planet said...

...στρεβλά νοήματα...
Οπως ο φόνος ζώων για αναψυχή;
Εκτός αν νομίζετε πως δεν έχουμε δικαίωμα γνώμης.

February 13, 2008 at 11:31 AM  
Anonymous Anonymous said...

Αγαπητέ έχετε κάποια σύγχιση μεταξύ των θεμάτων που προσπαθείτε να εξετάσετε. Οπλοφορία-οπλοκατοχή-κυνήγι-φονικά όπλα-απαγόρευση εμπορίου τους.
Βάλτε ένα στόχο συγκεκριμένο επομένως και μην πελαγοδρομείτε με νοήματα που αγνοείτε και γι΄αυτό -εκών άκων- διαστρεβλώνετε.
Και η γνώμη σας είναι όπλο. Χρησιμοποιείστε την λοιπόν με κριτήριο αλλιώς δίνετε την εντύπωση ότι τα δικά σας πιστεύω πρέπει να υπερτερούν των δικών μου -συνταγματικών επαναλαμβάνω- ελευθεριών.

February 13, 2008 at 11:41 AM  
Blogger Unknown said...

Ωραία η δημοσκόπηση των εκατόν-κάτι ατόμων αλλά δεν είναι αντιπροσωπευτική. Επιπλέον δεν αναφέρει στοιχεία για το προφίλ αυτών που συμμετείχαν, αν δηλαδή έχουν γνώση του αντικειμένου ή απλά ψηφίζουν βάσει του ότι 'τα όπλα σκοτώνουν' ΑΡΑ 'πολύ κακό πράγμα τα όπλα'.
Ας δαιμονοποιήσουμε και το internet: 'Μέσω του internet γίνονται απάτες, αυτοκτονίες, εκβιασμοί, διασπορά ψευδών ειδήσεων, κυκλοφορεί πορνογραφικό περιεχόμενο και μερικές φορές με πρωταγωνιστές παιδιά, ....' και 'συ καταδέχεσαι και το χρησιμοποιείς για να γράφεις τις απόψεις σου???

February 13, 2008 at 11:49 AM  
Anonymous Anonymous said...

Οταν εσείς γράφετε "στρεβλά νοήματα" συμπεριλαμβάνετε και τις δικές σας διαστρεβλώσεις; Σε κάποιο προηγούμενο post αυτού του blog διαμαρτύρεστε για την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ. Είναι προφανές ότι έχετε καλούς δασκάλους (τα ΜΜΕ) και είστε καλοί μαθητές στο μάθημα δημιουργίας σύγχισης, παραπληροφόρησης και φασιστικής αντιμετώπισης όσων δεν συμφωνούν με εσάς και δεν σας ακολουθούν σαν πρόβατα. Αιδώς κύριοι!!

February 13, 2008 at 12:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

Plakosane oi oploforoi.

February 13, 2008 at 12:12 PM  
Anonymous Anonymous said...

file esy poy milas gia oploforoys prepei na eisai ligo gro8os...

February 13, 2008 at 12:16 PM  
Anonymous Anonymous said...

ΜΠΑΜ! ΩΧ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ! ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΡΕ!

February 13, 2008 at 12:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

ela twra poy den soy aresoyn oi oploforoi...
pes oti eisai plhgwmenh...

February 13, 2008 at 12:29 PM  
Blogger ΔΙΟΝΥΣΟΣ said...

Σύμφωνα με μελέτη εξόδων κυνηγιού από περιοδικό κυνηγητικών ενώσεων 40% των εξόδων πάνε στα σκυλιά(υπερτιμημένο)40% σε εταιρείες πώλησης όπλων και πυρομαχικών 3% ευτελές ποσό σε άδειες(αυτή είναι η περίφημη συνεισφορά στο κοινό κορβανά και 11% σε χειμερινό τουρισμό(διαμονή, οδοιπορικά). Μάλλον για καταναλωτές βενζίνης πρέπει να μιλάμε και όχι για κυνηγούς φυσιολάτρες όπως θα θέλαμε. Στρεβλή και ανάποδη ανάπτυξη και εδώ.

February 13, 2008 at 12:34 PM  
Anonymous Anonymous said...

