Thursday, January 24, 2008

Η εκκλησία διώκει οικολόγο διεκδικώντας χιλιάδες στρέμματα στο Ποικίλο Όρος

Από "Ροΐδη Εμμονές"
(προς διάδοση)

και επιχειρεί την εξόντωση κάθε αντίστασης στα σχέδιά της. Διαβάστε παρακάτω:
(από το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο)

poikilooros.jpg Η Εκκλησία ποινικοποιεί την αντίσταση των πολιτών στις παράλογες διεκδικήσεις της ελεύθερων χώρων, χώρων πρασίνου και κυρίως δασικών εκτάσεων. Σας προωθώ μια διαμαρτυρία που αφορά τον οικολόγο Δημήτρη Κούνδουρο, Περιστεριώτη, που δραστηριοποιείται στη Δ. Αττική. Ο Κούνδουρος εδώ και χρόνια αγωνίζεται μέσα από συλλογικότητες για περιβαλλοντικά θέματα. Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα είναι οι παράλογες απαιτήσεις του Μητροπολιτικού Ναού «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λαμίας, που διεκδικεί 7.500 στρέμματα από το Ποικίλο Όρος αλλά και εντός των ορίων των δήμων Πετρούπολης και Περιστερίου. Ο Κούνδουρος είναι από τους σθεναρότερους αγωνιστές εναντίον αυτών των εξωφρενικών απαιτήσεων, εκφράζοντας πολλές συλλογικότητες και την Τ.Α. Τιμωρήθηκε για τους αγώνες του με μια μήνυση που θα εκδικαστεί στις 4 Φεβρουαρίου. Στην πραγματικότητα, στο πρόσωπό του ποινικοποιείται κάθε αγώνας για πράσινο και καθαρό περιβάλλον. Το αίτημα του ενάγοντος, δικηγόρου της μονής, κ. Κοναξή, για 300 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση, δείχνει πως ζητείται η εξόντωση του προσώπου, για να μην τολμήσουν άλλοι πολίτες να σταθούν ενάντιοι στα οικονομικά σχέδια της εκκλησίας.
Παρακάτω θα βρείτε κείμενο για τη συγκέντρωση υπογραφών και ένα κείμενο δικό μου, δημοσιευμένο στις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού στην ΕΠΟΧΗ, με περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση. Αποστέλλουμε στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: mailxpolis@gmail.com και prosanatolismoi@hotmail.com

Υπογραφή: Μαρώ Τριανταφύλλου

Συμπάρασταση στον Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιστερίου Δημήτρη Κούνδουρο

Εμείς οι Περιβαλλοντικοί Φορείς, επιτροπές αγώνα, δίκτυα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες συμπαραστεκόμαστε στο Δημήτρη Κούνδουρο, ο οποίος έχει μηνυθεί από το δικηγόρο του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Λαμίας.
Ως γνωστό, ο Μητροπολιτικός Ναός διεκδικεί 7.500 στρέμματα στο Ποικίλο Όρος καθώς και εντός των ορίων των Δήμων Περιστερίου και Πετρούπολης. Ο Δημήτρης Κούνδουρος, ως εκπρόσωπος των φορέων που διοργάνωσε την ημερίδα για το Ποικίλο Όρος, το μόνο που έκανε ήταν να αναφέρει στην ομιλία του ορισμένα στοιχεία για τον κ.Κοναξή, δικηγόρο, τα οποία είχε χρησιμοποιήσει από επερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάση Λεβέντη. Στη συνέχεια, όπως προέκυψε σε επόμενη επερώτηση του Γιάννης Δραγασάκη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τα στοιχεία που ανέφερε ο Δημήτρης Κούνδουρος στην ημερίδας επιβεβαιώθηκαν από απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας Οικονομικός (Διαχειριστικός Οικονομικός Έλεγχος).
Εκτιμάμε ότι η μήνυση που έχει κατατεθεί από τον κ. Κοναξή εναντίον του Δημήτρη Κούνδουρου, που εκδικάζεται στις 4 Φεβρουαρίου, δεν στρέφεται αποκλειστικά στο πρόσωπο του αλλά στρέφεται εναντίον των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας αλλά και ολόκληρου του περιβαλλοντικού κινήματος, που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, των ορεινών όγκων και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Συμπαραστεκόμαστε στο Δημήτρη Κούνδουρο και ζητάμε την απαλλαγή του από τις κατηγορίες. Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των ανθρώπων που αγωνίζονται για το περιβάλλον.

