Friday, January 18, 2008

Γούνες βαμμένες στο αίμα


ΠΡΟΣΟΧΗ
Zωόφιλος= Αυτός που αγαπά τα ζώα
Φιλόζωος= αυτός που αγαπά τη ζωή

Πανικός στην παγκόσμια ζωοφιλική κοινότητα και συναγερμός στo ελληνικό ζωοφιλικό και οικολογικό κίνημα, προκαλούν οι βασανισμοί και οι εν ψυχρώ εξοντώσεις αθώων ζώων, από διεθνείς σπείρες «ανθρωποειδών». Τον τελευταίο καιρό πέφτουν «βροχή» οι καταγγελίες και ο κόσμος του Διαδικτύου ενημερώνεται συνεχώς με διάφορα βίντεο, όπου εμφανίζεται η ανθρώπινη κτηνωδία σε όλο της το μεγαλείο. Βίντεο που ούτε δευτερόλεπτο δεν αντέχει κανείς να παρακολουθήσει, αφού μπροστά στα μάτια του βλέπει να προβάλλονται σκηνές ανατριχιαστικές, με βασανισμούς και άγριους σκοτωμούς μικρών ζώων. Σκηνές οι οποίες άλλες εκτυλίσσονται στην Κίνα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 και άλλες ίσως στην Ελλάδα του 2007 – λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα…

Η κατάσταση με τους βασανισμούς ζώων έχει φτάσει στο απροχώρητο, αρχίζοντας κανείς από τις αισχρές κυνομαχίες, τον απίστευτο βασανισμό που υπέστη ένα σκυλάκι από κάποιον φοιτητή στη Χίο και φτάνοντας στο ζενίθ της «ανθρώπινης» σκληρότητας, με τον μαζικό βασανισμό και εξόντωση μικρών και απροστάτευτων ζώων.

Μπορεί να υπάρχουν νόμοι και κατά καιρούς να ακούγονται διαμαρτυρίες από ζωόφιλους και οικολόγους, αλλά ουδείς κινείται και η απάθεια της πολιτείας έχει φτάσει σε τέτοιο εγκληματικό σημείο που όσοι ευαισθητοποιούνται με τα όσα απάνθρωπα συμβαίνουν στα ζώα, να εκλαμβάνονται ως γραφικοί.

Σήμερα η “Press Time”, τολμά να δώσει «γροθιά στο μαχαίρι» και να «παρουσιάσει» στο αναγνωστικό κοινό δύο βίντεο, στα οποία ξεπροβάλει το τραγικό πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που εκθέτει ανεπανόρθωτα την ανθρωπότητα του σήμερα και την κάνει να «κοκκινίζει» για όσα μάθουν οι αυριανές γενιές του Πλανήτη. Ένα πρόβλημα που ίσως να συμβαίνει και δίπλα στο σπίτι μας…

Οι κοινότητες των ζωόφιλων και των οικολόγων είναι ανάστατες με αυτά που συμβαίνουν, με θύματα τα αθώα τετράποδα. Και δεν μιλάμε για τους «ακραίους» που θεωρούν έγκλημα ακόμη και την θανάτωση κάθε ζωντανού οργανισμού για την διατροφή μας, αλλά για ανθρώπους ακόμη και χωρίς ιδιαίτερες ευαισθησίες, που λυγίσουν στο θέαμα του βασανισμού, ή της εκδοράς ενός ζωντανού σκύλου…

Η ελληνική νομοθεσία (Ν. 3170) απαγορεύει ρητά την εκτροφή, την εκπαίδευση και την χρησιμοποίηση σκύλων για κυνομαχίες, όπως επίσης την εκτροφή και την χρησιμοποίηση σκύλων για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος, ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Οι ορδές των ανθρωπόμορφων τεράτων συνεχίζουν να βασανίζουν και να σκοτώνουν…

Το βίντεο
της ντροπής

Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο-σοκ με τα ζωάκια που βασανίζονται και θανατώνονται ομαδικά, από «ειδικούς» φονιάδες. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.petatv.com/tvpopup/βίντεο.asp?βίντεο=fur_farm&Player=wm&speed=med υπάρχει ένα βίντεο στο οποίο έχει γίνει «ανοιχτή» λήψη εικόνων-θρίλερ από τον βασανισμό και την αποτρόπαια θανάτωση μικρών ζώων. Είναι ένα βίντεο, με πολύ σκληρές και άγριες σκηνές, με βάση το οποίο καταγγέλλεται αποδεδειγμένα η κατάντια που έχει περιέλθει η ανθρώπινη φύση. Ένα βίντεο-μαρτυρία, το οποίο όμως είναι τόσο «άγριο» που συνιστάται να μην το δει κανείς, ούτε για 5’ δευτερόλεπτα - πόσο μάλλον τα ανήλικα παιδιά.

