Thursday, February 7, 2008

Τη γλίτωσαν οι πέρδικες;


07/02/2008

ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

Απέδωσε ο περιορισμός του κυνηγίου της πέρδικας στις έξι εξόδους, καθώς και η απαγόρευσή του στις καμένες περιοχές της βόρειας Χίου.

Η διαπίστωση έγινε από τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου, Πέτρο Πιτυανό, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε ότι αρκετά ζευγάρια περδίκων σώθηκαν φέτος, ελπίζοντας στα καλύτερα που θα συμβούν στα επόμενα χρόνια, για την αναπαραγωγή τους.

Υπενθυμίζεται ότι στα καμένα η απαγόρευση του κυνηγίου ισχύει μέχρι και το 2010, ενώ το ενδεχόμενο να ισχύσουν και για την επόμενη κυνηγετική περίοδο μόνο έξι έξοδοι για την πέρδικα στις υπόλοιπες περιοχές, θα εξεταστεί εκ νέου σε νέα συνέλευση των μελών του κυνηγετικού συλλόγου.

Αναφορικά με την πρόσφατη καταγγελία του συλλόγου Οικολογίας για τους παράνομους κυνηγούς που πυροβολούν ό,τι ίπταται μέσα σε κατοικημένες περιοχές, ακόμη και τη νύχτα, ο κ. Πιτυανός ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρχει συνολική καταδίκη των κυνηγών, λέγοντας ότι λίγοι είναι εκείνοι που επιδίδονται στις παρανομίες, κάνοντας μάλιστα λόγο για πιτσιρικάδες.

Τέλος, υπεραμύνθηκε των ενεργειών του συλλόγου, ο οποίος έχει αυξήσει τον αριθμό των θηροφυλάκων του στους 5, ενώ σε ετήσια βάση βγάζει από το εκτροφείο του 3.000 πέρδικες.

Χρ. Ψ.

Πηγή:alitheia.gr

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΡΑ!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home