Υπογραφές και Διευθύνσεις Φορέων και Πολιτών
Αποστέλλουμε στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
mailxpolis@gmail.com και prosanatolismoi@hotmail.com

Οι εξοργιστικές λεπτομέρειες τις υπόθεσης δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Εποχή» καθώς και στο ιστολόγιο Ποιείν.gr
Στην τοπική εφημερίδα της Αργυρούπολης, διαβάζουμε τα εξής:

Μπλόκο των κατοίκων στα… ιερά σχέδια

Έκταση 20.000 στρεμμάτων διεκδικούν στο Ποικίλο Ορος, στον μοναδικό πνεύμονα που παρεμβάλλεται ανάμεσα στα διυλιστήρια Ασπροπύργου και τη Δυτική Αθήνα, η Μητρόπολη Λαμίας, η Μονή Κλειστών και το υπουργείο Αμυνας.
Δημόσιες, ιδιωτικές και δασικές εκτάσεις 7.500 στρεμμάτων διεκδικεί μόνο η Μητρόπολη και με αγωγές που έχει καταθέσει εμφανίζεται ιδιοκτήτρια 3.500 στρεμμάτων δάσους στο βουνό και 4.000 στρεμμάτων εντός του σχεδίου πόλης του Περιστερίου (το 1/3 της έκτασης του Δήμου).
Συνεχείς είναι οι καταγγελίες κατοίκων του Περιστερίου ότι η Μητρόπολη τους εξαναγκάζει να καταβάλουν χρηματικό ποσό, προκειμένου να άρει τις αξιώσεις της επί των ακινήτων τους.
Μέχρι τώρα εκατοντάδες ιδιοκτήτες έχουν καταβάλει από 2.500 έως 10.000 ευρώ. Το γεγονός αυτό κατήγγειλε ο πρόεδρος του «Περιβαλλοντικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Περιστερίου» Δημήτρης Κούνδουρος, με αποτέλεσμα να τον μηνύσει για «συκοφαντική εξύβριση» ο δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπεί την Ιερά Μητρόπολη κ. Κοναξής, ζητώντας ως αποζημίωση το ποσό των 300.000 ευρώ.
Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 28 Νοεμβρίου και όπως μας είπε ο κ. Κούνδουρος: «Η μήνυση αυτή κατατέθηκε εναντίον μου επειδή τον Ιούνιο του 2006 σε ημερίδα του συλλόγου κατήγγειλα τις μεθοδεύσεις του Μητροπολιτικού Ναού της Λαμίας, με τις οποίες διεκδικεί μια τεράστια έκταση, εκβιάζοντας ταυτόχρονα τους πολίτες που έχουν μικρές περιουσίες στη διεκδικούμενη περιοχή».
Η Μονή Κλειστών εξάλλου φέρεται ως ιδιοκτήτρια 13.000 στρεμμάτων στο Ποικίλο Ορος, έκταση που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού στο ύψος του Σκαραμαγκά και την οποία έχει ενοικιάσει σε επιχείρηση που θα κατασκευάσει νεροτσουλήθρες.
Επειτα από προσφυγή κατοίκων του Χαϊδαρίου στο ΣτΕ κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, το Συμβούλιο Επικρατείας διέταξε την αναστολή των εργασιών.
Ομως η απόφαση δεν εφαρμόζεται και οι επιχειρηματίες συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο, με παρατηρητές τον Δήμο Χαϊδαρίου, την Πολεοδομία και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής…Ανταλλάγματα για τον δήμο
Ο μοναδικός αδόμητος χώρος στο Μπουρνάζι Περιστερίου, το «Κτήμα Πουλή», έκτασης 4 στρεμ., δρομολογείται να οικοδομηθεί. Από το 1993 το μισό κτήμα έχει χαρακτηριστεί χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά η απαλλοτρίωσή του εκκρεμεί και ο Δήμος Περιστερίου τώρα ετοιμάζεται να το αποχαρακτηρίσει, με αντάλλαγμα έκταση περίπου 700 τ.μ., την οποία θα του παραχωρήσει η ιδιοκτήτρια εταιρεία. Τη Δευτέρα ο «Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Μπουρναζίου» κάλεσε σε συγκέντρωση στην ομώνυμη πλατεία τους πολίτες, όπου αποφασίστηκε κορύφωση των κινητοποιήσεων, μέχρι και κλείσιμο της Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως.

