Sunday, October 7, 2007

Η απελευθέρωση δύο θαλάσσιων χελωνών


ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΡΑΞΗ... ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σε μία ούτως ή άλλως δύσκολη περίοδο για το περιβάλλον, η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων έρχεται να επισφραγίσει την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία τους.

Συμβολικά, λοιπόν, ο ΑΡΧΕΛΩΝ θα απελευθερώσει δύο θαλάσσιες χελώνες, τoν Δία, μια πράσινη χελώνα και τον Παυλούκο, μια Caretta caretta, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου το απόγευμα στα Λεγραινά Αττικής (όποιος ενδιαφέρεται να παραστεί στην απελευθέρωση να επικοινωνήσει με τον κ. Παύλο Τσάρο για την ακριβή ώρα τηλ. 6972 877962), ενώ το Σάββατο και την Κυριακή 6 και 7 Οκτωβρίου θα γίνεται κάθε μία ώρα η παρουσίαση της πρώτης ταινίας που γυρίστηκε στην Ελλάδα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και έχει τίτλο «ΚΑΡΕΤΤΑ» (διάρκεια 25΄).

Σας πληροφορούμε ότι το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών, στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας, θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 11.00πμ-5.00μμ τα Σαββατοκύριακα και από τις 1.00μμ-5.00μμ τις καθημερινές Η είσοδος είναι δωρεάν.

Ελάτε λοιπόν να δείτε από κοντά θαλάσσιες χελώνες σε ανάρρωση και να μάθετε την ιστορία της κάθε μίας ξεχωριστά. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η ιστορία της χελώνας Mikail η οποία προσγειώθηκε στο κατάστρωμα ενός γαλλικού τάνκερ σπρωγμένη από ένα τεράστιο κύμα στη διάρκεια μεγάλης θαλασσοταραχής στην περιοχή της Αδριατικής.

Ας γιορτάσουμε μαζί λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, διότι εμείς πιστεύουμε πως η γνώση είναι σύμμαχος της ευθύνης και εχθρός της αδιαφορίας.

AΡΧΕΛΩΝ

Labels:

2 Comments:

Blogger GC said...

φίλε μου καλησπέρα (ή καλημέρα). επειδή βλέπω ότι έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, λαμβάνω το θάρρος να σε ενημερώσω ότι από χθες το πολιτιστικό πόρταλ GoCulture.gr απέκτησε δικό του blog.
Θα σου ήμουν ευγνώμων αν μας έκανες μια επίσκεψη στο site ή στο blog και μας άφηνες ένα μήνυμα για να μας πεις τη γνώμη σου. Αν κάτι δεν σ'αρέσει σε μας θα θέλαμε να το ξέρουμε.
Αν πάλι σου αρέσουμε, ίσως να μας έβαζες κι όλας στα αγαπημένα σου για να μας βοηθήσεις να γίνουμε λίγο γνωστοί; :-)
Φιλικά,
από το GoCulture

October 7, 2007 at 9:24 AM  
Blogger noize said...

Μπραβο καλη δουλεια δειχνει ανθρωπο με ευαισθησιες.Αντε να σωσουμε κατι αν και απο το 80 οσοι μιλαγαν για οικολογια δεχονταν πολεμο.Τωρα -κυριολεκτικα-φωτια στα μπατζακια μας...

October 7, 2007 at 5:41 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home