Αλήθεια θέλετε τον ορισμό της λέξης "όπλο"? λοιπόν ακούστε: κάθε αντικείμενο ηλεκτρονικό-ηλεκτρικό ή μηχανικό εργάλείο που μπορεί στα χέρια κάποιου ατόμου με βίαιη ή εγωιστική συμπεριφορά να προκαλέσει ανεπαμόρθωτο ψυχικό και σωματικό τραύμα σε άλλο συνάνθρωπό του.
Αυτά για όλους εσάς τους οικολογούντες που δεν σας είδα ποτέ στο βουνό, δεν σας ειδα να προσπαθείτε σε τομείς όπου δεν υπαρχει οικονομικό ώφελος,δεν έχετε κάνει ποτέ εκλογές,δεν ακολουθείτε διαφανείς διαδικασίες παρά μόνο ζητάτε, δεν αποδίδετε λογαριασμο για τα χρήματα που σας δίνουν, διακατεχόμενοι από την ποιό ακραία νοοτροποία, τη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ!!!

February 13, 2008 at 12:44 PM  
Blogger ΔΙΟΝΥΣΟΣ said...

Επιπλέον αυτά τα λίγα χαράμι διασπαθίζονται με ένοχες συγκεκριμένες πολιτικές ενέργειες και νομοσχέδια.Που πάνε τα χρήματα που πληρώνει ο κυνηγός για το κράτος;;

February 13, 2008 at 12:48 PM  
Blogger ΔΙΟΝΥΣΟΣ said...

http://www.gpeppas.gr/anakinosis/pane-xrhmata.html αντιγραφή επικόλληση αν δεν σας πέτυχε το λιγκ Προσωπικά προτιμώ τους κυνηγούς με φωτογραφική από τους οπλοφόρους κυνηγούς θηραμάτων. Πεθαίνουν γρήγορα μέσα σε ψευδαισθήσεις για τη χοληστερίνη και την αρτηριακή τους υπέρταση...

February 13, 2008 at 12:54 PM  
Anonymous Anonymous said...

Προς whispering planet: δεν έχετε δικαίωμα γνώμης, έχετε υποχρέωση γνώμης και έκφρασης. Φροντίστε όμως η γνώμη σας να είναι τεκμηριωμένη, σαφώς εκφρασμένη και να μην δημιουργεί/καλλιεργεί σύγχιση. Εάν πίνετε και οδηγείτε είστε "πιο" δολοφόνος απ'όλους τους οπλοφόρους της Ελλάδας μαζί. Στις όμορφες στατιστικές σας "πιττούλες" βάλτε και την στατιστική Θανάτων/ατυχημάτων από την ΝΟΜΙΜΗ οπλοκατοχή/οπλοφορία σε σχέση με όλες τις άλλες αιτίες.

February 13, 2008 at 12:59 PM  
Anonymous Anonymous said...

Εάν δεν γνωρίζεις που πάνε τα χρήματα των κυνηγων, δηλ. των αντιπάλων σου πως ξεκινάς και τους κρίνεις? πως μιλάς γι΄ αυτούς? μάλον βλέπεις πάντοτε το τσουβάλι που κουβαλά ο μπροστινός σου και δεν είδες ποτέ το δικό σου!

February 13, 2008 at 1:05 PM  
Anonymous Anonymous said...

Μέτρησατε ποτέ πόσοι σώθηκαν από τα όπλα;
Εάν δεν υπήρχανε και εάν οι τότε Έλληνες δεν γνωρίζανε από αυτά θα μίλαγαμε ή τουρκικά ή γερμανικά!

Όσο για την απαγόρευση τους σας διαβεβαιώ ότι ο μάγκας που λήστεψε το σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου με Καλασνίκοβ ουδόλως μετράει έαν τα απαγορεύει ο νόμος ή όχι.
Αντίθετα ο δύσμοιρος ο σουβλατζής με τους "λεβέντικους" Ελληνικούς Νόμους ούτε το κουζινομάχαιρο για το ντονέρ μπορούσε να χρησιμοποιήσει νόμιμα για να αμυνθεί. Ας είναι καλά τα ΜΜΕ και οι αμπελοφιλοσοφίες, ανίδεων με το αντικείμενο.

..και την επόμενη φορά που θα πατε για κοψίδια και μπριζόλες θυμίθείτε ότι αυτό που τρωτε το έσφαξαν για πάρτη σας. Όταν αφαιρείς μία ζώη δεν υπάρχουν αιτιολογίες για διασκέδαση ή τροφή. Το ίδιο είναι είτε από το τουφέκι του κυνηγού έιτε από το μαχαίρι του χασάπη.

Ρίχτε λοιπόν στα μαρούλια να είστε ήσυχοι με την συνείδηση σας.

