Friday, December 28, 2007

Μετέφεραν λαθραία 102 σκύλους στην Ιταλία

ΛΑΘΡΑΙΑ διακίνηση σκύλων διερευνούν οι δικαστικές αρχές της Ιταλίας, μετά τον εντοπισμό δύο φορτηγών σε ιταλικό λιμάνι με 102 σκύλους που προέρχονταν από την Ελλάδα. Από τα ζώα ήταν δηλωμένα νόμιμα μόνο τα 24, ενώ βρέθηκαν και διαβατήρια που δεν αντιστοιχούσαν σε κανένα απ΄ αυτά που μεταφέρονταν.

Οι δικαστικές αρχές της Αγκώνας ζήτησαν από τη χώρα μας να εξεταστούν κτηνίατροι οι οποίοι έχουν υπογράψει σε διαβατήρια σκύλων που βρέθηκαν στο φορτηγό. Οι ιταλικές αρχές σχημάτισαν δικογραφία εις βάρος δύο Ελλήνων, που ήταν οι οδηγοί των φορτηγών, για τα αδικήματα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και της κακοποίησης ζώων.

Όπως αναφέρεται στην αίτηση δικαστικής συνδρομής που έγινε από την Ιταλία στην Ελλάδα, οι σκύλοι έμειναν χωρίς φαγητό περισσότερο από 24 ώρες και ήταν στοιβαγμένοι σε χώρους του φορτηγού που προορίζονται για τη μεταφορά αλόγων.

Από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης θα κινηθούν διαδικασίες προκειμένου να ληφθεί κατάθεση από Έλληνα κτηνίατρο που έχει πιστοποιήσει τον εμβολιασμό ενός σκύλου, προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του.

Πηγή:Τα Νέα

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home