Thursday, June 12, 2008

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων δεν είναι κάτι καινούριο και προπάντων άγνωστο στην Ελλάδα. Καθημερινά όλες οι φιλοζωικές οργανώσεις προστασίας ζώων της Ελλάδας και του εξωτερικού έρχονται αντιμέτωποι με τα προβλήματα των χιλιάδων αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων που πέφτουν θύμα κακομεταχείρισης.


Συχνά γίνονται διάφορες σοβαρές καταγγελίες αλλά η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Κύριοι υπεύθυνοι η ελλειπής παιδεία κα η αδιαφορία της πολιτείας. Μιας πολιτείας που αποφάσισε να μην εφαρμοστεί για το 2008 ούτε το πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων αφού δεν υπάρχουν κυρώσεις. Καθημερινά τα Μ.Μ.Ε. φιλοξενούν δημοσιεύματα από Έλληνες φιλόζωους και ιδιαίτερα από ξένους τουρίστες και φιλοζωικά σωματεία για τις εικόνες ντροπής που αντικρύζουν σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Έξαρση παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες και τα άρθρα που αφορούν στην Κρήτη και στα Χανιά ειδικότερα. Το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από εικόνες ζώων- θυμάτων τροχαίων, δεμένων σε βαρέλια, κρεμασμένων στα δέντρα ή δηλητηριασμένα.

Στα γραφεία των συλλόγων μας έρχονται συνεχώς καταγγελίες από ξεναγούς που εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια των τουριστών που επισκέπτονται το νομό Χανίων και αντικρύζουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Ο νόμος 3170/2003 που - παρόλες τις ελλείψεις του - θεσπίστηκε πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες μετά από εξωτερικές πιέσεις, έχει παραμείνει στα συρτάρια των υπευθύνων. Επιπρόσθετα η παρ.10 του άρθρου 75 του νόμου 3463/2006 (Κύρωση Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων) που ορίζει αποκλειστικά αρμόδιους τους Δήμους και τις Κοινότητες για «την περισυλλογή και εν γένει μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και τη δημιουργία καταφυγίων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.» αγνοείται συστηματικά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση του νομού Χανίων παρόλες τις πιέσεις που έχουν ασκήσει οι σύλλογοί μας και παρόλες τις υποσχέσεις. Ο ίδιος νόμος τους ορίζει επίσης υπεύθυνους « για τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στα ζώα συντροφιάς».

Αντί της εφαρμογής του από την Τ.Ε.Δ.Κ. Ν.Χανίων, το βάρος έχει πέσει στα φιλοζωικά σωματεία και τους ελάχιστους εθελοντές. Επειδή είναι γνωστό ότι η σιωπή και η έλλειψη αντίδρασης δηλώνει συνενοχή και επειδή αυτή η κατάσταση πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει, επειδή ο πολιτισμός μιας χώρας κρίνεται και από τον τρόπο συμπεριφοράς μας απέναντι στα ζώα, σας ζητάμε να διαμαρτυρηθείτε έντονα με την υπογραφή σας για τη μη εφαρμογή του νόμου και των κυρώσεων του στους παραβάτες προκειμένου να πάψουν να κακοποιούνται τα ζώα στα Χανιά και να επιλυθεί το τεράστιο ζήτημα των αδέσποτων ζώων.

Οι υπογραφές σας θα αποσταλούν στους παρακάτω φορείς : T.E.Δ.Κ Ν.ΧΑΝΙΩΝ-Μ.Μ.Ε.-Πρόεδρο της Δημοκρατίας -Πρωθυπουργό Υπουργείο Εξωτερικών-Υπουργείο Εσωτερικών-Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης Υπουργείο Αγρ. ανάπτυξης και τροφίμων

Φιλοζωικοί Σύλλογοι Χανίων

«Η προστασία των ζώων»

«Η μικρή Κιβωτός του Νώε»


Για να υπογράψετε, ακολουθήστε το σύνδεσμο: http://develop4democracy.org/animals/el/

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home