Friday, March 7, 2008

Απλά πράγματα...


Μην τρώτε κρέας, οδηγείτε ποδήλατο και αφήστε πίσω σας την καταναλωτική μανία. Αυτοί είναι μερικοί τρόποι για να βοηθήσετε στην ανάσχεση του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τιμηθείσας με βραβείο Νόμπελ Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Η έκθεση της IPCC, που δημοσιεύθηκε το περασμένο έτος, υπογραμμίζει «τη σημασία των αλλαγών στην καθημερινή ζωή», πράγμα που επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της επιτροπής, Ρατζέντρα Πατσάουρι. Ο Ινδός οικονομολόγος, που τυχαίνει να είναι και χορτοφάγος, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους του κόσμου να περιορίσουν τις σαρκοβόρες τάσεις τους.

«Σας εκλιπαρώ, τρώτε λιγότερο κρέας, το κρέας είναι πολύ ενεργοβόρο αγαθό», είπε ο κ. Πατσάουρι. Μελέτες έδειξαν ότι η παραγωγή ενός κιλού κρέατος προκαλεί την εκπομπή 36,4 κιλών διοξειδίου του άνθρακα. Η εκτροφή και η μεταφορά του βόειου, χοιρινού ή αρνίσιου κρέατος, από τη μεριά τους, απαιτούν κι αυτές μεγάλα φορτία ενέργειας.

Ο κ. Πατσάουρι χαιρέτισε στο μεταξύ την πρωτοβουλία πολλών γαλλικών πόλεων να προσφέρουν δωρεάν κοινόχρηστα ποδήλατα στους κατοίκους τους. «Η χρήση ποδηλάτου, αντί του αυτοκινήτου, για τις αστικές μετακινήσεις μπορεί να κάνει τη διαφορά», είπε ο πρόεδρος της IPCC.

Η κάμψη της καταναλωτικής πλεονεξίας είναι ένας ακόμη τρόπος περιορισμού του φαινομένου της υπερθέρμανσης, σύμφωνα με τον κ. Πατσάουρι, που είπε: «Μην αγοράζετε αντικείμενα και προϊόντα που δεν χρειάζεστε, μόνο και μόνο επειδή είναι διαθέσιμα ή φθηνά. Οι καταναλωτές πρέπει να μάθουν να αγοράζουν μόνο ό,τι χρειάζονται».

Την αισιοδοξία του εξέφρασε, ωστόσο ο κ. Πατσάουρι, λέγοντας ότι η επερχόμενη αμερικανική προεδρία θα συνυπογράψει όποια νέα συμφωνία αντικαταστήσει εκείνη του Κιότο.

www.kathimerini.gr με στοιχεία από AFP

1 Comments:

Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Δεν αρκεί, δυστυχώς, ένας τέτοιος περιορισμός, όταν η ίδια η χώρα του αυξάνει διαρκώς τον πληθυσμό της!...
κ. Πατσάουρι, ξέχασες κιόλας ότι συμπατριώτες σου ομολόγησαν ότι έχετε ευθύνη που αδιαφορήσατε για την πρόληψη-έγκαιρη προειδοποίηση και είχατε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα από το τσουνάμι;
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι προτάσεις για αποκέντρωση μεγαλουπόλεων, αυτάρκη αγροκτήματα, αναδάσωση ερήμων κοκ απουσιάζουν εντελώς από τους περισσότερους που ασχολούνται με τις κλιματικές αλλαγές...
Ιδιαίτερα εσείς και η Κίνα που ανταγωνίζεστε μετά μανίας και στον υπερπληθυσμό!...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=877992&lngDtrID=252
Όλα τα τρομοκρατικά-γκορικά υπερθερμαντικά μοντέλα στηρίζονται σε υπεραπλουστευμένες υποθέσεις:
Η γη θεωρείται επίπεδη (...)
Η θερμοκρασία επιφάνειας είναι σταθερή...
Η ακτινοβολία τού ήλιου θεωρείται σταθερή...
Δεν υπάρχει καμία νύχτα και ημέρα και καμία εποχή...
Η γήινη ενέργεια είναι «ισορροπημένη»...
Το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» είναι ομοιόμορφο...

Δεδομένου ότι τα μοντέλα αυτά δεν έχουν εξεταστεί ποτέ, παρέχουν μόνο «προβολές», ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ, του ήπιου ελέγχου του υπερπληθυσμού και της διεθνούς εκεχειρίας.

March 7, 2008 at 11:56 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home