Friday, October 2, 2009

ANAΔΑΣΩΤΙΚΗ ΣΠΟΡΑ ΣΤΙΣ 04/10 ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ

AΦΟΥ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ (ΣΤΙΣ 04/10) ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ & ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ.

ΑΝΑΔΑΣΩΤΙΚΗ ΣΠΟΡΑ (ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ ΟΜΟΛΟΓΩ) ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ!

ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΒΩΛΩΝ, ΤΟ "ΣΚΕΠΤΙΚΟ" ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΝΑΔΑΣΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ & ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ!

************************
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ,

Τη Κυριακή 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 9 το πρωί , θα πραγματοποιηθεί από τους εθελοντές του ΚΕΝΤΡΟΥ Φυσικής Καλλιέργειας και τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΝΙΚΗ & σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ,
ΣΠΟΡΑ 4 ΤΟΝΝΩΝ ΣΒΩΛΩΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ .

Η φετινή σπορά είναι συμπληρωματική της περσινής που έγινε στο ίδιο σημείο την ίδια εποχή και είχε άριστα αποτελέσματα( 80% των φυτών βλάστησε και πολλά δέντρα είναι ήδη στο πρώτο στάδιο ανάπτυξης).

Ολη η ποσότητα των σβώλων φτιάχτηκε από τους εθελοντές που βρέθηκαν στο ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ στην ΕΔΕΣΣΑ, από τις 21-31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 στα πλαίσια της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ.

Οδηγίες πρόσβασης:
Στη ΛΕΩΦΟΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ και μετά 6-7 χλμ από το ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΣ ΛΑΥΡΙΟ,συναντούμε τη ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ όπου υπάρχει φανάρι όπου και στρίβουμε δεξιά(αριστερά πάει για ΚΑΚΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΔΑΣΚΑΛΙΟ), στα 100 ΜΕΤΡΑ ΔΕΞΙΑ βρίσκουμε ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΕΡΑΤΕΑΣ όπου είναι η συνάντηση όλων των εθελοντών .

Η συμμετοχή μας είναι πολύτιμη αφού θα συμμετέχουμε έμπρακτα στην προσπάθεια για την αναβλάστηση και το ξανάνιωμα της γης αλλά είναι και ευκαιρία να βρεθούμε, να μιλήσουμε και να διατυπώσει ο καθένας τις σκέψεις του για τη συνέχεια της προσπάθειας.

Για να πάμε την ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ υπάρχουν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ (ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΥΡΙΟ) που ξεκινούν δρομολόγια στις 5.45 το πρωί και συνεχίζουν κάθε μισή ώρα (ΔΗΛ. , 6.15 , 6.45 ΚΛΠ).Η διαδρομή διαρκεί 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 10 ΛΕΠΤΑ και το ραντεβού μας είναι στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 4/10/2009 .

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ , ΗΛΙΑΣ ΒΑΚΗΣ ΤΗΛ 6934 021025 .

Υ.Γ: ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ ΡΟΥΧΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΕΛΛΟ!!!!!ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ !!
************************
Μερικά σχετικά Links
http://www.geocities.com/karoubas/nfgreek.html
http://www.geocities.com/naturalfarming/kfk.htm

http://ebdomi.com/content/view/1014/30/

http://www.keratea.gr/dimos_kerateas/grafeio%20typou/deltia%20typou/dt%20anadasosi.pdf

Labels:

2 Comments:

Blogger ο βασιλιάς του δάσους. said...

me xara 8a dosoume to paron mas, na eise kala.

October 4, 2009 at 1:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

Αίτημα για Έγκριση Αναδάσωσης στην Πεντέλη με τη Μέθοδο Σβόλων
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009 14:43
O σύνδεσμος για την προστασία και την ανάπλαση  του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), και το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. (Εθνικο Ίδρύμα Αγροτικής Έρευνας),ζητούν την έγκριση από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες για  την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος έρευνας της μεθόδου αναδάσωσης με τη διασπορά σβόλων, σε  καμένες περιοχές της Πεντέλης. Δείτε το επίσημο έγγραφο.
http://www.spap.com.gr/images/stories/arprot1109.pdf

October 24, 2009 at 11:58 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home