Sunday, June 8, 2008

Έμφραγμα ενηλίκων:ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΞΕΙΣ! Σεισμοί:ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ!

Παραθέτουμε το πρώτο ταινιάκι με τις νέες οδηγίες αντιμετώπισης του εμφράγματος στους ενήλικες ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΛΑΞΕΙΣ (δείτε πιο κάτω τις εξαιρέσεις) τόσο για ενημέρωση, με δεδομένη τη γενικευμένη πομπηιακή απάθεια των διαφόρων φορέων, όσο και γιατί στην αρχή του καταγγέλλονται οι μη αλτρουϊστές, απαθείς παρωπ-"ειδικοί" από συναδέλφους τους, πράγμα που ήδη γίνεται στο ακόμα πιο σημαντικό ζήτημα της αναγκαίας προετοιμασίας ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ.
It's not Rocket Science, it's Hand-Only CPR!

Η νέα υπόδειξη ΔΕΝ ισχύει στις εξής περιπτώσεις:
1. αν δεν είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για έμφραγμα (βάζοντας τα δάχτυλά μας στην καρωτίδα για να δούμε αν υπάρχει σφυγμός)
2. αν το θύμα έχει πνιγεί
3. αν το θύμα έχει δηλητηριαστεί από μονοξείδιο του άνθρακα
4. αν υποψιάζεστε ότι το θύμα κατέρρευσε από υπερβολική δόση ναρκωτικών
Στις παραπάνω περιπτώσεις, όπως και όταν το θύμα είναι παιδί κάτω των 9 ετών, είτε ενήλικας που δεν έχει συνέρθει σε 4 λεπτά, τότε κάνουμε τη συνηθισμένη ΚαρδιοΑναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) που διδασκόμαστε στις Πρώτες Βοήθειες.
Hands Only CPR

Με αφορμή το νέο σεισμό, το επόμενο ταινιάκι, που έχει φιλοξενήσει ξανά ο ιστοχώρος αυτός, εκτός από την ενημέρωση, παρατίθεται για να υπενθυμίσουμε πάλι ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ να ζητάνε από υπηρεσίες ή έστω σε πολυκατοικίες/γειτονιές να κάνουν ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ:

Labels: , ,

0 Comments:

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home