Friday, September 28, 2007

Απαράδεκτες συνθήκες στο εμπόριο γούνας
















Το ζωο που βλέπετε ειναι ζωντανό ακόμη, ενώ του έχει αφαιρεθεί με τον πιο αναίσθητο και απαράδεκτο τρόπο, το δέρμα του σε φάρμα εκτροφής γουνοφόρων ζώων.
Για να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να μην χαλάσει η γούνα τους χτυπάνε τα ζώα στο κεφάλι μέχρι να πεθάνουν (ή οχι, δεν τους ενδιαφέρει). Το βιντεο που ακολουθει είναι συγκλονιστικό και για γερά νεύρα.
Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Να σταματήσουν οι ανεγκέφαλες να φοράν πραγματική γούνα. Υπάρχουν και οι συνθετικές.

Διαδώστε το

http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&Player=wm

Labels: ,

16 Comments:

Blogger a.c. said...

!$%^&#$*@*&
για να μην το πω αλλιώς.

September 28, 2007 at 2:45 AM  
Blogger Maria said...

δεν αντεξα να το δω

September 28, 2007 at 3:26 AM  
Blogger Кроткая said...

τι θα λέγατε να τους έκανε κάποιος ακριβώς το ίδιο?

September 28, 2007 at 4:09 AM  
Anonymous Anonymous said...

ΑΙΣΧΟΣ. Μπορούμε κάτι να κάνουμε γι αυτό? Πως μπορούμε να βοηθήσουμε στο να σταματήσει?

September 28, 2007 at 5:12 AM  
Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Μαζι με το video που παρουσιαζεις ειχα βγαλει παλαιοτερα στο Blog μου και αλλα 4 παρομοια...
Ολο το υλικο προερχεται απο τη Κινα που θα φιλοξενησει τους Ολυμπιακους Αγωνες το 2008...

September 28, 2007 at 3:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ελπίζω να χαίρεται όλος ο πολιτισμένος κόσμος την κατάντια του.Κάτι τέτοιο δεν συναντάται πουθενά στο ζωικό βασίλειο.Είμαστε ότι πιο φρικτό έχει συμβεί στον πλανήτη. Φρίκη και αηδία απο το ίδιο μας το είδος.Θα προτιμούσα να πεθάνω παρά να σκοτώνω τα πιο αθώα πλάσματα με αυτή τη φρικαλεότητα.Κρίμα...

September 28, 2007 at 4:45 PM  
Blogger ellinida said...

Δεν αντέχω να το δω. Επειδή πριν λίγο καιρό είδα ένα ντοκυμανταίρ κι'έκλαιγα όλη νύχτα. Το λέω και το ξαναλέω, ο άνθρωπος είναι πολύ κατώτερο είδος, το χειρότερο που κατοικεί σ'αυτόν τον πλανήτη.

September 28, 2007 at 11:12 PM  
Blogger Wise_One said...

Αυτό το βίντεο το είχα δει πριν πολύ καιρό όταν είχε κυκλοφορήσει σ' ένα φόρουμ. Με τη δεύτερη προσπάθεια κατάφερα να το δώ κι εκείνο μισοκλείνοντας τα μάτια.

Α κοιτάξτε. Αν το κάνει αυτό κάποιος σε ζώα είναι φρικτό. Αν το κάνει όμως κάποιος σε άνθρωπο είναι ανήθικο, αισχρό κι απάνθρωπο. Ετσι έχουμε δυστυχώς μάθει να λέμε.

Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ανώτεροι απ' τ' άλλα ζώα. Τ' ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να κατασκευάζουμε ουρανοξύστες και τρανζίστον 45nm, δε μας κάνει καλύτερους. Ποιά η εξελικτική πορεία η δική μας και των άλλων ζώων.

September 29, 2007 at 2:38 AM  
Blogger tsopanis said...

Αίσχος και ...F.R.K.I.

Έχουμε ξεφύγει εντελώς σα φυλή ...
Δυστυχώς!

September 30, 2007 at 4:45 AM  
Blogger melomenos said...

θλιβερά βίντεο από τέρατα ανθρώπους…
δυστυχώς αυτοί είναι οι κυνηγοί! ή αυτοί που τα σκοτώνουν!

