Wednesday, January 13, 2010

Πάλι για τη θεά του διαδικτύου, την ανωνυμία...

Κατά καιρούς από τη θέση αυτή εχουμε ασχοληθεί με το θέμα της "ανωνυμίας του διαδικτύου και των μπλογκ" και την συνακόλουθης ευθύνης που απαιτεί και μάλιστα σε πολύ υψηλό βαθμό.

ΣΤΟΧΑΣΟΥ, ΚΑΙ ΑΡΚΕΙ...'Ω 'Αναγνώστα : άλλο η ανωνυμία και άλλο η συστηματική κατάχρησή της...

Τα μπλοκς δεν (πρέπει να ) είναι ένα ανώνυμο βήμα!

Μια ακόμη περίπτωση έρχεται να δικαιώσει τις απόψεις μου.Αφορά τις αναρτήσεις που διαβάζουμε στην ιστοσελίδα "Η Φωνή του Kηρεώτη" για το θέμα των "μεταλλείων" της ΒΙΟΜΑΓΝ
Σκανδαλώδες έγγραφο του ΥΠΕΚΑ διασφαλίζει 45.000 στρέμματα μεταλλειοκτησίες στην ΒΙΟΜΑΓΝ ΑΕ. Ζητείται η παρέμβαση της υπουργού
Ενας νέος φορέας, ένας σύλλογος με έντονη ιντερνετική δράση, ο Σύλλογος Περιβάλλον και Πολιτισμός Δήμου Κηρέως, Εδώ στοχεύει να βοηθήσει την περιοχή του στα θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού. Εντούτοις, μέσα στην αγωνία, ελπίζω, να προβληθεί το έργο αυτό, προβαίνει σε γενικεύσεις που θίγουν πρόσωπα και που ίσως θα αποφεύγονταν αν καθένας που γράφει ένα κείμενο και το αναρτά δημόσια, έβαζε από κάτω την υπογραφή του.

Από την αλλη, μια υπηρεσία (του πρώην ΥΠΑΝ και νυν ΥΠΕΚΑ), ταλαίπωρη κι αποδεκατισμένη αλλά με πολύ περηφάνεια, και υψηλότατο βαθμό επάρκειας, αμεροληψίας και τιμιότητας των ελαχίστων υπαλλήλων της. Αλλά που τα παραπάνω δεν αρκούν, όπως φαίνεται, να διώξουν τη ρετσινιά από τη στρατιά των 300 χιλ. σε μεγάλο ποσοστό καθήμενων (κι οχι κατ' εξαίρεση και μειοψηφία οπως μας κανοναρχούν οι πολιτικές ηγεσίες προεκλογικά, κάθε φορά που κατεβαίνουν προς άγραν ψήφων) δημοσίων υπαλλήλων. Και την "γενίκευση" ή "προς τα κάτω απλούστευση" που λίγο απέχει από το να θεωρηθεί κακοήθεια: "αφού ένας έχει διαφθαρεί, έχουν ολοι ή σχεδόν ολοι.."

Αποψή μου...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home