Thursday, January 17, 2008

1978 και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

...
«Με αυτό θα ασχοληθούμε αναλυτικότερα αργότερα, παιδί μου», είπε ο Κένταυρος. «Αλλά να ξέρεις ότι χαλάει όλη η λεπτή ισορροπία πάνω στη γη, το έχουμε πει».
«Και δεν έγινε μόνο αυτό εκείνη τη χρονιά», συνέχισε η Φελίξια Εξέλιξη. «Οι επιστήμονες άρχισαν να ασχολούνται σοβαρά με το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Η κατάσταση με το πετρέλαιο είναι πια αφόρητη. Το ένα τέταρτο του πετρελαίου το καταναλώνουν πλέων τα οχήματα. Το 60 τοις εκατό απ’ αυτό τα ΙΧ. Οι εφημερίδες γράφουν ότι στην Μόσχα θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 1985 πέντε χιλιάδες ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και στις ΗΠΑ δύο εκατομμύρια».
«Και τελικά δεν έγινε τίποτα!» είπε ο Σωτήρης Συντήρης.
«Απλά δεν συμφέρει», είπε η Φιλιώ Ελευθερία. «Για θυμηθείτε τι είπαμε για το δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής;»
«Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχαν τόσο αξεπέραστα προβλήματα, στη Μόσχα τουλάχιστον θα τα πραγματοποιούσαν τα σχέδια αυτά», είπε ο Βίκτωρ Επαναστάτορ.
«Μεγάλο μυστήριο αυτά τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα», είπε ο Άντις και κοίταξε γύρω του αν τα άλλα παιδιά προσέχουν τι λεει. «Εγώ νόμιζα ότι απλά τα μονοπώλια του πετρελαίου στον καπιταλισμό κάνουν ό, τι μπορούν για να σταματήσουν την τεχνολογική πρόοδο».
«Και αυτό ισχύει», είπε ο Βίκτωρ Επαναστάτορ. «Αλλιώς οι άνθρωποι θα είχαν προχωρήσει με την αξιοποίηση της ενέργειας του ήλιου… Αλλά τζίφος».
«Τζίφος…τζίφος…», είπε σκεφτικά ο Σωτήρης Συντήρης.
«Δεν κατάλαβα! Γιατί να σταματάνε την τεχνολογική πρόοδο στον καπιταλισμό; Ίσα ίσα, ότι συμφέρει τεχνολογικά, το εισάγουν οι άνθρωποι στη ζωή χάρη στον καπιταλισμό πιο γρήγορα…», είπε η Φιλιώ Ελευθερία.
συνεχίζεται στον Όλυμπο...

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home