Όσο για το φόβο σας για τα όπλα όριστε η απάντηση από τον Sigmund Freud: "A fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity." ("General Introduction to Psychoanalysis," S. Freud) αλλά και σε ελέυθερη μετάφραση από τον Σωκράτη "Η διαφορά του πολίτη από τον υπήκοο είναι ότι ο πρώτος φέρει όπλα".

Αντί λοιπόν να σερβίρετε κλισέ αποκτήστε γνώμη μαθαίνοντας πρώτα απ'όλα το αντικείμενο που θέλετε να συζήτήσετε.

February 13, 2008 at 6:34 PM  
Anonymous Anonymous said...

Εκστρατεία κατά των όπλων

http://skai-anemologio.pblogs.gr/2007/11/ekstrateia-kata-twn-oplwn-oxi-alla-zwniana.html

February 13, 2008 at 11:03 PM  
Blogger ellinida said...

Πολλοί ανώνυμοι βλέπω. Βάλτε νούμερα να μην σας μπερδεύουμε.

" Ουδέν αντικείμενο είναι αφ'εαυτού δολοφονικό ή εγκληματικό. Ο άνθρωπος που το χειρίζεται είναι."

Ποιός μας διαβεβαιώνει ότι αυτοί που κατέχουν όπλα είναι άνθρωποι νορμάλ; Για μένα όποιος σκοτώνει ζώα (γιατί το θέμα αυτό καίει) είναι ψυχανώμαλος. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και έχω κάθε δικαίωμα να την εκφράσω χωρίς να παραβιάζω τα συνταγματικά σου δικαιώματα.

" Οποιος τρώει κρέας ή ψάρι δεν δικαιούται να καταφέρεται κατά του κυνηγίου ή του ψαρέματος."

Με ποιά λογική βγάζεις αυτό το συμπέρασμα; Με την δική σου; Ολοι μας έχουμε δικαίωμα έκφρασης, είτε τρώμε κρέας είτε όχι.

"Τα όπλα, όπως και αν τα ορίσει κανείς, έχουν και άλλες χρήσεις από το κυνήγι ή την αφαίρεση (όποιας) ζωής, π.χ. αθλητικές (τοξοβολία,σκοποβολή), συλλεκτικές (ιστορικές) κλπ και η χρήση αυτή εξαρτάται από τον άνθρωπο που τα χειρίζεται"

Ναι βέβαια, έχω και δω στην γειτονιά μου έναν συλλέκτη που πυροβολεί γλάρους. Οπως έχω δει και άλλο συλλέκτη να σκοτώνει σκυλί μπροστά στα μάτια μου. Οπως έχω δει και άλλους συλλέκτες να σκοτώνουν ότι κινείται, ανάμεσα σ'αυτά και γάτες.
Το θέμα είναι ότι όπλο μπορεί να έχει ο καθένας και να σκοτώνει εν βρασμώ ακόμα και ανθρώπους.

"Ο πλανήτης δεν ψιθυρίζει, βροντοφωνάζει, από τον βιασμό που υφίσταται, και η φωνή δεν είναι για το κυνήγι ή τα όπλα, αλλά από όλα τα άλλα που του κάνουμε, όπως τα δάση που καίγονται ή αποψιλώνονται, η μόλυνση του αέρα από τις μεγαλοβιομηχανίες και λοιπά πάρα πολλά."

Ναι και ανάμεσα σ'αυτά και το κυνήγι και η υπεραλιεία, αλλά αυτά δεν συμφέρει να τα λέμε ε;

" Ασχοληθείτε λοιπόν με κάτι σοβαρό και αφήστε τις (ψευτο)οικολογικές σας ανησυχίες τάχα μου για τα όπλα."

Οτι πείτε αγαπητέ, άλλωστε κρατάτε και όπλο.


Προς έτερο ανώνυμο

Το να συγκρίνετε ένα όπλο με ένα κουζινομάχαιρο ή μία ασπιρίνη με κάνει να αμφισβητώ τις διανοητικές σας ικανότητες.
Τα όπλα τα βρίσκεις πανεύκολα πλέον, κοντεύουμε να γίνουμε χώρα με κουλτούρα όπλων πλέον (όπως Αμερική). Πόσο απέχουμε από το να δούμε φόνους στα σχολεία;

Προς πατριώτη

"Μέτρησατε ποτέ πόσοι σώθηκαν από τα όπλα;
Εάν δεν υπήρχανε και εάν οι τότε Έλληνες δεν γνωρίζανε από αυτά θα μίλαγαμε ή τουρκικά ή γερμανικά!"

