Thursday, March 27, 2008

ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΤΕ!


19o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΔΟΙΚΟ «Κλιματικές Αλλαγές. Τοπικές Προτάσεις και Λύσεις»


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ
Οι εκπρόσωποι των 75 οργανώσεων μελών του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΚΕ και οι άλλοι σύνεδροι του 19ου Συνεδρίου του ΠΑΝΔΟΙΚΟ, έχοντας εμπλουτίσει σημαντικά τη γνώση μας για το κυριότερο, σήμερα, πρόβλημα, του πλανήτη μας συνεκτιμούμε και αποφασίζουμε τα ακόλουθα:

Ο χρόνος είναι η σημαντικότερη παράμετρος κάθε αποτελεσματικής απάντησης στο πρόβλημα. Η ταχύτητα της μεταβολής της ενεργειακής συμπεριφοράς ατόμων, κρατών και διεθνούς κοινότητας οφείλει να είναι μεγαλύτερη από την ταχύτητα με την οποία ήδη εξελίσσεται το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Είναι επείγουσα ανάγκη ριζικής μεταβολής ενεργειακού προτύπου ΤΩΡΑ!
Απαιτούνται :
*- Ταχεία ψήφιση ενός αποτελεσματικού χωροταξικού σχεδίου για τις ΑΠΕ
*- Εγκατάλειψη κάθε σχεδίου για νέες ανθρακικές μονάδες
*- Εθνικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας εξειδικευμένο ανά τομέα (δόμηση, βιομηχανία, κατοικίες, μεταφορές)
*- Βιώσιμη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην κατεύθυνση εξοικονόμησης ενέργειας μέσω επανάχρησης, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.
*- Αλλαγή του καταναλωτικού και διατροφικού μοντέλου με περιορισμό της υπερκατανάλωσης κρέατος, δεδομένου ότι η κτηνοτροφία συμβάλλει σημαντικά με την εκπομπή μεθανίου στο φαινόμενο του θερμοκηπίου
*- Πλατειά ενημέρωση του πληθυσμού για την εξοικονόμηση, τις ΑΠΕ, το παγκόσμιο πρόβλημα ώστε να στηριχθεί και σε ατομικό επίπεδο η αλλαγή ενεργειακής συμπεριφοράς.
--Πολύ σημαντική είναι η διεθνής (και ιδιαίτερα βαλκανική) συνεργασία ενάντια στην πυρηνική ενέργεια και η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.
Οι οικολογικές οργανώσεις της χώρας μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως τμήμα του παγκόσμιου οικολογικού κινήματος, επιδιώκοντας να λειτουργήσουμε ως μέρος της συνείδησης της ανθρωπότητας, διακηρύσσουμε ότι η αλλαγή ενεργειακής συμπεριφοράς και ενεργειακού προτύπου, τοπικά και παγκόσμια, είναι ο μόνος τεκμηριωμένος ρεαλισμός , η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική για την ανθρωπότητα αλλά και για την κινδυνεύουσα από ερημοποίηση χώρα μας.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΖΗΤΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ
ΖΗΤΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ Τ Ω Ρ Α
!


(Αυτό το απόσπασμα της σημαντικής ανακοίνωσης της απόφασης τόσων συνέδρων Πανελλαδικά του 19ου Συνεδρίου για τη κλιματική αλλαγή του "υπερσυλλόγου" της ΠΑΝΔΟΙΚΟ συν της ΚΕΔΚΕ, (ένωση των δήμων και κοινοτήτων Ελλάδας), δεν προβλήθηκε ποτέ από τα ΜΜΕ, όπως βέβαια τα περισσότερα οικολογικά θέματα, τόσο καυτά για την εκπαίδευση των νεοελλήνων και κατ' επέκταση για την ίδια μας την επιβίωση!
Γιατί συνεχίζουμε ν' ανοίγουμε τηλεόραση; δεν είναι τίποτε, συνήθεια είναι! Ας την αντικαταστήσουμε με εφημερίδες, έστω και στα ψιλά, κάτι λένε πού και πού! Όταν το κάνουμε εμείς θα επηρεάσουμε και το περιβάλλον μας σιγά-σιγά...
Ας συνεχίσουν μόνοι τους να διαφημίζουν λουκάνικα, μπριζόλες και τυριά, την ώρα που, εκτός της επικινδυνότητας της κτηνοτροφίας στο περιβάλλον, μαθαίνουμε συνεχώς από τεκμηριωμένες επιστημονικές έρευνες, πόσο συμμετέχουν αρνητικά στην ολοένα επιδεινούμενη υγεία των "Δυτικών" λόγω της υπερκατανάλωσής τους,
τόσο, που η Βρετανική Κυβέρνηση, προσπάθησε να χαρακτηριστεί το τυρί τζανκ-φουντ (!) ώστε να απαγορεύσει τις διαφημίσεις στη τηλεόραση λόγω της παχυσαρκίας και όχι μόνο, που προκαλλεί τη μητέρα όλων των παθήσεων, ειδικά στους κρεοφάγους!!! Ποντίκα που νηστεύουν μέρα παρά μέρα στα πειράματα, [δυστυχώς γίνονται ακόμα], ζουν διπλάσια από τα καλοταισμένα αδέλφια τους!)
Η στροφή που πρέπει να πάρουμε είναι 180ο, δεν κάνουμε τίποτα αλλιώς, μόνο τρύπες στο νερό!
ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ, ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΣΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΡΙΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ, ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΟΧΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ, ΚΥΡΙΩΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ LIFE-STYLE (κυρίες και κύριοι των ΜΜΕ), Ανθρωπιά, Εγκράτεια, Απλότητα, με Αγάπη προς όλη τη Πλάση, και σ' όλα τα αδέλφια μας τα ζώα, και με Αξίες κι Αρετές στη κοινωνική και ενεργειακή μας "πολιτική" στην Ατομική και Συλλογική μας Ζωή, για τα παιδιά μας!!!Αυτά που στερηθήκαμε από την επέμβαση της ιδιωτικής κυρίως τηλεόρασης στο ίδιο μας το σπίτι, αφού εκεί την ανοίγουμε!

"Τη γη, δεν μας τη παραχώρησαν οι γονείς μας, μας τη δάνεισαν τα παιδιά μας"!
(Αφρικανική Παροιμία).

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home