Sunday, March 30, 2008

Earth Hour: ο πολιτισμός του διακόπτη!

"Θα το έκλεινα ρε φίλε αλλά έχει basket ρε γαμώτο..Θα το κάνω αύριο για 2 ώρες όταν θα λείπω..:)Καλό Σ-Κ"

Αυτή είναι η αφοπλιστικά ειλικρινής απάντηση στο μπλοκ του φίλου μπλόκερ "ό,τι φας κι ό,τι πιεις" στο φετινό κάλεσμα για την «Ωρα της Γης» (Earth Hour).
Σκεφτείτε το κάλεσμα για κατέβασμα του διακόπτη να ήταν σήμερα Κυριακή το βράδυ που έχει και ποδόσφαιρο, με κρίσιμο ντέρμπι..

Αν προσθέσουμε την σχεδόν παντελή απουσία της είδησης απο τον ημερήσιο τύπο και την τηλεοπτική ...άγνοια για το θέμα (δεν έχει χορηγό βλέπετε), θα συμπεράνετε αβίαστα οτι "άλλο Σίδνεϋ, άλλο ...Αίγινα".

Αυτό βέβαια δεν μειώνει την προσπάθεια των συμπαθών Αιγινητών , του "Ecoweek" και του Δήμου Αθηναίων. Αν και περιμέναμε απ'αυτόν κάτι που δεν θα ήταν απλά συμβολικό. Περιμέναμε κάτι παραπάνω.. Δυστυχώς η Αθήνα περιμένει την WWF για να την οργανώσει.. Και τους μπλόγκερ να ξανακάνουν το θαύμα..με τα κεράκια στα χέρια...

Ομως φίλοι μου, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα δεν παράγεται «in the socket» (αλλά σε σε εργοστάσια που «ρυπαίνουν» καθένα με τον τρόπο του), έτσι και ο πολιτισμός μας δεν (πρέπει να) αναλίσκεται μόνο στο "κατέβασμα του ..διακόπτη". Ούτε προέρχεται από παρθενογένεση. Διαμορφώνεται μέσα από διαρκές εξελικτικό γίγνεσθαι και δεν είναι μια ιδεατή αναγεννησιακή εικόνα σαν της «Αρκαδίες» που υπάρχουν στην πραγματικότητα μόνο στην βουκολική ποίηση του Βιργιλίου, και στους πίνακες του Τζιορτζιόνε, του Τισιανού και του Πουσσέν!

Την ίδια ώρα που λέμε "όχι στις κλιματικές αλλαγές, και κλείνουμε το ρεύμα συμβολικά", εμείς οι ίδιοι δεν λέμε παράλληλα «όχι» στις 2-3 τηλεοράσεις, υπολογιστές και κλιματιστικά στο σπίτι μας, στα μη υβριδικά μοδάτα SUV για τις μετακινήσεις μας, στην οικοδομική δραστηριότητα και μάλιστα κατασκευών ενεργοβόρων και απόλυτα ασύμβατων με το περιβάλλον που εγκαθίστανται...

Αλλωστε μην ανησυχείτε για την αποτυχία του Earth Hour στην ...γειτονιά μας. Τους επόμενους μήνες θα έχουμε καθημερινές διακοπές ρεύματος, αναγκαστικές λόγω της εξάντλησης των ταμιευτήρων της ΕΥΔΑΠ που οφείλονται κυρίως στην προηγηθείσα απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Οι διακοπές θα έρθουν από μόνες τους!
[Πέτρος Τζεφέρης]
H BΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ>

Labels: , ,

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ΕΤΣΙ! ΠΕΣΤΑ! Η ΤΕΛΕΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ, ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!
ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ!

March 30, 2008 at 1:13 PM  
Blogger dyosmaraki said...

Μήπως για να αποφευχθούν οι διακοπές ρεύματος τις οποίες μας προοιωνίζει η ΔΕΗ θα έπρεπε να σκεφτούμε την πραγματική και διαρκή εξοικονόμηση ενέργειας όπως για παράδειγμα την κατάργηση των solarium, την κατάργηση των λαμπιονιών στα μπαλκόνια και στους δρόμους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, την μη χρήση για ένα διάστημα όλων αυτών των μηχανημάτων λιποδιάλυσης που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα και βρίσκονται σε άνθηση αυτή την περίοδο και τόσους άλλους τρόπους????
Γνώμη μου είναι πως δεν είναι λύση οι διακοπές ρεύματος, λύση είναι η επένδυση σε υποδομές, σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας και η εξοικονόμηση πόρων από "περιττές" πολυτέλειες που δεν είναι αναγκαίες για τον ...."ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ" μας

March 31, 2008 at 12:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

Πέστα κι εσύ, dyosmaraki, κι όλοι που βλέπουν την παγίδα, γιατί νομίζουν μερικοί ότι με τη συλλογική ενοχοποίηση και μίσος ίδιο με των τερατοεταιρειών, θα αποφύγει η ανθρωπότητα το γκρεμό όπου τη σπρώχνουν πέφτοντας...

March 31, 2008 at 3:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ποιοι και γιατί οργανώνουν τις σκοταδιστικές τελετές “σβήστε τα φώτα να έχουμε να πετάμε με τζετ εμείς οι “εκλεκτοί”:
Όταν τα φοβικά-πομπηιακά ΜΜΕ συντονίζονται και απαιτούν να αυτομαστιγωθούμε, όχι για να σταματήσουν μεταλλαγμένα-πυρηνικά-διαφθορά, αλλά για να έχουν περισσευούμενη ενέργεια να σπαταλούν οι “εκλεκτοί”, καλό είναι να ξέρουμε ΠΟΙΟΙ οργανώνουν τις φιέστες του σκοταδισμού κλπ:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1145127/The-Prince-hypocrites-Charles-embarks-16-000-mile-green-crusade--aboard-private-jet.html.
Τη στιγμή που τα λαμόγια ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ότι οι πάγοι αυξάνονται και θέλουν να σωθούν σε περίπτωση επιδείνωσης της ψύξης:
ΑΠΟΣΙΩΠΗΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ και
ΑΠΟΣΙΩΠΗΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ.
Οι νέοι αποικιοκράτες έγιναν μεσίτες
Δίχως όπλα, αλλά με το χρήμα τους, πλούσιες χώρες αγοράζουν εκατομμύρια στρέμματα εύφορης γης στον αναπτυσσόμενο κόσμο για ιδία χρήση...
Ενα πράγμα είναι σίγουρο: οι πλούσιες και δυνατές χώρες θα χορταίνουν εις βάρος των φτωχών, τις οποίες θα εκμεταλλεύονται, απομυζώντας τους πόρους τους αντί πινακίου φακής.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=256178.
Δεν περιμένει, βέβαια, κανένας απάντηση από τους μοχθηρούς ψευτοφιλάνθρωπους ενοχοποιητές μας (που παριστάνουν τους ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ σωτήρες τής ανθρωπότητας), αλλά καλό είναι (και δωρεάν) να κάνουμε σε κάθε παρέα και κάθε διοικητικό συμβούλιο την ερώτηση:
-Έχετε επαρκή αποθέματα για ενδεχόμενο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ πενταετή ηφαιστειακό χειμώνα;

http://www.youtube.com/watch?v=PseunscKUBc

March 9, 2009 at 5:07 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home