Δεν ήξερα πως διατρέχουμε τέτοιο κίνδυνο, καλά που με ενημερώσατε να λάβω τα μέτρα μου.:PPPP
Με τέτοια επιχειρήματα ποιόν θα πείσετε, αγαπητέ;
Να περιμένω και τα υπόλοιπα διασκεδαστικά; Οτι ο άνθρωπος κυνηγούσε από την αρχαιότητα; Πάντως χαίρομαι που προχωρήσατε ιστορικά, το είχαμε βαρεθεί το κλισεδάκι του αρχέγονου ενστίκτου.
Εσείς μετρήσατε πόσοι έχουν σκοτωθεί από κυνηγετικά όπλα; Πρόσφατα είχαμε και τα κυνηγετικά ατυχήματα.

Και φαίνεται πως όλοι σας ξεχάσατε τα Ζωνιανά και το τι μπορεί να κάνει η κουλτούρα των όπλων.

February 13, 2008 at 11:52 PM  
Anonymous Anonymous said...

Προς ellinida,
Βασικά με βρίσκεις σύμφωνο με τις ανησυχίες σας, αυτό όμως που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το ότι , υπερασπίζεσθε μια αδιάφορη νοικοκυρά που της πέφτει η γλάστρα από το μπαλκόνι σκοτώνει κόσμο και δεν φωνάζετε για τον βασιλικό που ήταν μέσα και ξεριζώθηκε.
Ποιος είναι άραγε ο πρόεδρος του παγκόσμιου ταμείου για την προστασία της φύσης, πότε ιδρύθηκε για ποιους λόγους και τι θέλει να ελέγχει? Γιατί εμφανίζεται όταν και όπου υπάρχει ανάπτυξη? Γιατί στο όνομα της προστασίας της χλωρίδας και της πανίδας σε κάποια σημεία του πλανήτη αφάνισε πρωτογενές φυλές σπρώχνοντας τες προς το μέρος του δικού σας πολιτισμού?
Εάν μου απαντήσεις χωρίς τις κλισέ κουβέντες που χρησιμοποιείς (σαν να διαβάζω Pravda) τότε Θα με πείσεις ότι σε ενδιαφέρει ο πλανήτης, πίστεψέ με τον αγαπώ πολύ περισσότερο από όλους εσάς που σας αρέσει η πολιτική του καναπέ, και δεν πρόκειται να γίνω ποτέ φερέφωνο όργανο άλλου κράτους όπως όλοι οι οικολογούντες!!!

February 14, 2008 at 5:29 AM  
Anonymous Anonymous said...

Προς "ellinida" (?) ...

- Ποιός σας διαβεβαιώνει; Μα οι ιατρικές εξετάσεις φυσικά στις οποίες υπόκεινται όλοι οι αιτούντες την οπλοκατοχή. Που δεν είναι υποχρεωτικές για τους blogers και ιδού τα αποτελέσματα...

- Τη γνώμη σας να την εκφράσετε καταθέτοντας και το πτυχίο σας στην ψυχιατρική. Και για ΄μένα όποιος γράφει αυτά που αναφέρετε περί "ψυχανωμαλίας" είναι ανέραστος. Στη δε περίπτωσή σας (αποχή του έρωτος λόγω ανάγκης και όχι πεποιθήσεως) οδηγεί πράγματι σε ψυχανωμαλία...

- Τι σχέση έχει το δικαίωμα στην οπλοκατοχή με τον τρόπο που πεθαίνουν τα ζώα; Νομίζετε ότι το μαχαίρι του σφάχτη είναι πιο διασκεδαστικό από μια βολίδα κυνηγού;

- Τα σχόλια περί συλλεκτών τα αντιπαρέρχομαι ως βλακωδώς παιδαριώδη. Εκείνος που είδατε μπορεί να συμπεριφέρθηκε έτσι αλλά δεν χαρακτηρίζει το σύνολο (η απόδωση συνολικής ευθύνης είναι ναζιστικής νοοτροπίας).
Το θέμα είναι ότι ο καθένας δεν μπορεί να έχει όπλα. Αυτό είναι προτέρημα μόνο των παρανόμων.
Αλλά ο καθένας μπορεί να "πυροβολεί" βλακείες διαφόρων διαμετρημάτων χωρίς καμμία αστυνομική άδεια. Συνεχίστε, δεν κινδυνεύεται όπως εγώ που ως οπλοκάτοχος είμαι γνωστός στις Αρχές.

