Monday, October 8, 2007

Σκουπίδια

Θα μπορούσαμε όλοι να ασχοληθούμε περισσότερο με τα σκουπίδια και να μη περιμένουμε μόνο απο τους Δήμους να μας βάλουν κάδο ανακύκλωσης στη γειτονιά μας. Πέρα απο τα γνωστά γυάλινα, πλαστικά, χάρτινα, μεταλλικά ανακυκλώσιμα υπάρχει σε καθημερινή βάση ένας όγκος απο υπολείμματα ΄τροφών που συνηθως τα πετάμε στον σκουπιδοντενεκέ. Σε κάποιες άλλες χώρες έχουν ειδικές συσκευασίες κομποστ, όπου τα ζωϊκά σκουπίδια γίνονται λιπάσματα. Στις πόλεις βέβαια αυτό δεν γίνεται. Εχουν όμως άλλη λύση, τους σκουπιδοφάγους, όπως αυτόν εδώ.

Στην Ελλάδα βέβαια δεν ξέρω κανέναν που να έχει τέτοιο μηχάνημα κάτω απο το νεροχύτη του. Είναι λέει ακριβό, μυρίζει, θα βουλώσει τα φρεάτια, θέλει συντήρηση. Αλλες χώρες όμως τον έχουν μόνιμα, σαν εξάρτημα που εξυπακούεται ότι πάει με το διαμέρισμα. Αν βάζαμε και σκουπιδοφάγους στα σπίτια μας ο όγκος των σκουπιδιών θα μειώνονταν κι αλλο και θα ελαφρύναμε έτσι τις χωματερές. Αλήθεια στην ουσία, πολύ λίγα θα κατέληγαν εκεί.
Κανείς δε θέλει τις χωματερές κοντά του, κακά τα ψέμματα. Ισως με τη μείωση των σκουπιδιών η παρουσία τους να εκλείψει. Για το περιβάλλον που ζούμε τα κάνουμε όλα, έτσι δεν είναι?

3 Comments:

Blogger virginia Diakaki said...

esi exeis tetoio kato apo to neroxyth soy? pou to brisko?

October 8, 2007 at 8:10 AM  
Blogger Marina said...

Δεν έχω σκουπιδοφάγο βάλει, ακόμη ψάχνω. Μου έχουν πεί ότι η εταιρεία Franke τους εισάγει.Φαντάζομαι πώς αμα απευθυνθείς σε υδραυλικό θα ξέρει που τους πουλάνε.

October 9, 2007 at 1:35 AM  
Blogger dyosmaraki said...

Σε ευχαριστούμε Μαρίνα για την χρήσιμη πληροφορία. θα το αναζητήσω!

October 10, 2007 at 5:45 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home