οι “άλλοι” όμως που τα γεύονται στα εστιατόρια ή που δέχονται αυτά τα δέρματα πάνω τους και καμαρώνουν για το γνήσιο δέρμα των ρούχων τους;

αν δεν υπήρχαν αυτοί θα σκότωναν τόσα ζώα οι πρώτοι;

September 30, 2007 at 11:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη:τα ζώα που σκοτώνονται για να γίνουν γούνες εκτρέφονται και δεν είναι άγρια οπότε δεν μπορεί να γίνεται και λόγος για διατάραξη του ζωικού βασιλείου.Σαφώς ο τρόπος που σκοτώθηκαν στο βίντεο είναι απάνθρωπος.Τα ζώα που σκοτώνονται για να γίνουν γούνες θανατώνονται ακαριαία οπότε δεν μπορεί κανένας να πει ότι βασανίζονται για να φοράνε μερικές κυρίες τις ωραίες τους γουνίτσες στις κοσμικές τους εξόδους.Με τον ίδιο τρόπο που εκτρέφονται οι κοτούλες και τα γουρουνάκια για να τα τρώμε, έτσι και αυτά τα ζωάκια για να γίνουν παλτά.ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ!!!
Κατάγομαι από την Καστοριά και οι γονείς μου με μεγάλωσαν και εξακολουθούν να μου προσφέρουν λεφτά για να σπουδάσω, κάνοντας γούνες.Δεν βλάπτουν κανέναν!!Τα ζώα γεννήθηκαν με κάποιον σκοπό.Είναι σκληρό αυτό που λέω, το ξέρω, αλλά ας αναλογιστούμε λίγο:πιο σκληρό δεν είναι να μένουν άνθρωποι άνεργοι..κάτω από τα όρια της φτώχειας, μη έχοντας τα προς το ζειν εξ' αιτίας αυτής της ασθένειας που ονομάζεται "ανεργία";Η Καστοριά έχει χτυπηθεί από αυτή την ασθένεια χάρη σε κάποιους που αυτοαποκαλούνται οικολόγοι και νομίζουν πως θα καταφέρουν να αποτρέψουν την θανάτωση αυτών των ζώων.Αυτό που καταφέρνουν είναι να θανατώνονται τα ζώα, να γίνονται γουναρικά, αυτά να μην πουλιούνται και οι γονείς μας να μένουν άνεργοι με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας.ΑΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!

November 27, 2007 at 2:44 PM  
Blogger χαρουλα said...

ντροπη σε σενα κ στην οικογενεια σου.υπαρχουν δεκαδες επαγγελματα που θα μπορουσαν να κανουν.και εδω στην Ελλαδα δεν εχει τοσο κρυο.και το δικο σου δερμα μια χαρα θα με ζεστανε.θα ηθελες να στο βγαλω????ας επιλεγαμε καποιους ανθρωπους να τους σκοτωναμε και να τουσ καναμε πανωφορια.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ.ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ.ΕΙΜΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ.ΕΧΩ 2 ΓΑΤΟΥΣ ΚΑΙ 2 ΣΚΥΛΑΚΙΑ.ΤΑΙΖΩ ΟΤΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΖΩΑΚΙ ΒΡΙΣΚΩ.ΠΡΟΤΟΥ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΓΟΥΝΑ ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΕΙΧΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.ΕΙΧΕ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ.ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΓΕ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ,ΤΕςΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ.

January 7, 2008 at 8:39 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ο πόνος είναι ίδιος για όλους, δεν υπάρχει δικαιολογία

Υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι για να καταργηθεί το εμπόριο γούνας, όσοι δηλαδή είναι και τα ζώα που θανατώνονται κάθε χρόνο για να μετατραπούν σε γούνες, και ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ για να συνεχιστεί: η ανθρώπινη ματαιοδοξία. Η ανθρώπινη ματαιοδοξία που θέλει πλούσιους αυτούς που πουλάνε τη γούνα και επιθυμητούς, ωραίους και κομψούς αυτούς που την αγοράζουν.

January 9, 2008 at 3:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ο καστοριανός μεταξύ άλλων είπε:
΄΄ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ!!!΄΄

Λέω: προσωπικά είμαι εναντίων του πόνου είτε ανθρώπου είτε οποιουδήποτε άλλου είδους, όσο και όποιο όφελος κι αν προσφέρει η πρόκλησή του.


καστοριανός : ΄΄πιο σκληρό δεν είναι να μένουν άνθρωποι άνεργοι..κάτω από τα όρια της φτώχειας, μη έχοντας τα προς το ζειν εξ' αιτίας αυτής της ασθένειας που ονομάζεται "ανεργία";΄΄

Οχι, και έχω κάνει άνεργος.