- Περί ασπιρίνης κλπ
Εξακολουθούν τα επιχειρήματά σας αγαπητή να είναι παιδαριώδη. Ο βαθμός αντίληψής σας επίσης.
Αν αρνείστε ότι οποιοδήποτε μέσο μπορεί να προκαλέσει θύματα διότι η διαστροφή βρίσκεται στο μυαλό και όχι στα έψυχα και άβουλα αντικείμενα ταλαιπωρείται τους νευρὠνες μας (και τους λίγους δικούς σας).

- Η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και η ιστορία της θα έπρεπε να σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Το κυνήγι οδήγησε στην ανάπτυξη και χρήση του αντίχειρα, χρήση η οποία διπλασίασε τον όγκο του ανθρωπίνου εγκεφάλου όπως σήμερα τον γνωρίζουμε. Είναι προφανές ότι δεν κυνηγήσατε ποτέ, ούτε εσείς ούτε οι προγόνοι σας...

- Ζωνιανά; Νόμοι κάτοχοι όπλων ήταν; Αυτή είναι κουλτούρα παρανομίας και όχι όπλων. Για την τελευταί πληροφορηθείτε και από άλλες πηγές εκτός των εικονογραφημένων κόμικς.
φαίνεται ότι ξεχάσατε την ατυχή ιστορία του κυρίου Ζαχόπουλου. Με τη λογική σας πρέπει να ευνουχιστούμε όλοι (όχι ότι εσάς θα σας ενοχλούσε ιδιαίτερα...) γιατί υπάρχει η πιθανότητα να χρησιμοποιήσουμε τα "όπλα" μας λάθος και να αρχίσουμε να πηδάμε από τα μπαλκόνια...

Αγαπητή Ελληνίς, σας ευχαριστώ, στις πικρές μέρες που ζούμε, ήσασταν πραγματικά διασκεδαστική.

February 14, 2008 at 5:42 AM  
Anonymous Anonymous said...

Οπλοκάτοχε, το αφ'υψηλού ύφος σου, εσύ άραγε πώς θα το έκρινες ακόμα και σε κάποιον που θα σε κολάκευε για τα περί "ιατρικών εξετάσεων" που τάχα μας διαβεβαιώνουν για την "υγεία" άκρως αιμοδιψών ομοίων σου; Ή για τη σκόπιμη εξίσωση των αρχέγονων αποδεδειγμένα φιλειρηνικών κυνηγών (R. Kelly, "warless societies"), με τους σημερινούς σαδιστές που χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα για να δικαιολογούν τη μανία τους;
Φαίνεται ότι η ειρωνευόμενη ανασφάλειά σας, σας έχει κάνει πολύ μίζερους ερωτικά, και γι΄αυτό επιδειξιομανείς...
Αν είσαι τόσο σίγουρος για τον εαυτό σου, κάνε μια λειτουργική τομογραφία εγκεφάλου να τις συγκρίνουμε δημόσια, ώστε να μπορούν να είναι και σίγουροι οι γνωστοί σου ότι δε θα τους περάσεις για στόχο.
Τελικά, δεν αποκηρύσσεις την τοξική επιθετικότητα, γι΄αυτό τα πυροτεχνήματά σου έχουν πείσει τον μέσο άνθρωπο ότι οι περισσότεροι σημερινοί οπλοχρήστες προσπαθούν με τα όπλα τους να συμπληρώσουν, μάταια, την έλλειψη αποδοχής.

February 14, 2008 at 10:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

Αυτά όλα αγαπητέ μου, περί εγκεφαλογραφήματος δεν θα τα έλεγες εάν είχες παρακολουθήσει επιστημονικά συμπόσια ή διαβάσει έγκυρα επιστημονικά περιοδικά τα οποία έχουν ως θέμα την οπλοφοβία.
Όλα λοιπόν καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, οι οπλοφοβικοί ή έχουν μέσα τους υποβόσκουσα την ομοφυλοφιλία ή είναι εν δυνάμει ομοφυλόφιλοι!!

February 14, 2008 at 11:33 AM  
Blogger Unknown said...

