Friday, February 8, 2008

AKOMA KAI M’ ΕΝΑ ΠΟΥΛΟΒΕΡ!



Κασμίρ

Το αυθεντικό κασμίρ είναι ένα από τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο. Προέρχεται από το υπογάστριο ενός ειδικού είδους κατσίκας των Ιμαλαϊων. Το ζώο χρησιμοποιεί το μαλλί αυτό για την προστασία του από το κρύο.

Το παίρνουν χτενίζοντας τα ζώα την περίοδο που πέφτει το μαλλί τους. Χρειάζεται περίπου το μαλλί τριών κατσικιών για να φτιαχτεί ένα πουλόβερ. Το 85-90% του μαλλιού αυτού προέρχεται από την Κίνα.
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Πηγή

Και για όσους βιάζονται να σκεφτούν πως δεν πειράζει που παίρνουμε το μαλλί αυτών των ζώων για το δικό μας ρουχισμό, αφού ούτως ή άλλως θα πέσει, πρέπει να πω το εξής:
Πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει πως η αυξημένη ζήτηση κασμίρ στις ΗΠΑ, αύξησε την εκτροφή των ειδικών ζώων, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει διάβρωση του περιβάλλοντος όπου βόσκουν και αποψίλωση της γης.
Αποτέλεσμα : Τεράστια σύννεφα σκόνης να περνούν τον Ειρηνικό και να φτάνουν μέχρι την καρδιά της Καλιφόρνια...(!!!!!), αυξάνοντας τα κρούσματα αλλεργιών και κρίσεων άσθματος. Επίσης περισσότερες αμμοθύελες από ποτέ στην Κίνα, αφού οι κατσίκες έχουν φάει τα πάντα!

Άντε να κατανοήσει τώρα ο μέσος αμερικανός ότι για ακόμη μία φορά βάζει τα χέρια του για να βγάλει τα μάτια του. Βλέπουμε ακόμη ένα παράδειγμα του πόσο όλες οι ενέργειές μας έχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον, το συνάνθρωπο, τα ζώα αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό. Ακόμη και αν αυτή η ενέργεια είναι η αγορά ενός πουλόβερ.

2 Comments:

Blogger TISH said...

Οι ανθρωποι θα μεινουν πτωχοι γιατι δεν θαχουν αγαπη στα δενδρα...

February 8, 2008 at 4:55 PM  
Blogger IxNiLaTiS said...

Η υπερκατανάλωση (έλλειψη συνείδησης) πάνω στην οποία στηρίζεται το Παγκόσμιο Εμπόριο, είναι μια πονεμένη ιστορία, και αποτελεί τρύπα ΚΑΙ των ελευθέρων πολιτικών συστημάτων.

Ο άνθρωπος ως μονάδα, δεν είναι ικανός να αντιληφθεί τις καταστροφές
για τις οποίες είναι υπεύθυνος. Εκεί έρχεται η Πολιτεία που θεσπίζει νόμους για την προστασία.
Όταν όμως η πολιτικοί άρχοντες της Γής εξαρτώνται από το κεφάλαιο, το οποίο έχει ως θεό το κέρδος, απλά υπηρετούν το κεφάλαιο, όπως ο σκύλος τον αφέντη.

Το πρόβλημα έχει δύο πόδια: α) την έλλειψη συλλογικής συνείδησης και β) τις τρύπες των πολιτικών – πολιτειακών συστημάτων.

February 10, 2008 at 2:33 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home