Wednesday, February 20, 2008

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/2 11π.μ. ΣΤΟΝ ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Δάσος Αϊ Γιάννη Καισαριανής

dsc00046












ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/2 11π.μ. ΣΤΟΝ ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ

Το δάσος στον Αι Γιάννη ανήκει στους κατοίκους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 80% και ο κρατικός προϋπολογισμός με 20% επιδοτεί με 3.000.000 Ευρώ την Μητρόπολη Καισαριανής για να τσιμεντοποιήσει τον Υμηττό, την ώρα που 1 στους 5 Έλληνες ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ο μητροπολίτης Καισαριανής βιάζεται να ξεκινήσει την τσιμεντοποίηση στο δάσος του Αι Γιάννη για να προλάβει την προθεσμία που λήγει στο τέλος του 2008 και να πάρει τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι΄ αυτό προκλητικά ξερίζωσε τα πεύκα που είχαν φυτέψει οι κάτοικοι και στη θέση τους φύτεψε ελιές, όπως κάνουν οι καταπατητές για να οικειοποιηθούν δασικές εκτάσεις. Έβαλε σύρματα, αγκαθωτά πλέγματα και πόρτες με λουκέτα που εμποδίζουν την πρόσβαση στο δάσος.
Η συζήτηση στο φορουμ: http://www.oikologio.gr/forum/b16/t358/0/

Δενδροφύτευση: Κυριακή 24/2, 11π.μ. στον Αι Γιάννη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 80% καιο κρατικός προϋπολογισμός με 20% επιδοτεί με 3.000.000 Ευρώ την Μητρόπολη Καισαριανής για νατσιμεντοποιήσει τον Υμηττό, την ώρα που 1 στους 5 Έλληνες ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η Περιφέρεια Αττικής δίνει άδεια στη Μητρόπολη για να οικοδομήσει αρχονταρίκι στο δάσος της Καισαριανής. Το Δασαρχείο Πεντέλης αντί να προστατέψει το δάσος από την τσιμεντοποίηση καλεί τις κατασταλτικές δυνάμεις για να «προστατέψουν την έννομο τάξη» από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων. Στον Καρέα, στο δάσος του Υμηττού, η αρχιεπισκοπή χρόνια επιδιώκει να χτίσει συνεδριακό κέντρο… Στην Κρήτη η Μονή Τοπλού πούλησε σε τουριστικές επιχειρήσεις το μοναδικό φοινικόδασος στην Ελλάδα.

Ο μητροπολίτης Καισαριανής βιάζεται να ξεκινήσει την τσιμεντοποίηση στο δάσος του Αι Γιάννη για να προλάβει την προθεσμία που λήγει στο τέλος του 2008 και να πάρει τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι΄ αυτό προκλητικά ξερίζωσε τα πεύκα που είχαν φυτέψει οι κάτοικοι και στη θέση τους φύτεψε ελιές, όπως κάνουν οι καταπατητές για να οικειοποιηθούν δασικές εκτάσεις. Έβαλε σύρματα, αγκαθωτά πλέγματα και πόρτες με λουκέτα που εμποδίζουν την πρόσβαση στο δάσος. Είναι έτοιμος να αρχίσει την καταστροφή του Υμηττού… Στις 10/2 το Δημοτικό Συμβούλιο επέλεξε να ρίξει μέρος της περίφραξης χωρίς να καλέσει το λαό της Καισαριανής σε κινητοποίηση. Η ενέργεια, αν και εκφράζει την αντίθεση τού ΔΣ στα σχέδια της Μητρόπολης, δε δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί η συλλογική δυναμική των κατοίκων. Αντίθετα αναπαράγει την αντίληψη της ανάθεσης στους ειδικούς και τους αρμόδιους να διαμεσολαβούν για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο Υμηττός, όμως, δε θα καταστραφεί. Δε μένουμε παθητικοί θεατές, αντιστεκόμαστε συλλογικά στην τσιμεντοποίησή του.

Καλούμε τους κατοίκους να φυτέψουμε ξανά τα δέντρα που ξερίζωσε ο Μητροπολίτης την Κυριακή 24/2 στις 11π.μ. στον Αι Γιάννη.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

----------

Ο Μητροπολίτης ΔΑΝΙΗΛ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ για άλλη μία φορά απέδειξε ότι δε βάζει κάτω το σχέδιο Τσιμεντοποίησης του Δάσους Αϊ Γιάννη. Μετά τις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού για δενδροφύτευση και αφού άφησε να πέσει ο Χειμώνας:

1. ΞΕΡΙΖΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ που υπήρχαν ή είχαν φυτευτεί στο δάσος που είναι πλησίον της Μονής.

2. Φύτεψε Ελιές για ξεκάρφωμα , ώστε να μη έχει εμπόδια από τη Δασική Υπηρεσία

3. Έκλεισε με ΜΠΑΖΑ τον χωματόδρομο που συνδέει την Παν/πολη ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση στην υδροφόρα που πότιζε τα δένδρα (αλλά και εμποδίζοντας Πυροσβεστικά οχήματα αν χρειαζόταν).

4. Έβαλε διπλή σίτα συρματόπλεγμα περιμετρικά και ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ σε μια περιοχή που θεωρεί δική του.

5. Έβαλε νέας τεχνολογίας Αγκαθωτό Συρματόπλεγμα, εκατοντάδες μέτρα γύρω από το Δάσος ώστε κανείς να μην μπορεί πλέον να πλησιάσει.

-----------------

ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ θυμίζει εδώ και μερικούς μήνες ο Αϊ Γιάννης στον Υμηττό, στην περιοχή Καισαριανής. Ο Μητροπολίτης ΔΑΝΙΗΛ είχε περιφράξει με νέας τεχνολογίας ΑΓΚΑΘΩΤΑ συρματοπλέγματα ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΗ περιοχή που θέλει να Τσιμεντοποιήσει, στο Αισθητικό Δάσος Καισαριανής.
Λογάριασε όμως χωρίς τον Ξενοδόχο. Ομάδα κατοίκων σήμερα (Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008) στις 6 πμ, με "καταδρομική" ενέργεια αποξύλωσε τα παράνομα Συρματοπλέγματα και τα σύρματα που είχε βάλει ο παπάς.. και δενδροφύτεψε παλι μερικά πεύκα και άλλα φυτά στην περιοχή.

-------------------

Δεν πέρασαν 2 μέρες από την παρέμβαση κατοίκων της Καισαριανής οι οποίοι αποξύλωσαν τα συρματοπλέγματα και αφαίρεσαν τα μπάζα που είχε βάλει ο Μητροπολίτης ΔΑΝΙΗΛ και ο Ιεράρχης, ο οποίος πλήρωσε συνεργεία και με ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ξαναέβαλε ενισχυμένα σύρματα και ΑΓΚΑΘΩΤΑ συρματα γύρω από την περιοχή που θέλει να καταπατήσει και να κτίσει.

ΉΔΗ έχει κόψει τα αυτοφυή πευκάκια και έχει βάλει Ελιές για "ξεκάρφωμα", σύστημα που κάνουν όλοι οι καταπατητές. Κατι μεταξύ ΝΤΑΧΑΟΥ και Γκουανταναμο θυμίζει πάλι η περιοχή του Αϊ Γιάννη Καισαριανής.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ δεν μπορεί να παραμένει απλός θεατής ή ακόμα συμπαραστάτης των ενεργών πολιτών. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ να σταματησει τις ΔΑΣΟΚΤΟΝΕΣ ενέργειες του ΔΑΝΙΗΛ.

Δείτε κι'αυτό.


από το Οικολόγιο

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home