Εσείς οι οικολόγοι τους φοβάστε τους αστυνομικούς? Γιατί και αυτοί έχουν όπλα, αλλά δεν άκουσα κανέναν να στρέφεται εναντίον τους.
Αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα - δεχτείτε απειλή από κάποιο οπλοφόρο ή κάτι παρόμοιο - από ποιόν θα ζητήσετε βοήθεια?
Α, ξέρω. Στον κόσμο που θέλετε να φτιάξετε ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΠΛΑ γιατί είναι αντικείμενα του διαβόλου. Δε θα υπάρχει οτιδήποτε μπορεί να κάνει κακό στον άνθρωπο ή στα ζώα. Θα τρώμε χόρτα και καρπούς από τα δέντρα (αλήθεια, αυτοί δεν είναι ζωντανοί οργανισμοί?) Θα είναι ένας κόσμος ειρηνικός και αγαπημένος, χωρίς πολέμους, ταραχές, επαναστάσεις όπου δεν θα υπάρχουν προβλήματα και διαφορές για να επιλυθούν με τα όπλα. (σημ. Αν υπάρχει απόλυτη λογική τότε υπάρχει πάντοτε ειρηνική λύση, πράγμα που διαψεύδεται στην πράξη)
Επειδή όμως τα προβλήματα και οι διαφορές προκύπτουν από το διαφορετικό τρόπο σκέψης που οφείλεται στη λειτουργία του εγκεφάλου μας, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν:
α) Να σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο πράγμα την ίδια στιγμή (την απόλυτα λογική λύση -> άτοπο)
β) Να σταματήσουμε να έχουμε εγκέφαλο
Μια λοβοτομή για όλους θα ήταν ότι πρέπει, ε?

February 14, 2008 at 1:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

>Αν είσαι τόσο σίγουρος για τον εαυτό σου, κάνε μια λειτουργική τομογραφία εγκεφάλου να τις συγκρίνουμε...

Για να τις συγκρίνουμε πρέπει να είναι δυο. Εσύ πως θα πείσεις το μηχάνημα να περιγράψει το κενό;

February 14, 2008 at 2:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

Πολύ ωραία εκτίθενται οι οπλομανείς και θηρομανείς!
Η θολούρα σάς έχει τυφλώσει και δε μπορείτε να διακρίνετε ότι μπορεί ένας να είναι ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΣ καταδρομέας, αλλά να σιχαίνεται τους κανίβαλους!
Μας λέτε, λοιπόν, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ, ότι η αμυντική οπλοχρησία ισοδυναμεί με τη δολοφονική μανία σας, και, ως θρασύδειλοι νταήδες, καμώνεστε ότι σας περισσεύει τσαμπουκάς, αποφεύγοντας προσχηματικά και συστηματικά να δεχθείτε ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ των εγκεφάλων!
Εύκολα βγάζει ο καθένας συμπέρασμα ότι κρύβεστε πίσω από τις μπουρμπουλήθρες σας, γιατί αλλιώς θα δεχόσασταν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ, όπως θα έπρεπε και όλοι οι πολιτικάντηδες που σας καλύπτουν.
Και λίγος Αριστοτέλης ("Πολιτικά"), δε θα σας έβλαπτε, να δείτε πώς σας έχει διαστρέψει η εμμονή=μανία με το θάνατο.
Η πρόταση ισχύει ! Θάρρος, ψευτόμαγκες!

February 14, 2008 at 9:45 PM  
Blogger resident said...

This comment has been removed by the author.

February 15, 2008 at 5:24 AM  
Blogger resident said...

Πότε θα καταλάβει η ανθρωπότητα ότι το κυνήγι είναι μια ανήθικη δραστηριότητα με θύματα κάθε χρόνο εκατομμύρια ίσως και δισεκατομμύρια ζώα,με σκοπό απλά την διασκέδαση?Μια δραστηριότητα που ακόμη κουβαλάμε από τους αγριάνθρωπους των σπηλαίων.
«Πως μπορείτε να σκοτώνετε και να τρώτε ένα ήμερο,ανυπεράσπιστο ζώο, που πριν από λίγο έβλεπε, περπατούσε, ζούσε;Αφού είστε χορτάτοι, ποια μανία σας σπρώχνει να σκοτώνετε;»

February 15, 2008 at 2:22 PM  
Anonymous Anonymous said...

