Thursday, June 12, 2008

αξιζει να το διαβασεις και να σκεφθεις.

Σταματήστε για 1 λεπτό και σκεφτείτε (Ξυπνήστε!)

Το 2000

1 $ = 1.2 Eur και 1 βαρέλι πετρέλαιο γύρω στα 60$. Επομένως 1 βαρέλι = 72 Eur

Σήμερα - 2008

1 $ = 0.62 Eur και 1 βαρέλι πετρέλαιο γύρω στα 115$. Επομένως 1 βαρέλι = 71,3 Eur

Η ερώτησις είναι:
Εάν στην Ευρώπη το βαρέλι, έχει την ίδια τιμή, με εκείνη του 2000, γατί η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί τόσο πολύ;

Η κρίση του πετρελαίου δεν φαίνεται τόσο απελπιστική για όποιον πουλά βενζίνη και για το κράτος που εισπράττει δυσανάλογους φόρους επί της τιμής πώλησης. Ούτε καν για τους κρατικούς φορείς που χρησιμοποιούν το πετρέλαιο για παράγωγη ενέργειας, μεταφορές, κλπ που κι αυτοί αυξάνουν συνεχώς τους λογαριασμούς.

Νομίζω πως μας δουλεύουν αγρίως... παρ όλα ταύτα, η κατάσταση δεν είναι τόσο τρομερή: σκεφτείτε τι θα γίνει μόλις το δολάριο αρχίσει να ανατιμάται έναντι του Ευρώ!

Δεν τελειώσαμε με τις ανατιμήσεις.....

Παρακαλώ πολύ προωθήστε το παρόν μήνυμα:
- Ίσως να καταλήξει στα χέρια κανενός «εγκέφαλου» από εκείνους που μας κυβερνούν και ίσως να έχουμε καμιά διευκρίνηση για το γεγονός ότι πληρώνουμε καύσιμα σε τιμές συνεχώς αυξανόμενες, ενώ η διεθνής τιμή του σε Eur παραμένει πάντα η ίδια......!!!!

- Ίσως, έχοντας πλέον γνώση όλοι μας, ότι μας δουλεύουν αγρίως και μας κατακλέβουν (όπως ανέκαθεν), να μπορέσουμε και να βγούμε απ' τα ρούχα μας...

1 Comments:

Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Ευγενική η πρόθεσή σου, Ελευθερία, αλλά οι κερδοσκόποι λυσσάξαν ακριβώς επειδή To ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, και η επιθετικότητά τους δε λύνεται με τα παρακάλια του συντάκτη, όταν, μάλλον άθελά του, δε βλέπει ότι όλα τα λαμόγια αποσιωπούν Αποκέντρωση και Αυτάρκεια.

June 13, 2008 at 11:19 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home