Wednesday, January 30, 2008

Το άλλο με την υπερθέρμανση το ξέρετε;


Με εκατοντάδες νεκρούς από μεγάλες παγωνιές σε Περού, ΗΠΑ, Ασία, που διέψευσαν τραγικά τα δόλια υπερθερμασμένα μοντέλα των εγωμανών γενοκτόνων γκόρηδων, είναι καιρός να ακουστεί η δοκιμασμένη αλτρουϊστική προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές!
Είστε ευπρόσδεκτοι, όπως και κάθε πρόταση, εκτός από τις επιθετικές, στη συζήτηση που θα ξεκινήσει στις 7μμ απόψε Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου. ΔΕΝ είμαστε ούτε κλιματολόγοι (τους είδαμε!), ούτε μελλοντολόγοι (κι αυτούς!), ούτε μοιρολάτρες (περαστικά!), αλλά απλοί υποστηρικτές τής αποσιωπημένης Αυτάρκειας και των γειτονιών Αλληλοβοήθειας.

Παγερή σιωπή το γκοράκι...



-30 βαθμοί πολικού ψύχους ξυστά δίπλα μας, στην Κίνα ο κατευθυνόμενος υπερπληθυσμός έγινε μπούμερανκ (που προειδοποιεί με αυτόν το χιονιά) κι οι επιτήδειοι βραβευμένοι γενοκτόνοι Γκόρηδες προσπαθούν να μας υπνωτίζουν καθώς έρχονται μεγάλα κρύα, νομίζοντας, όπως όλοι οι "εκλεκτοί", ότι θα μείνουν έξω από το λάκκο που μας βάζουν να σκάβουμε για να μας ρίξουν:
“Οι θερμοκρασίες στη γη έχουν σταθεροποιηθεί την τελευταία δεκαετία, και η ανθρωπότητα πρέπει να ετοιμάζεται για μια νέα παγετώδη περίοδο, παρά για αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου”, δήλωσε Ρώσος επιστήμονας σε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Novosti.
"Τα ρωσικά και ξένα ερευνητικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η μέση παγκόσμια θερμοκρασία το 2007 ήταν σχεδόν παρόμοια με εκείνη του 2006, και, γενικά, ίδια με τις θερμοκρασίες του 1998-2006, που, βασικά, σημαίνει ότι η γη πέρασε την αιχμή της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου το 1998-2005", είπε ο Khabibullo Abdusamatov, επικεφαλής διαστημικού ερευνητικού εργαστηρίου στο παρατηρητήριο Pulkovo της Πετρούπολης. Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στη γήινη ατμόσφαιρα έχει αυξηθεί περισσότερο από 4% στην προηγούμενη δεκαετία, αλλά η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου τού θερμοκηπίου έχει σταματήσει ουσιαστικά. Αυτό επιβεβαιώνει τη θεωρία τής ηλιακής επιρροής στο γήινο κλίμα, επειδή το ποσό ηλιακής ενέργειας που φθάνει στον πλανήτη μειώθηκε δραστικά κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, είπε ο επιστήμονας.
“Αν η μέση παγκόσμια θερμοκρασία αντιδρούσε άμεσα στις συγκεντρώσεις των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, θα είχε αυξηθεί από 0.1 βαθμό Κέλσιου στα προηγούμενα δέκα χρόνια, εντούτοις, αυτό δε συνέβη”, δήλωσε. «Μέχρι τα μέσα τού 21ου αιώνα ο πλανήτης θα αντιμετωπίσει μιά νέα Μικρή Παγετώδη Περίοδο, παρόμοια με το ελάχιστο Maunder (βλ. αμέσως πιο κάτω), επειδή το ποσό ηλιακής ακτινοβολίας που φτάνει στη γη μειώνεται συνεχώς από τη δεκαετία του '90 και θα φθάσει στο ελάχιστό του περίπου το 2041». Το ελάχιστο Maunder συνέβη μεταξύ 1645 και 1715, όταν εμφανίστηκαν μόνο περίπου 50 ηλιακές κηλίδες στον ήλιο, σε αντιδιαστολή με τις συνήθεις 40.000-50.000. Συνέπεσε με το μέσο και πιο κρύο μέρος της αποκαλούμενης Μικρής Παγετώδους Περιόδου (Little Ice Age), κατά τη διάρκεια της οποίας η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική πέρασαν βαριούς χειμώνες.
«Εντούτοις, η θερμική αδράνεια των παγκόσμιων ωκεανών και των θαλασσών θα καθυστερήσει μια «βαθιά ψύξη» του πλανήτη, και η Μικρή Παγετώδης θα αρχίσει κατά τη διάρκεια του 2055-2060, και θα διαρκέσει πιθανώς αρκετές δεκαετίες», είπε ο Abdusamatov.
“Επομένως, η ανθρωπότητα πρέπει να ετοιμάζεται για αυξανόμενους πάγους, παρά για αύξηση της στάθμης των ωκεανών που προκαλείται από τήξη πάγων. Η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει σοβαρές κοινωνικές και δημογραφικές συνέπειες κατά την επερχόμενη Παγετώδη περίοδο, γιατί αυτή θα έχει επιπτώσεις άμεσα σε περισσότερο από το 80% του ανθρώπινου πληθυσμού”, κατέληξε ο επιστήμονας. [Και τελικά θα επηρεαστούν όλοι. Είναι μια μοναδική ευκαιρία, μετά από 6.000 χρόνια εντάσεων, να πιέσουμε για διεθνή συμφιλίωση και συνεχή επαγρύπνηση για αντιμετώπιση των καταστροφικών επιθετικών!]
http://en.rian.ru/science/20080122/97519953.html
http://klimatika.blogspot.com

Labels: , ,

3 Comments:

Blogger Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος said...

Τη μια ελπιζω να μη ζω να τα δω αυτα,την αλλη σκεφτομαι,θα ζουν τα παιδια μας.Τι γινεται ρε παιδια?

January 30, 2008 at 9:47 AM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Προς το παρόν, και ώσπου να συνέλθουν αρκετοί από τα δόλια ψέματα των γκόρηδων, σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει μια άτυπη διεθνής προσπάθεια ψύχραιμης ενημέρωσης, κυρίως για ένα συμφιλιωτικό τρόπο αντιμετώπισης πρώτα των επιθετικών (οι οποίοι συχνά παραλύουν), και στη συνέχεια των βαθμιαίων κλιματικών αλλαγών.
Ελπίζουμε σε λίγες μέρες να είμαστε σε θέση να καλέσουμε όσους καλοπροαίρετους θέλουν, να συζητήσουμε το θέμα και να προωθήσουμε αρχικά ο καθένας στον κύκλο του κάθε τι κοινωφελές!
Σε άλλους αλλού έχουν τύχει χειρότερα. Ας προσπαθούμε τουλάχιστο να μεταφέρουμε στα παιδιά την παρακαταθήκη τής αλληλοβοήθειας! Αυτή τη στιγμή σε πολλά μέρη της Γης επανέρχεται σε προτεραιότητα, κόντρα στην αποσύνθεση των χαζοκουτιών.

January 30, 2008 at 10:09 AM  
Anonymous Anonymous said...

Πείτε μου κάτι, μπορεί κανείς να γίνει μέλος του whispering planet και να συμμετέχει εδώ αν δεν θέλει να χρησιμοποιήσει το προφίλ που έχει στο blogspot ? Γράφοντας με άλλο προφίλ, πχ με κάποιο προφίλ του wordpress ή με άλλο τρόπο ?

January 31, 2008 at 3:46 AM  

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home