καστοριανός : ΄΄ΑΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!΄΄

Ο πόνος είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα. Το γεγονός ότι τα άλλα είδη πληρώνουν το κόστος των δικών μας οφελών είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα. Μην βάζεις το είδος σου στο κέντρο του σύμπαντος, κανένα ζώο δεν ήρθε να υπηρετήσει το δικό μας συμφέρον, αν ήταν έτσι τότε δεν θα ένοιωθε πόνο ούτε φόβο μπροστά στο θάνατο όταν πέθαινε για το καλό μας.

January 9, 2008 at 3:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΟΥΝΟΦΟΡΩΝ ΖΩΩΝ

Επιτρεπόμενες Μέθοδοι

Μηχανικά όργανα που διεισδύουν στον εγκέφαλο
Ένεση θανατηφόρας δόσης αναισθητικού
Ηλεκτροπληξία με καρδιακή προσβολή
Έκθεση στο μονοξείδιο του άνθρακα
Έκθεση στο χλωροφόρμιο
Έκθεση στο διοξείδιο του άνθρακα

Η αρμόδια νομαρχιακού επιπέδου κτηνιατρική αρχή καθορίζει την πλέον κατάλληλη μέθοδο θανάτωσης για τα διάφορα είδη, τηρώντας τις γενικές διατάξεις του άρθρου 3 του προεδρικού Διατάγματος 327 της 10/10/1996.

Ειδικές απαιτήσεις
Μηχανικά όργανα που διεισδύουν στον εγκέφαλο
Τα όργανα πρέπει να τοποθετούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε το βλήμα να διεισδύει στο φλοιό του εγκεφάλου. Η χρήση της μεθόδου αυτής επιτρέπεται μόνο όταν η αφαίμαξη γίνεται διενεργείται αμέσως μετά.

Ένεση θανατηφόρας δόσης αναισθητικού προϊόντος

Τα μόνα αναισθητικά, δόσεις και μέθοδοι χορήγησης που επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται είναι εκείνα που προκαλούν ακαριαία απώλεια των αισθήσεων και, στη συνέχεια, θάνατο.

Ηλεκτροπληξία με καρδιακή προσβολή

Τα ηλεκτρόδια πρέπει να τοποθετούνται ώστε να περιβάλουν τον εγκέφαλο και την καρδιά, υπό την προϋπόθεση ότι η χαμηλότερη ένταση του ρεύματος πρέπει να προκαλεί ακαριαία απώλεια των αισθήσεων και καρδιακή ανακοπή. Ωστόσο, για τις αλεπούδες, όταν τα ηλεκτρόδια τοποθετούνται στο στόμα και το ορθό έντερο, πρέπει να χρησιμοποιείται επί τρία τουλάχιστον δευτερόλεπτα, ρεύμα μέσης έντασης 0,3 Α.

Έκθεση στο μονοξείδιο του άνθρακα

Ο θάλαμος αναισθητοποίησης στον οποίο τα ζώα εκτίθενται στο αέριο πρέπει να σχεδιάζεται και να συντηρείται έτσι ώστε να αποφεύγεται ο τραυματισμός των ζώων και να επιτρέπεται η παρακολούθησή τους.
Τα ζώα πρέπει να εισάγονται στο θάλαμο μόνο όταν η συγκέντρωση του μονοξειδίου του άνθρακα, που παρέχεται από πηγή παραγωγής 100% μονοξειδίου του άνθρακα υπερβαίνει το 1% κατ’ όγκον.
Για τη θανάτωση των τσιντσιλά και των ικτίδων μπορεί να χρησιμοποιείται το αέριο που παράγεται από ειδικά διασκευασμένο κινητήρα, εφόσον οι σχετικές δοκιμές έχουν αποδείξει ότι το χρησιμοποιούμενο αέριο:
έχει ψυχθεί κατάλληλα
έχει φιλτραριστεί επαρκώς
δεν περιέχει ερεθιστικές ύλες ή αέρια, και
ότι τα ζώα μπορούν να εισαχθούν μόνο όταν η συγκέντρωση του μονοξειδίου του άνθρακα ανέρχεται σε 1% κατ΄ όγκον τουλάχιστον.
Όταν εισπνέεται, το αέριο πρέπει , αρχικά, να προκαλεί βαθειά γενική αναισθησία και στη συνέχεια, να επιφέρει με βεβαιότητα το θάνατο.
Τα ζώα πρέπει να παραμένουν στο θάλαμο μέχρι το θάνατο.

