Friday, November 2, 2007

Ερώτηση κρίσεως...

Έχουμε μια σακούλα γεμάτη σκουπίδια, την οποία φυσικά θέλουμε να ξεφορτωθούμε.
Ψάχνουμε λοιπόν να βρούμε ένα κάδο απορριμάτων...Και τι βρίσκουμε; Έναν ωραιότατο πράσινο κάδο, που περιμένει να φιλοξενήσει τα σκουπίδια μας! Τα ρίχνουμε; Όχι βέβαια!! Διότι δίπλα του είναι ένας άλλος πιο ελκυστικός κάδος! Ένας μπλέ κάδος ανακύκλωσης, καινούριος και καθαρός! Ωραίο μέρος να πετάξουμε τα σκουπιδάκια μας! Αλήθεια ανακύκλωση τι σημαίνει; Μπα! Σιγά μην προβληματιστούμε κιόλας!
Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα...
Πόσο ΜΠΙΠ πρέπει να είναι κάποιος για να πετάξει τα σκουπίδια του σε κάδο για ανακυκλώσιμα υλικά;

CrazyTourist2

Labels:

5 Comments:

Blogger foxy vegan said...

Merikes fores skeftomai pws pragmatika emeis oi Ellhnes den 8a ma8oume pote. Mallon den einai 8ema paideias. Thema Blakeias einai.

November 2, 2007 at 9:06 AM  
Blogger Locus Publicus said...

Οταν ήμουνα παιδί, ο πατέρας μου με πήγαινε βόλτα στο χωριό του, οπου ακόμα ζούσαν οι γονείς του. Τρώγαμε εκεί λοιπόν φρέσκα κοτόπουλα, ζεστό ψωμί, πίτες με λάχανα και ζαρζαβατικά του κήπου, κόκκινο σπιτίσιο κρασί, και φρούτα απο τα δίπλα δέντρα.

Στο τέλος του φαγητού, θυμάμαι τη γιαγιά μου - τα κόκκάλα στο σκύλο, οι φλούδες στις κότες, οι πίτες σε λαγούς και γάτες. Δεν έμενε τίποτα για σκουπίδια. Η τέλεια ανακύκλωση.

Με πήρε χρόνια να καταλάβω τί έκανε..

November 2, 2007 at 11:15 AM  
Blogger Δημήτρης ηλεκτρολόγος said...

Η δικιά μου γιαγιά, που έπλενε ρούχα στο ποτάμι, έλεγε ότι και το νερό του ποταμού, που φαίνεται ατελείωτο, πρέπει να το λυπάσαι και να μην το σπαταλάς.

November 2, 2007 at 2:18 PM  
Blogger Hades said...

Δεν χρειάζεται να είναι καθολου μπιπ. Αρκεί να είναι νεοΈλληνας. Απλά πράγματα.

November 3, 2007 at 12:56 AM  
Blogger doctor said...

Ανοιχτή Πρόσκληση

Κάθε Σάββατο, γύρω στις 2-3 το μεσημέρι στο άλσος Γαλατσίου.

Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε την φύση και να προσέξουμε το πράσινο της πόλης μας για να μην ξαναζήσουμε ξανά τον εφιάλτη του καλοκαιριού. Είναι στο χέρι μας.

Ελάτε να δείτε την προσπάθειά μας, συμβάλλετε και σεις όσο μπορείτε στην σωτηρία του πλανήτη μας και κυρίως περάστε από το blog και αφήστε ένα μήνυμα συμπαράστασης, ένα σχόλιο που θα μας δώσει μεγαλύτερη ώθηση και κουράγιο.

Ανοιχτή πρόσκληση

November 4, 2007 at 9:23 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home