Saturday, September 13, 2008

Ο ΘΕΟΣ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

ΠΟΙΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΦΩΤΙΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ;;;
Ο ΘΕΟΣ!!!


Εκπληκτικά πράγματα συμβαίνουν στην Πάρνηθα.
Μετά από την περιήγησή μας στην Πάρνηθα και φτάνοντας μέχρι το πυροφυλάκιο της Σκίπιζας αποφασίσαμε να πάμε και στο πυροφυλάκιο της Μόλα.

Είναι τα δύο φυλάκια από όπου μπορείς να ελέγχεις όλη την πίσω πλευρά της Πάρνηθας και η ορατότητα φτάνει από τη Χαλκίδα μέχρι τα Δερβενοχώρια και από την Εύβοια έως την Βοιωτία... (Διαβάστε περισσότερα και δείτε και το φωτορεπορτάζ του Αυγερινού):

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

http://ellines-energoi-polites.blogspot.com

Labels: , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Στα όρια της ερημοποίησης οι καμένες εκτάσεις της Πάρνηθας

O καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευθύμιος Λέκκας βρέθηκε στην Πάρνηθα επικεφαλής ερευνητικού κλιμακίου. Μαζί με τους συνεργάτες του περπάτησε στις καμένες εκτάσεις. «Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στο βουνό» λέει ο ίδιος. «Οι παρεμβάσεις που έγιναν μετά την καταστροφική πυρκαγιά έχουν αποτύχει".
Σε έρημο κινδυνεύουν να μετατραπούν οι καμένες περιοχές της Πάρνηθας, καθώς οι δενδροφυτεύσεις έχουν αποτύχει πλήρως, το έδαφος «απογυμνώνεται», με αποτέλεσμα το άλλοτε καταπράσινο και πυκνό δάσος να μετατραπεί σε ξερότοπο.

"Ήρθε η ώρα να εξετάσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας φυτωρίων όπου θα αποθηκεύονται, θα κρατούνται και θα μεταφυτεύονται σπόροι όλων των ειδών που βρίσκει κανείς όχι μόνο στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας", λέει ο δασολόγος κ. Νίκος Χλύκας.

Εσείς ακόμα έχετε μείνει στα παραμύθια της 'φυσικής' αναδάσωσης χωρίς σπόρους και την υπεράσπιση των τοξικών λαμπτήρων υδραργύρου, και νομίζετε ότι δε σας έχουν πάρει χαμπάρι;

September 28, 2008 at 10:33 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home