Thursday, October 4, 2007

Βιοκαύσιμα και Βόρειος Πόλος






Κάποια διαβάσματα, το τελαυταίο καιρό με βάλανε σε μεγάλες σκέψεις..
Μέχρι να γίνουν ριζικές κοινωνικές και οικονομικές μεταβολές και να φτάσουμε να καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια, γιατί αυτός πρέπει να είναι ο στόχος...
Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα βιοκαύσιμα. Όχι όλα αυτά που μπορεί να παραχθούν από μη εδώδιμα και άνυδρα φυτά, όπως τα γαιδουράγκαθα της πατρίδα μας.
Φυτά που επιπλέον δεν είναι ανάγκη να καλύψουν κάμπους που παράγονται δημητριακά και άλλα τρόφιμα, αλλά ούτε δάση.
Αν, για παράδειγμα, μπορείς να κρατήσεις κόσμο στους ξηρόκαμπους και τις χερσοπλαγιές της Ελλαδικής ενδοχώρας, όπου αφθονούν τα ...άνυδρα γαϊδουράγκαθα (αγριοαγγινάρες), τότε θα απαλύνεις την πίεση για απασχόληση στις πόλεις.
Φίλοι, ή θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά την ατομική ενέργεια, ή θα ψάχνουμε για άλλες πηγές ενέργειας αφήνοντας τους δογματισμούς.
Αλλιώς ο ευαίσθητος Βόρειος Πόλος θα καταλήξει η αιματοβαμένη Μέση Ανατολή του άμεσου μέλλοντος..
Μπορούν οι "Εναλλακτικές Πηγές" να επαρκέσουν;
Πείτε και εσείς...

Labels: , ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Αυτό που γράφεις "να ελαφρύνει η πίεση στις πόλεις" είναι ευκολότερο και ασφαλέστερο, με αυτάρκη αγροκτήματα, αν υπάρξει κατά τόπους ή και διεθνής διάλογος.
Για να γίνει αυτό, που είναι και η μοναδική αναίμακτη λύση, χρειάζεται παγκόσμια ενημέρωση, κι απ΄ ό,τι έχω δει 2-3 από την Ελλάδα το κάνουμε μέχρι τώρα, επειδή έτυχε να έχουμε σχετική μεπειρία.
Μακάρι να δουν περισσότεροι ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μεταπείσουμε ακόμα και αρχομανείς, γιατί ξέρουν ότι είναι σε αδιέξοδο, αλλά τα τόσα ψέματα των παρασιτικών ιερατείων τους, τους έχουν μπερδέψει.
Θυμίζω ότι, έστω και μικρή, επιτυχία είχαν ανάλογες προσπάθειες κατά των πυρηνικών όπλων, των μεταλλαγμένων κλπ.
Αυτό που δεν έχουν ζήσει αρκετά οι ειρηνιστές αλλού για να το διαδώσουν, είναι αυτό που έχει απομείνει σε ελάχιστα μέρη τής παγκόσμιας Πομπηίας: συνεχείς συζητήσεις για όλα, χωρίς φόβο, με προτεραιότητα τη συμφιλιωτική αυτάρκεια.
Προτείνω να κανονίσουμε μια συνάντηση με ανάλογο θέμα, ώστε να μοιραστούμε την αισιοδοξία μας!
afoviahappiness sto yahoo telia com

October 4, 2007 at 1:58 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home