Η φιλοζωική αντίδραση εκδηλώνεται με την συλλογή υπογραφών στο PETA2@peta.org, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία μαζική παγκόσμια διαμαρτυρία εκτός διαδικτύου.

Ο φοιτητής-κτήνος
και το σκυλάκι…

Το ελληνικό διαδίκτυο έχει αναστατωθεί με την κτηνωδία ενός Κυπρίου δευτεροετή φοιτητή στη σχολή Μηχανικών Οικονομίας του Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο, σε βάρος ενός αδέσποτου σκύλου. Ο φοιτητής «διασκέδαζε» ρίχνοντας καυτό λάδι στο παιχνιδιάρικο σκυλάκι, που είχε την συνήθεια να κρύβει παντόφλες και παπούτσια. Μάλιστα, το «κτήνος» κατέγραψε το κατόρθωμά του με το κινητό τηλέφωνο και στη συνέχεια έστειλε το βίντεο σε φίλους του!

Το εν λόγω βίντεο που δείχνει τον κυνισμό του φοιτητή φιλοξενείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=8_avyVTv-Cw και οι σκηνές που προβάλλονται είναι ιδιαίτερα σκληρές

Ο φακός «βλέπει» την κουζίνα του διαμερίσματος του φοιτητή ο οποίος ζεσταίνει το λάδι και στη συνέχεια βάζει ως δόλωμα έξω από το παράθυρό του ένα λουκάνικο. Επιστρέφει στην κουζίνα, βλέπει ότι το λάδι είναι καυτό και μόλις το αδέσποτο πάει να δαγκώσει το λουκάνικο, το φοιτητής-κτήνος του ρίχνει το καυτό λάδι πάνω στο σκυλάκι.

Όμως ο Κύπριος φοιτητής νόμισε ότι και οι συμφοιτητές του θα ήταν το ίδιο «κτήνη» και δεν φαντάστηκε ότι θα αντιδρούσαν καταγγέλλοντας την αποτρόπαια πράξη του. Έτσι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου εντόπισε την ταυτότητά του και υπέβαλε μήνυση εναντίον του.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τα «προσωπικά δεδομένα» που απαγορεύουν να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των δραστών, το όνομα*** του συγκεκριμένου «κτήνους» διαπομπεύεται σε αρκετές ιστοσελίδες του Internet και μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση.

Ενώ αναφέρεται το ονοματεπώνυμό του με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες σημειώνεται η παράκληση: «Δεν χρειάζεται να δείτε το βίντεο. Απλά βοηθείστε να κυκλοφορήσει το όνομα»! Παράλληλα, δηλώνονται όλα τα στοιχεία του και παροτρύνονται οι διαδικτυακοί επισκέπτες να στείλουν e-mail διαμαρτυρίας στον φοιτητικό σύλλογο (FoititikosSyllogos@fme.aegean.gr) και στην γραμματεία της σχολής (fme@aegean.gr).

*** Παναγιώτης Κυριάκου (Panagiwths Kyriakou)

Κυνομαχίες
με άνεση!

Η περίπτωση του φοιτητή-κτήνους έφερε πάλι στην επιφάνεια και μία άλλη «ξεχασμένη» υπόθεση βασανισμού σκυλιών, όπως είναι οι κυνομαχίες, οι οποίες συνεχίζονται στη χώρα μας και μάλιστα με ιδιαίτερη άνεση. Προ καιρού μέλη του ίσιου φιλοζωϊκού συλλόγου της Χίου προσπάθησαν να καταγγείλουν δημοσίως ότι στο νησί διεξάγονται κυνομαχίες με στοιχήματα, σε κτήματα στον Κάμπο και στον Κοφινά, από περίπου 20 ιδιοκτήτες σκύλων pit-bull. Όμως, ως φαίνεται δεν αποτελούσε «είδηση» και γι’ αυτό ίσως ουδείς ενδιαφέρθηκε περί αυτού. Άλλωστε ακόμη και ο Μάϊκλ Βικ, ένας από τους μεγαλύτερους σταρ των ΗΠΑ, παραδέχθηκε ότι έστηνε κυνομαχίες στο κτήμα του και θανάτωνε τα σκυλιά που δεν τα πήγαιναν καλά…

Πηγή:press-time

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home