Monday, June 9, 2008

Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή ή το ψευτοδίλημμα του διαγκωνισμού των κοινωνικών αγαθών...

Νάναι καλά ο Σύλλογος Υμηττός, που με ενημέρωσε και πήγα σε μια ανοιχτή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών-Πειραιώς, με θέμα «Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή». Έγινε κάπου στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η ψήφιση ενός καλέσματος για την εδώ και χρόνια επιδιωκόμενη «Θεσμοθέτηση» του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.

Παρά τη σχετική ομοφωνία, επί του θέματος, φυσικά δεν έλειψαν και οι κομματικές μπηχτές μεταξύ των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που θύμιζαν τη γνωστή ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας μας… Στη μιάμιση ώρα, που μπόρεσα και κάθισα, άκουσα και δυο καθηγητές του Πολυτεχνείου (μέλη του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος της Αρχιτεκτονικής Σχολής) να παρουσιάζουν τη μελέτη που εκπόνησαν, γι’ αυτό το Πάρκο, κατά παραγγελία του Οργανισμού του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, πριν περίπου 8 χρόνια. Πρόσεξα ότι όλοι, μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου και παρατηρητές της συνεδρίασης, αναφερόντουσαν πολύ κολακευτικά στη μελέτη, διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους υπέρ της θεσμοθέτησης του Πάρκου και κατέκριναν Υπουργούς, πολιτικούς και κόμματα, που δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα.
Ακούγοντας την παρουσίαση της μελέτης, ρώτησα τους διπλανούς μου αν η Πολυτεχνειούπολη περιλαμβάνεται στο Πάρκο του Γουδή. Ένας μου απάντησε ναι, άλλοι όχι. Κάποιος άλλος δεν άντεξε. Πήγε στη Γραμματεία της εκδήλωσης, βρήκε και μας έφερε ένα διαφημιστικό φυλλάδιο της μελέτης. Ψάξαμε στο χάρτη, στο φυλλάδιο και διαπιστώσαμε ότι η Πολυτεχνειούπολη δεν συμπεριλαμβάνεται στο Πάρκο! Φυσικά, κατά μείζονα λόγο, δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε η Πανεπιστημιούπολη, παραπάνω.

Πλήρες άρθρο στο H ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home