Σημείωση: Διαβάστε επίσης στην σελίδα της Αργυρούπολης και για άλλες διεκδικήσεις της Εκκλησίας μας που, εκτός από τις γνωστές της …«Ιερές Επενδύσεις» δείχνει και το…Οικολογικό της πρόσωπο!

Photo credit: Paula Bialski

.

ρο

Labels:

4 Comments:

Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Τωρα θα τους μαθουμε τους παππαδες και τις πολιτικες τους;;;

January 24, 2008 at 2:18 AM  
Blogger o Δραπέτης said...

Σε αντιθεση με τον απλο λαό και τον χαμηλοβαθμο κληρο (που και ασκει το λειτουργημα του και στον ιδιο ντορβα με τον υπολοιπο λαουτζίκο είναι) , η ηγεσια και ανωτερη διοικηση της εκκλησίας μας δείχνει για αλλη μια φόρα το ποιόν της...
Οπως φαγώνονται εδω και 6 μηνες σαν το κορακια πανω απο το (προαναγγελθεν) πτωμα για τον διαδοχο , έτσι φαγώνονται και για το ποιος θα φαει τις κληρονομιες που τους έχουν αφησει η γριες , και απο που θα πάρουν μεγαλύτερη "αποδοση" απο τις γαίες τους... και μην τυχον και μιλησει κανεις. Το υπερτατο εγκλημα να κατηγορήσει κανεις την εκκλησια για τα κακως κοιμενα των "ηγετων" της.
Δεν ειναι περιεργο λοιπον που όλο και περισσοτερος κόσμος αϊδιασμένος απο αυτη την συμπεριφορα απομακρυνεται απο αυτη. Αρε γερο Νικολή.... Ειχες δικιο όταν έλεγες "Αντρες με φουστάνια...." και αυτοι τρέχανε να σε αφορίσουνε. Λες και έχουν κανενα λέγειν στα καταστιχα του ουρανου...

January 24, 2008 at 2:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

"Το πτώμα του Βησσαρίωνα αποσυντίθεται και ο δεσπότης δεν αφήνει κανέναν άλλο ιατροδικαστή να τον δεί, για να εκμεταλλευτεί τη θρησκοληψία"...

Τα ιερατεία θέλουν κράξιμο και κατάργηση!
Λιλή Ζωγράφου - Αντιγνώση!

January 24, 2008 at 4:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ζω στο Περιστέρι κοντά στο Μπουρνάζι και ομολογουμένως ο δήμος μας έχει αναβαθμιστεί σε απίστευτο σημείο. Δεν είχαμε καν κάδους για τα σκουπίδια και στιβάζονταν σε συγκεκριμενα σημεια πεταμενα με φοβερη δυσωσμια.Μπαζα ήταν πεταμένα σε κάθε γωνιά. Τωρα κάτι τέτοιο δεν θα δεις. Η γειτονιά μου έχει τουλάχιστον 4 κάδους ,ένα μικρο στενο, και το σκουπιδιάρικο περνα κάθε βράδυ,και πιο αργα ένα αλλο περνα και καθαριζει τους δρομους και πλενει τους καδους. Οσο για μπαζα δεν υπάρχουν πουθενα. Τα βγάζουμε και το επόμενο μισάωρο τά εχουν παρει. Τις γιορτες, όλες οι γειτονιες στολιζονται και φωταγωγουνται, μέχρι και την τελευταια και νοιωθω επιτελους οτι ζω σε μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ.Εχουμε ομορφες πλατειες και ειναι πολλα ακομα αυτα που εχω να γραψω αλλα δεν θελω να μονοπολω. Για οποιον καλοθελητη προλαβει να πει οτι στηριζω τον δημαρχο, ας το ξανασκεφτει γιατι δεν ψηφίζω καν Αθηνα και ουτε ανηκω στην παραταξη του. Ομολογω ομως οτι ο δημαρχος δεν ειναι θεμα κομματος αλλα θεμα ανθρωπου. Και επιτελους ειμαι περηφανη που ζω στο Περιστερι, στο Μπουρναζι και δεν ντρεπομαι οπως παλαιοτερα.Ας ειμαστε σωστοι και ας αναγνωριζουμε τα καλα που κανει ενας δημαρχος ακομα και αν δεν ειναι της Ιδεολογικης μας τοποθετησης.

January 29, 2008 at 2:18 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home