Το Πάσχα που μας έρχεται θα παρακαλούσα όλους τους οικολόγους/αντικυνηγούς να πάνε να αγοράσουν το αρνάκι/κατσικάκι τους από το σφαγείο και να παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία της σφαγής ή,ακόμα καλύτερα να αγοράσουν τώρα ένα νεογέννητο αρνάκι, να το μεγαλώσουν και την Μεγαλοβδομάδα να το σφάξουν με τα χεράκια τους και να το γδάρουν πριν το σουβλίσουν. Μετά, όταν θα είναι η εποχή του κυνηγίου, να ακολουθήσουν μια παρέα κυνηγών και να παρακολουθήσουν και αυτή την διαδικασία. Τέλος, όταν θα θελήσουν οι κυρίες της οικολογίας να αγοράσουν μια γούνα από ζώα εκτροφής ή ένα δερμάτινο, να πάνε στην πηγή και να παρακολουθήσουν τόσο την εκτροφή όσο και την σφαγή και αυτών των ζώων. Επίσης την επόμενη φορά που θέλετε να φάτε κοτοπουλάκι πάτε να το πάρετε από το εκτροφείο και σφάξτε το μόνοι σας, όπως εξάλλου έκανε και η γιαγιά σας. Μετά ελάτε να ξανασυζητήσουμε.

February 17, 2008 at 2:23 PM  
Anonymous Anonymous said...

Έτσι μπράβο, οπλομανή 2:23!
Προσπαθείς να δικαιολογήσεις τη μανία σου, επικαλούμενος άλλες σφαγές που θα μπορούσαν αφενός να ελαχιστοποιηθούν (αφού για τις ζωικές πρωτεϊνες που χρειαζόμαστε, η κρεοφαγία δεν είναι ό,τι πιο εύπεπτο), αφετέρου να γίνονται ανώδυνα.
Επειδή υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να δεις ότι η κατάστασή σου είναι θεραπεύσιμη, ειδικά άμα γλιτώσεις από καμιά σφαίρα ομοιοπαθή σου, επαναλαμβάνω την πρότασή μου: ΔΗΜΟΣΙΑ σύγκριση λειτουργικών μανγητοεγκεφαλογραφιών, τώρα σε συνδυασμό με ΑΝΟΙΧΤΟ διάλογο σε θέματα ιστορίας, και, για διασκέδαση, αγώνες σκοποβολής κατά αντικειμένων, με πυροβόλα, τόξα, σφεντόνες!
ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΣΑΣ;;;
Ίσα-ίσα, ίσως γίνεις ευεργέτης τόσων ψυχωσικών που ταλαιπωρούν τον πλανήτη με τα καουμποϊλίκια τους.

February 17, 2008 at 8:34 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ορίστε και δυο διευθύνσεις για να έρθετε προετοιμασμένοι:
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15153&m=H03&aa=1

www.bcm.edu/psychiatry/?PMID=3896
Για να μην σας κουράσω με τα γνωστά "η επιθετικότητα πλήττει νοημοσύνη, ανοσοποιητικό, γονιμότητα"...

February 17, 2008 at 8:50 PM  
Anonymous Anonymous said...

Κυνηγοί:οι μόνοι άνθρωποι που σκοτώνουν τα ζώα για σπορ, χόμπι,διασκέδαση.

February 18, 2008 at 12:27 AM  
Anonymous Anonymous said...

Φίλε ψυχαναλυτή της δεκάρας. Μήπως, λέω μήπως, είσαι ολίγον τι μπουζουκοκέφαλος;
Αν θες να κάνεις το σταυροφόρο μια ιδέας προσπάθησε πρώτα να ξεκαθαρίσεις λίγο τις δικές σου.
Η μόνη (κρυφο)μανία που βλέπω είναι η λανθάνουσα ομοφυλοφιλική διάθεσή σου. Βλέπεις οπλοκατόχους αιμοδιψείς και αιμοσταγείς, εξισώνεις κακούς, καλούς, δολοφόνους, αθλητές, καταδρομείς, αμυνόμενους και ότι άλλη σαλάτα βγάζει ο (αν)εγκέφαλός σου.
Γιατί δεν παίζεις με τις κούκλες και δεν αφήνεις την ανθρωπότητα να εξελιχθεί με τα κριτήρια χιλιετηρίδων;
Τα όπλα δεν σου αρέσουν αλλά να πυροβολείς βλακείες δεν σε χαλάει. Γιαλαντζί επιστήμονα...

