Sunday, September 2, 2007

Οικολογία + Περιβάλλον + Αρχιτεκτονική: πώς σχετίζονται;





Η απάντηση στο Διεθνές Αρχιτεκτονικό Συνέδριο Οικολογικής Δόμησης στην Αθήνα AIA Continental Europe: 10-13 Απριλίου 2008

Μια ακόμη πρωτοβουλία της Εβδομάδας Οικολογίας (EcoWeek) και του ακούραστου δημιουργού της Ηλία Μεσσίνα,

μετά τον AL GORE,

μετά τον ROBERT SWAN,

μετά τις τόσες προβολές της Ενοχλητικής (Άβολης) Αλήθειας, της ταινίας-ντοκυμανταίρ του ΑΛ ΓΚΟΡ που βραβεύτηκε με Όσκαρ και έχει τουλάχιστον προβληματίσει ό,που έχει παιχτεί!


1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Θα ήταν περισσότερο ενδιαφέρον αν μπορούσατε να απαντήσετε γιατί η Β. Αμερική είχε 2 συνεχόμενες βαρυχειμωνιές, πώς εμπιστεύεστε ένα ραδιενεργό γενοκτόνο και αν καταδικάζετε την υποκρισία του, τι ακριβώς γνωρίζετε για τις δεκάδες, μη χρηματοδοτούμενων από το υποκριτικό κράτος του, επιστημόνων οι οποίοι τον καταγγέλλουν συνεχώς για δόλιο τρομοκράτη (τελείως ενδεικτικά: www.friendsofscience.org) και, τέλος, πώς φαντάζεστε μια αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε κλιματικών αλλαγών, όταν οι πολυδιαφημιζόμενες σπάταλες βεντέτες τής υπερθέρμανσης δεν κάνουν το παραμικρό για τη διεθνή εκεχειρία και την αυτάρκεια.
Στα ελάχιστα που ξεφεύγουν από τη λογοκρισία στην ιστορία, φαίνεται ολοκάθαρα ότι οι αρχομανείς δε γίνονται ποτέ ούτε αιωνόβιοι ούτε και για λίγο ευτυχισμένοι !
Γιατί άραγε οι γκόρηδες δε δέχονται ποτέ δημόσιο διάλογο; Τι άλλο να κρύβουν από τον, εντελώς αδικαιολόγητο, πανικό τους ότι μπορεί να μην τους βοηθήσει κανένας από όλους αυτούς που μισούν; Ευτυχώς, δεν τους μοιάζουμε όλοι, και νοιαζόμαστε γι΄αυτούς, με προτεραιότητα, ωστόσο, τα παιδιά, που αυτοί τρομάζουν.
Επί τη ευκαιρία, σκεφτείτε ότι, όπως ακριβώς και τα παγάκια στο ποτήρι, αν λιώναν οι πάγοι της Αρκτικής, η στάθμη τού νερού δε θα ανέβαινε, κι ας λέει κοτσάνες ο φοβικός τρομοκράτης. Οι δε πάγοι της Ανταρκτικής (95% του συνόλου) είναι σε περιβάλλον -50 βαθμών, και γι΄ αυτό δεν τόλμησαν να τους βάλουν στο χολιγουντιανό προπαγανδιστικό.
Τα προβλήματα, από τότε που υπάρχουν οι άνθρωποι, τα λύνει ο διάλογος και η αλληλοβοήθεια και όχι η καχυποψία και ο εκφοβισμός!

September 2, 2007 at 10:39 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home