Έκθεση στο χλωροφόρμιο

Η έκθεση στο χλωροφόρμιο μπορεί να χρησιμοποιείται για τη θανάτωση των τσιντσιλά υπό την προϋπόθεση ότι:
- ο θάλαμος στον οποίο τα ζώα εκτίθενται στο αέριο σχεδιάζεται, κατασκευάζεται και συντηρείται έτσι ώστε να αποφεύγεται ο τραυματισμός των ζώων και να επιτρέπεται η παρακολούθησή τους.
- τα ζώα εισάγονται στο θάλαμο μόνο όταν αυτός περιέχει κεκορεσμένο μείγμα χλωροφορμίου-αέρα
- όταν εισπνέεται, το αέριο, προκαλεί αρχικά βαθειά γενική αναισθησία και, στη συνέχεια, επιφέρει με βεβαιότητα το θάνατο.
- τα ζώα παραμένουν στο θάλαμο μέχρι το θάνατο.

Έκθεση στο διοξείδιο του άνθρακα

Το διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να χρησιμοποιείται για τη θανάτωση των ικτιδίων και των τσιντσιλά, υπό την προϋπόθεση ότι:
ο θάλαμος αναισθητοποίησης στον οποίο τα ζώα εκτίθενται στο αέριο σχεδιάζεται, κατασκευάζεται και συντηρείται έτσι ώστε να αποφεύγεται ο τραυματισμός των ζώων και να επιτρέπεται η παρακολούθησή τους.
τα ζώα εισάγονται στο θάλαμο μόνο όταν η ατμόσφαιρα περιέχει τη μεγαλύτερη δυνατή περιεκτικότητα διοξειδίου του άνθρακα το οποίο προέρχεται από πηγή παραγωγής 100% διοξειδίου του άνθρακα .
όταν εισπνέεται, το αέριο προκαλεί αρχικά βαθειά γενική αναισθησία και, στη συνέχεια, να επιφέρει με βεβαιότητα το θάνατο.
τα ζώα παραμένουν στο θάλαμο μέχρι το θάνατο.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΟΥΝΟΦΟΡΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΥΝΟΦΟΡΩΝ ΖΩΩΝ.

Οι μέθοδοι εκτροφής των γουνοφόρων ζώων εξαρτώνται από ορισμένες βασικές παραμέτρους, όπως είναι:
οι συνθήκες περιβάλλοντος
η κατάσταση της υγείας τους
η διατροφή τους
Γι’ αυτές τις παραμέτρους έχουν καθοριστεί σήμερα ειδικές προδιαγραφές, που είναι απαραίτητο να τηρούνται με σχολαστικότητα προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Από αυτές τις παραμέτρους η διατροφή είναι η πιο σημαντική. Επίσης, σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του γουνοδέρματος παίζει και η θανάτωση των γουνοφόρων ζώων.

Από το Κέντρο Ελληνικής Γούνας στη σελίδα Ίδρυση εκτροφείου γουνοφόρων ζώων. Ο σύνδεσμος είναι στο ψευδώνυμο

January 10, 2008 at 3:45 AM  
Blogger Unknown said...

Γεια σε όλους εδώ, το όνομά μου είναι Fumo Sadiku που ζει στην πόλη Μανίντι της Κένυας. Θέλω να πω λίγο περισσότερα για έναν καλό καρδιά που ονομάζεται Benjamin Breil Lee που εργάζεται με χρηματοδοτική υπηρεσία ως υπάλληλος δανείου, ο κ. Benjamin Breil Lee με βοήθησε να πάρω ένα δάνειο 37.115.225,00 σελίνια στον καιρό που προσπαθώ να ξαναγυρίσω για να αυξήσω την επιχείρησή μου, ξέρω ότι υπάρχουν μερικοί από εσάς εδώ που αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες για να μιλήσετε στον κ. Benjamin σχετικά με το app +1-989-394-3740 στο 247officedept@gmail.com Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που έκανε για μένα και για τον λογιστή του στην Τράπεζα, καθώς και για τον Λογιστή Hernandez Lucas Σας ευχαριστώ πολύ για τη δουλειά σας.

December 14, 2020 at 8:17 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home