February 22, 2008 at 8:22 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ο ψευτόμαγκας οπλομανής βγαίνει και ψυχαναλυτής, δηλαδή ψυχομπάτσος!
Δειλιάζει όμως να θέσει σε ΔΗΜΟΣΙΑ συζήτηση τη μανία του
, πόσο μάλλον που του κάνουμε και προσφορά να συγκρίνουμε και τις σκοπευτικές μας ικανότητες, τις ιστορικές γνώσεις και τις αντιφάσεις του που είναι θολωμένος κι ΑΝΙΚΑΝΟΣ να καταλάβει ακόμα: είμαι υπέρ της άμυνας για χάρη της επιβίωσης των παιδιών, αλλά όχι και υπέρ της κανιβαλικής μανίας κάθε ανέραστου, που δεν του αρέσει καθόλου να του φέρονται όπως εκείνος στους άλλους!
Γι΄αυτό ομολογούν οι ψυχοπαθείς βίαιοι ότι είναι οι συνεχιστές τής, εντελώς πρόσφατης, κανιβαλικής φάσης της ιστορίας της ανθρωπότητας... Αν τους ερωτεύονταν κάποιο γενναιόδωρο κορίτσι, ίσως βοηθούσε στην απεξάρτησή τους από το αυτοκαταστροφικο μίσος.
Με την έλλειψη ψυχραιμίας που σας διακρίνει, προσέξτε, μοχθηροί εξυπνάκηδες μη φάτε καμιά δική σας σφαίρα πριν συνέρθετε!

February 23, 2008 at 10:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

η ιστορία της ανθρωπότητας είναι η ιστορία των όπλων. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτό είναι. αυτή την στιγμή που μιλάμε αν βγεις στην Κηφισού θα δείτε χιλιάδες οπλοφόρους μελλοντικούς δολοφόνους η θύματα. Τα λοιπά περί οπλών και κυνηγών είναι απλά φιλολογίες...απλά ο ιδιοκτήτης εδώ του blog δεν έχει πυροβολήσει ποτέ...δεν έχει οδηγήσει, δεν έχει ψαρέψει, αλλά τρώει ψάρια, άλλοι κάνουν την βρώμικη δουλειά... και πάει λέγοντας. Μου θυμίζει το σφάξε με αγά μου να αγιάσω...
αλήθεια τι συμφέροντα εξυπηρετείς;

February 25, 2008 at 11:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ανιστόρητε οπλομανή κανίβαλε,
αγνοείς επίτηδες ότι επί εκατομμύρια χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν εργαλεία για να θηρεύουν κι όχι για να δικαιολογούν το τυφλό σου μίσος, όπως αποδεικνύεται από την εξάπλωση των ανθρώπων για ν΄αποφεύγουν συγκρούσεις, την ανυπαρξία ανασκαφικών πολεμικών δεδομένων κι έστω και μιας εικόνας καυγά σε εκατομμύρια σπηλαιογραφίες ως το 10.000 περίπου. Για πήγαινε σε μια παρέα με ποικιλία απόψεων και πες ότι επίθεση και άμυνα είναι το ίδιο να δεις τι κράξιμο θα φας!
Το ότι έχετε αυξηθεί σε αριθμό οι ανέραστοι μανιακοί είναι το πραγματικό πρόβλημα της ανθρωπότητας, κι αν πραγματικά ήσασταν φυσιολογικότεροι, θα είχατε ήδη αφανίσει εμάς που μας έχετε ανάγκη για να μην αλληλοφαγωθείτε και σας υπομένουμε για να μη σας μοιάσουμε στη βαρβαρότητα!
Μέχρι στιγμής, πάντως, η εμφανέστατη θρασυδειλία σου σε αποτρέπει να αποδεχθείς ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ του θολωμένου σου μυαλού.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ !
Με την ευκαιρία θα ελεγχθείς και για την εγκληματική βιαιότητα και τη μαζοχιστικές τάσεις που έχουν όλοι οι εθισμένοι στην κορτιζόλη!
Αν διαψευστώ, το κούνημά σας θα θριαμβεύσει, αν επαληθευτώ μπορεί να ηρεμήσεις κι άλλους ανισόρροπους!

February 26, 2008 at 1:36 AM  
Anonymous Anonymous said...

Οπλομανή,
διάβασε και τίποτα άλλο, κοινωφελές, εκτός από τα ναρκισιστικά σας

http://www.orgonelab.org/saharasia_gr.htm
Warless societies and the origin of war
http://www.arltma.com/AddictionDoc.htm
Εμείς οι ερωτύλοι ετεροφιλόφιλοι κομάντο σας το συστήνουμε για μη βουτηχτείτε στη διαφθορά και τους μεταξύ σας βιασμούς, όπως όλες οι μιλιταριστικές κλίκες.
Έχε επίσης υπόψη σου ότι όταν γράφεις έτσι επιθετικά, δείχνεις την παθολογική εγκεφαλική σου κατάσταση και ωφελούνται πολλοί που πας να παρασύρεις στη βία.

February 26, 2008 at 6:15 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home