Tuesday, September 4, 2007

Να απολογηθεί ο Πρωθυπουργός!

UPDATE από whispering planet

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το δελτίο τύπου το ανέβασε κάποιος από τους contributors και επ'ουδενί δεν αποτελεί γραμμή ή προτροπή. Είμαστε υπέρ της ελευθερίας του λόγου κι'έτσι δεν θα το σβήσουμε αλλά παρακαλούμε τα μέλη να μην ανεβάζουν δελτία τύπου κομμάτων ή οτιδήποτε έχει πολιτικό περιεχόμενο. Σεβόμαστε τα πιστεύω του καθενός αλλά θέλουμε να επισημάνουμε πως επιθυμούμε να παραμείνει η προσπάθεια εκτός πολτικής. Μόνος μας στόχος είναι η φύση και η προστασία της και πιστεύουμε πως είναι υπεράνω κομμάτων και χρωμάτων.
Παρακαλούμε από εδώ και στο εξής να μην ανεβάσει κάτι ανάλογο κανείς.

Ευχαριστώ
whispering planet


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26 Αυγούστου 2007

ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού της χώρας αποτελεί εγγύηση πως θα ξαναζήσουμε πολλά ακόμα καλοκαίρια σαν το φετινό. Και προκειμένου η πραγματικότητα να σταματήσει να εξελίσσεται όπως μέχρι τώρα, ορισμένα πράγματα πρέπει να ειπωθούν τώρα πριν κοπάσει η οργή.

Ο πρωθυπουργός δεν πρωτοτυπεί. Όπως όλοι μας εξέφρασε οδύνη και οργή για την πύρινη καταστροφή και τα δεκάδες ανθρώπινα θύματά της. Πιστεύουμε όμως ότι πρώτα πρέπει να οργιστεί με τον εαυτό του και την κυβέρνησή του:


Γιατί ύστερα από 3,5 χρόνια «επανίδρυσης του κράτους», δεν υπήρχε πουθενά ένα σχέδιο απεγκλωβισμού πολιτών σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα να έχουμε νεκρούς σε 4 διαφορετικούς νομούς. Γιατί αυτό που φανερώθηκε τις τελευταίες μέρες είναι η κατάρρευση κάθε έννοιας πολιτικής προστασίας και η ανικανότητα του κράτους να εκτιμήσει τον κίνδυνο και να σώσει τις ζωές δεκάδων πολιτών.

Γιατί κεντρική θέση στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες ζητά πρόωρες εκλογές, κατέχει η αναθεώρηση των άρθρων συνταγματικής προστασίας της δασικής γης, αναθεώρηση που δικαιώνει τις προηγούμενες γενιές εμπρηστών και καταπατητών. Το ίδιο ισχύει και για την διαρκή παραβίαση της συνταγματικής υποχρέωσης για κατάρτιση δασολογίου καθώς και για το πλήθος προσπαθειών και τροπολογιών αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων. Του υπενθυμίζουμε πως το καλοκαίρι με τις χειρότερες πυρκαγιές μέχρι τώρα ήταν εκείνο του 2000 όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν συμφωνήσει στην αναθεώρηση των ίδιων άρθρων.
Γιατί διαχειρίστηκε τις πυρκαγιές επικοινωνιακά και όχι ουσιαστικά, «σεμνά και ταπεινά», αδιαφορώντας για την πρόληψη και εξαγγέλλοντας πρόωρες εκλογές και μάλιστα ακριβώς την ημέρα που θα κάλυπτε τον απόηχο από την φωτιά στην Πεντέλη.

Αναρωτιόμαστε αν είχε την εκτίμηση πως ένας υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών θα διαχειριζόταν καλύτερα την τελευταία φάση της ετήσιας «περιόδου των πυρκαγιών» και αν συνεκτίμησε την προστασία ανθρώπινων ζωών και του περιβάλλοντος πριν βάλει την χώρα και τον κρατικό μηχανισμό σε προεκλογικούς ρυθμούς για το στενό κομματικό του συμφέρον.

Τέλος, πιστεύουμε πως ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες της χώρες γιατί με το διάγγελμά του υποτίμησε τη νοημοσύνη τους. Η προσπάθεια, σε συνεννόηση προφανώς με τους επικοινωνιολόγους του, να εμφανίσει την κυβέρνηση ως θύμα «σκοτεινών σχεδίων» και όχι ως φορέα ευθυνών, θυμίζει έντονα το προηγούμενο των τηλεφωνικών υποκλοπών: Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση είχε και τότε εμφανιστεί ως θύμα για να πρωταγωνιστήσει στη συνέχεια στην συγκάλυψη των υπεύθυνων.

Επειδή πολλά από τα παραπάνω αντιστοιχούν και σε πολιτικές από την πλευρά της σημερινής αντιπολίτευσης, αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα είναι ένας ευρύτατος διάλογος και συνεννόηση για άμεσες και ριζικές αλλαγές πολιτικής ώστε να μην ξαναζήσουμε την τραγωδία αυτών των ημερών και να εξασφαλίσουμε την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας εμποδίζοντας τα όποια οικονομικά συμφέροντα θα θελήσουν να επωφεληθούν από αυτή την τραγωδία.



Για επικοινωνία: Συγνώμη αλλά τα τηλέφωνα και τα στοιχεία τα σβήνω.



Labels: ,

5 Comments:

Blogger david santos said...

Thanks for your work!

How you are, friend?
Greece already is in peace?
Now we have that to be all joined and solidary to recoup our Greece, because Greece is of all we.
Alive Greece!

David Santos

September 4, 2007 at 2:21 AM  
Blogger Marialena said...

Dear David, what happened to Greece lately is an uravelled tragedy that we have yet not realized the concequences to the environment and peoples' lives.

The day after the catastrophe, the citizens that care about their country need to buckle up and take whatever action they can, in order not to let the devastated areas turn into abandoned places and being left into forgiveness, after all that has happened this summer.

September 4, 2007 at 2:57 AM  
Blogger whispering-planet said...

Μαριαλένα πιστεύουμε πως είχες καλή προαίρεση και δεν το σκέφτηκες αλλά πιστεύουμε πως θέματα πολιτικής δεν έχουν θέση στο μπλογκ.
Ευχαριστώ.

September 4, 2007 at 5:29 AM  
Blogger Marialena said...

Φυσικά και έτσι είναι και ζητώ συγνώμη για τη σύγχυση που πιθανόν να προκλήθηκε, γιατί ο μόνος λόγος που το ανέβασα ήταν για την διαμαρτυρία ευαισθητοποιημένων πολιτών, δηλαδή όλων μας και όχι γιατί αποτελεί θέση κάποιας πολιτικής κίνησης.

Τα ιδεολογικά πιστεύω του καθενός μας δεν έχουν θέση στην αξιόλογη προσπάθεια της αφύπνισης που κάνει το Whispering Planet στην Ελληνική Μπλογκόσφαιρα.

Ευχαριστώ και εγώ από τη μεριά μου!

September 4, 2007 at 6:01 AM  
Blogger ci said...

Συμφωνώ κι εγώ, όταν πρωτοδέχτηκα την πρόσκληση για το μπλογκ κοίταξα πρώτα να βεβαιωθώ ότι δεν "μυρίζει" ..κομματίλα:)


Πάντως, δηλώνω μεν ότι δεν είμαι αντικειμενική (την Μαριαλένα την θεωρώ φίλη ως γνωστόν), αλλά είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτισμένης αντίδρασης.
Κάτι που συναντάμε όλο και πιο σπάνια..
Μπράβο για μια ακόμα φορά, Μαριαλένα!

September 4, 2007 at 8:25 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home