Wednesday, January 6, 2010

Χειμώνας;;;;Ποιός χειμώνας;;;;;

Check out this SlideShare Presentation:

6 Comments:

Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

Πράγματι, έτσι όπως έχουμε τρελάνει τον καιρό...

January 6, 2010 at 9:19 AM  
Anonymous Anonymous said...

Στη Βρετανία οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για το σφοδρότερο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα εδώ και 30 χρόνια και μάλιστα αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την άλλη εβδομάδα.
Το κύμα ψύχους από την Βρετανία έχει μεταφερθεί και στη Γαλλία, με 18 διοικητικά διαμερίσματα στα δυτικά να βρίσκονται σε συναγερμό. Οι θερμοκρασίες είναι υπό το μηδέν, το χιόνι φτάνει τα 20 εκατοστά και οι συγκοινωνίες έχουν παραλύσει.

Παρόμοια είναι η κατάσταση σε όλη τη βόρεια Ευρώπη. Συγκεκριμένα, στη βόρεια Γερμανία, σχολικό κόλλησε λόγω του χιονιά στις ράγες τρένου. Ο οδηγός πρόλαβε να σώσει τους 30 μαθητές, προτού το τρένο χτυπήσει το σχολικό.

Στην ανατολική Πολωνία, τα παγωμένα ποτάμια έχουν κόψει στα δύο κοινότητες και χωριά έχουν πλημμυρίσει, λόγω της υπερχείλισης.

Στην κεντρική και βόρεια Ιταλία οι βροχές σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες έχουν παγώσει τα πάντα και ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τον παγετό στους δρόμους.

Αντιμέτωπες με τη χειρότερη κακοκαιρία εδώ και 25 χρόνια είναι και οι ανατολικές ΗΠΑ. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί, μάλιστα, η πολιτεία της Φλόριντα, καθώς το πολικό κρύο έχει καταστρέψει χιλιάδες καλλιέργειες.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1091791&lngDtrID=245

January 6, 2010 at 9:28 PM  
Blogger david santos said...

Fantastic work! Really beautiful bird! Congratulations!

Have a nice weekend.

January 8, 2010 at 12:01 PM  
Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

Η επιστροφή του Δαβίδ :)

January 8, 2010 at 12:07 PM  
Blogger ΔΙΟΝΥΣΟΣ said...

H βαρύτητα του χειμώνα στα παράλια του ατλαντικού ωκεανού νομίζω έχει να κάνει με την απορρυθμιση του ρεύματος του κόλπου, golf stream, σημάδι και αυτό της αλλαγής του κλίματος γιατι το λυόσημο των πάγων αλλάζει την πυκνότητα του θαλασσινού νερού σε αλάτι, από τις γενεσιουργές αιτίες του ρεύματος που έφερνε ήπιους χειμώνες. Εδω επηρεαζόμαστε από υψηλά βαρομετρικά της Αφρικής υποθέτω..

January 13, 2010 at 2:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

http://jennifermarohasy.com/blog/2009/03/the-ocean-really-is-cooling/

On Monday, scientists from the Norwegian Polar Institute (NPI) reported that they'd measured sea temperatures beneath an East Antarctic ice shelf and found no signs of warming whatsoever
"Contrary to the warmer, ice-melting temperatures predicted by models, NPI oceanographer and project leader Ole Anders Nøst reported that
"As to the ocean circulation models that incorrectly showed "warm deep water flowing in under the ice shelves," Nøst admitted that "as this is not observed, the models are most likely wrong and should be improved."
http://www.americanthinker.com/2010/01/antarctica_and_the_myth_of_dea_1.html

"The vast continent has actually cooled since 1979." http://icecap.us/images/uploads/MISLEADING_REPORTS_ABOUT_ANTARCTICA.pdf

http://newsbusters.org/blogs/noel-sheppard/2007/08/10/are-greenland-s-glaciers-expanding-temperatures-cooling

January 15, 2010 at 11:35 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home