Wednesday, October 10, 2007

Και το όνομα αυτής "Βικτωρία"

Πηγή φωτό : εφμ Καθημερινή


Διαβάζω πως τις προάλλες μια μικρή νεογέννητη φώκια κόντεψε να πνιγεί σε μια ακτή της Τήνου, αλλά μάλλον είχε φύλακα άγγελο αφού μια γυναίκα που άκουσε το κλάμα της μικρής νεογέννητης, αψήφησε τα μποφόρ και βούτηξε με τα ρούχα και με αυτοθυσία στα ταραγμένα νερά με αποτέλεσμα η μικρή φώκια να σωθεί.

Η μικρή φώκια ανήκει στο προστατευόμενο είδος φώκιας που αποκαλείται Monachus monachus και κινδυνεύει με εξαφάνιση. Τα μωρά πολλές φορές λόγω θαλασσοταραχής απομακρύνονται από τις σπηλιές που τα εναποθέτουν οι μανάδες τους και πολλές φορές δεν καταφέρνουν δυστυχώς να επιβιώσουν.

Σήμερα η μικρή φώκια βρίσκεται ασφαλής στο εθνικό θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου και τρέφεται με ειδικό πολτό από ψάρια μέχρι που να δυναμώσει και να αφεθεί ελεύθερη στη θάλασσα (οι monachus monachus δεν επιβιώνουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας).

Οι άνθρωποι της Εταιρίας για την Μελέτη και την Προστασία της μεσογειακής φώκιας έδωσαν στην νεογέννητη το όνομα του σωτήρα της : Βικτωρία......... Εμείς να ευχηθούμε να είναι υγιής η νεογέννητη Βικτωρία και να έχει μια καλή επανένταξη στον θαλάσσιο κόσμο της.......

Labels: ,

2 Comments:

Blogger glam said...

Θα είναι το όνομα της σωτήρος της ,υποθέτω, καταπληκτική ιστορία, όχι τόσο η διάσωση όσο ο τρόπος, άλλωστε η θνησιμότητα των νεογέννητων αγρίων ζώων αγγίζει το 50% τους πρώτους μόνο μήνες της ζωής τους, και έπεται συνέχεια….

October 11, 2007 at 2:26 PM  
Blogger dyosmaraki said...

Ακριβώς. Η μικρή φώκια πήρε το όνομα της σωτήρος της. Και δικαιολογημένα.....

January 9, 2008 at 8:53 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home