Wednesday, October 28, 2009

ΣΦΑΓΗ ΖΩΩΝ για το Παγκόσμιο Κύπελλο

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ (Reuters) 23-10-2009

These are just a few pictures of what happens in Cape Town and the Western Cape.


Στη Νότια Αφρική οι παραδοσιακοί ηγέτες προγραμματίζουν να εκτελέσουν τελετουργικές σφαγές ζώων για να εξαγνίσουν τα στάδια όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Ο Zolani Mkiva, πρόεδρος της οργάνωσης Makhonya Royal Trust, που είναι αρμόδια για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ανέφερε πως το πρωτάθλημα, που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Αφρική, πρέπει να ευλογηθεί με έναν παραδοσιακά «αφρικανικό τρόπο».

Για να δημιουργήσουμε μια φανταστική ατμόσφαιρα πρέπει να θυσιάσουμε μια αγελάδα και να καλέσουμε τους προγόνους μας να δώσουν τη χάρη και την ευλογία τους.

Οι 500.000 τουρίστες που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες ίσως εξαναγκαστούν να γίνουν θεατές αποτρόπαιων ζωοθυσιών γιατί υπάρχει το εθιμικό δίκαιο της χώρας που τους φιλοξενεί

Ο Zolani Mkiva έστειλε αίτημα στην οργανωτική επιτροπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, Local Organizing Committee (LOC), με την πρόταση να γίνει τελετουργική σφαγή σε κάθε ένα από τα δέκα στάδια που θα χρησιμοποιηθεί για το πρωτάθλημα.

Η Οργανωτική Επιτροπή Local Organizing Committee (LOC), δεν έχει δώσει ακόμα απάντηση στο αίτημα του Zolani Mkiva

Animal slaughter for the World Cup?

(πηγή)

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Οταν εκατομμύρια βοοειδών, που γίνονται μηνιαίως "fast food", σταβλίζονται κάτω από τις πιο "οικονομικές" δυνατές συνθήκες, το θέμα είναι το λιγότερο αστείο... Μια ταβέρνα το σ/κ κάνει περισσότερες. Μην χάνουμε και το μέτρο.

October 29, 2009 at 2:20 AM  
Blogger HeLLeNiCReVeNgE said...

Αν και χορτοφάγος έχω να σου πω ότι πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες σφαγής των ζωντανών αν και αντιτίθεμαι ακόμη και σε αυτό.

Η θυσία ζώων μπροστά σε κοινό παραπέμπεισε βάρβαρες εποχές.

Τουλάχιστον κτηνώδες.

October 30, 2009 at 6:04 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home