Thursday, September 27, 2007

Εγκλημα έκαψαν ζωντανά 25 σκυλιά




Του Μ. ΝΟΔΑΡΟΥ


Στον τόπο όπου κάηκαν τόσοι άνθρωποι, στη Ροβιάτα της Αμαλιάδας, ασυνείδητοι έκαψαν χθες ζωντανά (!) 25 σκυλιά που φιλοξενούνταν προσωρινά σε χώρο που είχε οργανώσει με δικά της χρήματα μια ηλικιωμένη αλλοδαπή. Η ανείπωτη αθλιότητα που δείχνει τον πολιτισμό και το επίπεδο κάποιων «γνωστών-αγνώστων» συνέβη χθες τη νύχτα όταν οι άθλιοι εμπρηστές έβαλαν φωτιά σε ξερά χόρτα ακριβώς δίπλα από την αποθήκη όπου βρίσκονταν περιφραγμένα τα άτυχα ζώα με προφανή σκοπό να τα θανατώσουν.



Χθες το μεσημέρι φιλοζωικές οργανώσεις από την Πάτρα μετέβησαν στο σημείο του συμβάντος και πήραν για περίθαλψη όσα από τα σκυλιά είχαν γλιτώσει από τη φωτιά
Λόγω του ισχυρού αέρα που έπνεε στην περιοχή η φωτιά εισέβαλε στο πρόχειρο καταφύγιο με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο 25 από αυτά. Κατά της αλλοδαπής Τατιάνας Αφένδρα είχαν εκφραστεί πριν από περίπου δύο μήνες οι κάτοικοι της περιοχής με τον ισχυρισμό ότι τους ενοχλούσαν τις νύχτες τα γαυγίσματα και ότι πολλά από τα σκυλιά έβγαιναν έξω από τον περιφραγμένο χώρο και προκαλούσαν ζημιές στους κτηνοτρόφους. Η αλλοδαπή στην προσπάθειά της να βρει κάποια άκρη είχε ζητήσει τη συνδρομή του Δήμου Αμαλιάδας αλλά δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν μπόρεσαν να βρουν λύση στο αίτημά της επικαλούμενοι οικονομική αδυναμία και έλλειψη ειδικού χώρου.

«Ηταν σαν να μου έκαψαν τα παιδιά μου. Τα αγαπούσα πολύ αυτά τα δύστυχα ζώα και με δικά μου έξοδα προσπαθούσα να τα κάνω να νιώσουν καλύτερα και να μην ενοχλούν τον κόσμο. Εξι χρόνια τα μεγάλωνα και τα φρόντιζα και τώρα κάποιοι μου τα σκότωσαν... Δεν πείραξαν ποτέ κανέναν αυτά τα δύστυχα ζώα», δήλωσε με λυγμούς η ηλικιωμένη γυναίκα. Χθες το μεσημέρι φιλοζωικές οργανώσεις από την Πάτρα μετέβησαν στο σημείο του συμβάντος και πήραν για περίθαλψη όσα από τα σκυλιά είχαν γλιτώσει από τη φωτιά.

Με ανακοίνωσή της χθες η Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον Ηλείας (ΕΠΟΠ) αναφέρει: «Το ξέρουμε ότι ορισμένοι θα πουν: εδώ κάηκαν 75 άνθρωποι από τις πρόσφατες πυρκαγιές, για 20 σκυλιά θα μιλάμε τώρα; Αν όμως σκεφθούμε ότι κάποιοι, από δόλο ή και αμέλεια, γίνονται πρόξενοι για να χαθούν άνθρωποι ή ζώα, για να καταστραφεί το δάσος, το φυσικό περιβάλλον, η άγρια ζωή, τότε το μόνο και θλιβερό συμπέρασμα είναι ότι αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον».




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/09/2007

Labels:

6 Comments:

Blogger ellinida said...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ε ΟΧΙ, ΘΕΛΟΥΝ ΣΚΟΤΩΜΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ!

September 27, 2007 at 6:09 AM  
Blogger srm1033 said...

το ποστ ανέβηκε δυο φορες, κοιταξα πριν το ανεβασω αλλά μάλλον το κάναμε και οι δυο ταυτόχρονα. ατο σβήσω;

September 27, 2007 at 6:40 AM  
Blogger Кроткая said...

θα ήθελα να παω στα σπίτια τους να τους κλειδώσω μέσα και να τους ρίξω μια μολότωφ.

απλά, εν πλήρει συνειδήσει και χωρίς βρασμό ψυχής.

καθηκια.

September 28, 2007 at 4:03 AM  
Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Ο τοπικός Δήμαρχος δήλωσε στην τηλεόραση ότι η φωτιά είχε ανάψει μακρυά από τον χώρο που περιθάλπτονταν τα σκυλιά, 500 τουλάχιστον μέτρα, και την έβαλαν κάποιοι από την περιοχή που δεν είχαν καμμένα να δηλώσουν για να πάρουν την αποζημίωση...!! Κάψαν δηλαδή το χωράφι τους ΕΠΙΤΗΔΕΣ.
Δοξάστε το ελληνικό ...φιλότιμο!

September 29, 2007 at 2:30 AM  
Blogger tsopanis said...

Εντάξει, οι άνθρωποι απλά...δεν αξίζουν ;-)
Συμφωνώ με Кроткая και ιδιαίτερα με το εν πλήρει συνειδήσει και χωρίς βρασμό ψυχής.

September 29, 2007 at 5:23 AM  
Anonymous Anonymous said...

To be a adroit charitable being is to procure a make of openness to the mankind, an gift to trusteeship undeterminable things beyond your own pilot, that can lead you to be shattered in uncommonly outermost circumstances on which you were not to blame. That says something very weighty thither the prerequisite of the righteous compulsion: that it is based on a trust in the up in the air and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a plant than like a prize, something kind of feeble, but whose very precise attractiveness is inseparable from that fragility.

October 29, 2010 at 3:59 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home