Saturday, February 9, 2008

Τι έχει και τι δεν έχει μέλλον

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
«Λοιπόν, τι άλλο έχουμε για το 1981;» ρώτησε ο Κένταυρος.
«Υπάρχει κάτι σημαντικό», μίλησε η Φελίξια Εξέλιξη. «Ο κόσμος γενικώς ευαισθητοποιείται. Στις Δυτικές χώρες δημιουργούνται για πρώτη φορά οικολογικά κόμματα, όπως στη Γερμανία, την Βρετανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο. Τα κόμματα αυτά αρχίζουν να έχουν και επιτυχίες στη Βουλή. Στις σοσιαλιστικές χώρες αναπτύσσονται επίσης οικολογικά κινήματα. Οι οικολόγοι καταγράφουν ζώα που είναι υπό εξαφάνιση, καταγγέλλουν εργοστάσια που ρυπαίνουν τα ποτάμια και τον αέρα, γενικά γίνονται πολλά πράγματα για την προστασία του περιβάλλοντος».
«Καιρός ήταν να γίνει κάτι καινούργιο», είπε ο Βίκτωρ Επαναστάτορ. «Από ό, τι ξέρω εγώ, στις σοσιαλιστικές χώρες προτείνουν ακόμα και μάθημα οικολογίας στα σχολεία!»
«Ναι καλά. Εσύ Βίκτωρ, δεν χάνεις τον καιρό να παινέψεις το σοσιαλισμό σου…! Και είμαι σίγουρος ότι σε καμιά δεκαριά χρόνια θα τους περάσει τους οικολόγους ο ενθουσιασμός», είπε ειρωνικά ο Σωτήρης Συντήρης. «Στις αρχές του 90 δεν θα μείνει απ’ όλα αυτά ούτε σκόνη…»
«Μα δεν ξέρουν τι θέλουν αυτά τα κόμματα, αυτό είναι», είπε η Φιλιώ Ελευθερία. «Δεν ξέρουν τι τους γίνεται, αν πρέπει να είναι αριστερά ή απλά φιλοζωικά, αν πρέπει να πάνε μπροστά ή πίσω… Δεν έχουν μέλλον…», είπε η Φιλιώ Ελευθερία.
«Εσύ τι προτείνεις», ρώτησε ο Βίκτωρ σοβαρά.
«Αυτά τα κόμματα φρενάρουν την ανάπτυξη! Είναι εντελώς οπισθοδρομικά… Η ανάπτυξη πρέπει να είναι βιώσιμη, αυτό είναι όλο. Δεν μπορείς να περιορίσεις τη ελευθερία του ανθρώπου…».
«Έχεις δίκιο γυναίκα, αυτός ο νεανικός ενθουσιασμός των οικολόγων είναι όντως βλαβερός… », είπε ο Σωτήρης Συντήρης.
«Μα η ελευθερία του ανθρώπου δεν σημαίνει να καταναλώνει όλο και περισσότερα!» φώναξε ο Βίκτωρ Επαναστάτορ. «Και δεν είναι θέμα ενθουσιασμού. Είναι θέμα αναγκαιότητας. Ο πλανήτης είναι σε κίνδυνο. Εδώ θα ‘μαστε και θα δείτε ότι μετά το 2005 το πολύ θα ξαναδημιουργηθούν οικολογικά κινήματα και κόμματα».
«Και θα ξέρουν τι θέλουν;» ρώτησε ειρωνικά ο Σωτήρης Συντήρης.
Τα αίματα άναψαν και για μία ακόμα φορά ξέσπασε καυγάς.
«Μαμά, μπαμπά, θείε, θεία! Θέλουμε να πάμε να παίξουμε στον κόσμο, έχουμε το ρόλο μας στην εξέλιξη και στην ανάπτυξη! Εμείς θα τα κανονίσουμε όλα πάνω στη γη!» φώναζαν τα παιδιά Αντίθετα το ένα πιο δυνατά από το άλλο.
«Πηγαίνετε λοιπόν…, άντε, δράση…! Πηγαίνετε όλοι στις δουλειές σας και τα λέμε το 1982 σε μία καινούργια Σύγκλητος!» είπε ο Κένταυρος και ξύπνησε και το Πήγασο για να ανέβουν μαζί πάνω στην κορυφή του Όλυμπου να πάνε να μαζέψουν λουλούδια.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home