Saturday, December 19, 2009

Ας τελειώνει το αιματοκύλισμα των ζώων

"Σεβόμαστε και Προστατεύουμε τη Φύση. Δεν πυροβολούμε τη Ζωή"

Κάθε χρόνο αμέτρητα ζώα χάνουν βίαια τη ζωή τους χάριν ψυχαγωγίας μιας μικρής μειοψηφίας πολιτών. Το κυνήγι είναι μια βίαιη μορφή αναψυχής που έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της σύγχρονης κοινωνίας. Το κυνήγι σκοτώνει ζώα και διαταράσσει το οικοσύστημα.

Καταδικάζουμε το κυνήγι.
Δεν χρειαζόμαστε «διαχειριστές της φύσης» με όπλα.

Δεν θέλουμε αειφορικό κυνήγι. Δεν θέλουμε ελεγχόμενο κυνήγι. Δεν θέλουμε ορθολογικό κυνήγι. Δεν θέλουμε λίγο ή πολύ κυνήγι.
Αυτό που θέλουμε είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΥΝΗΓΙ!!!!!

Καταδικάζουμε κάθε «έρευνα», κάθε «επιστημονική μελέτη» που χρησιμοποιείται ως πρόφαση για τη θανάτωση εκατομμυρίων ζώων στη χώρα μας. Δεν αποδεχόμαστε τη χρήση της επιστήμης για την προώθηση συμφερόντων άμεσα συνδεδεμένων με τη βία.

Η «αξία» της ζωής δεν μπορεί να προσδιορίζεται με έρευνες, μετρήσεις, αναλύσεις και πίνακες!

Οι διάφοροι ισχυρισμοί περί «διαχείρισης», «οικολογίας» και «αγάπης προς τη φύση» είναι παράλογοι και επικίνδυνοι και επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από την κύρια δραστηριότητα του κυνηγιού που είναι η θανάτωση ζώων.

Η φύση δεν ανήκει στους κυνηγούς!

Η πολιτεία πρέπει να λάβει μέτρα να υποστηρίξει το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών της χώρας να απολαμβάνουν τη φύση χωρίς να επιτρέπεται σε μια μειοψηφία ατόμων να τη σκοτώνουν και να την καταστρέφουν.

Αποδοκιμάζουμε όλους όσους υποστηρίζουν οποιαδήποτε μορφή κυνηγιού, ελεγχόμενο ή μη, ανάμεσά τους, πολιτικούς, κόμματα και συγκεκριμένες περιβαλλοντικές οργανώσεις που για λόγους ψηφοθηρίας ή άλλων συμφερόντων δεν θέλουν να ταχθούν ξεκάθαρα ενάντια στο κυνήγι, και ζητάμε την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του κυνηγιού.

Ζητάμε από την πολιτεία να στηρίξει τη μετατροπή της οικονομίας που σχετίζεται με το κυνήγι σε δραστηριότητες φιλικές προς το περιβάλλον απαλλαγμένες από τη βία.

Καλούμε την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Τίνα Μπιρμπίλη, να λάβει υπόψη της ότι η προστασία της πανίδας της χώρας μας δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη συνέχιση βίαιων δραστηριοτήτων.
Καλούμε την πολιτεία να δείξει με έμπρακτο τρόπο την προστασία και το σεβασμό προς τα άλλα όντα και να αποκηρύξει τη βία που εμπεριέχεται στο κυνήγι.

Από τους Ανεργους Δημοσιογράφους

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

December 20, 2009 at 10:36 PM  
Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

Συμφωνώ μαζί σας και δυστυχώς στην Ελλάδα οι κυνηγοί είναι πολύ ισχυροί. Υπάρχει ένα site: http://www.petitiononline.com/ το οποιό κάνει online petitions άρα σας συμβουλεύω να ξεκινήσετε μία μιας και πολλές φορές οι πολίτες πρέπει να αντιδράμε.

December 21, 2009 at 2:45 AM  
Anonymous Anonymous said...

παιδια το κυνηγι είναι το μόνο που ο προπαγανδισμός απέναντι του δεν έχει οικονομικό κόστος και είναι το πιο εύκολο <> για να κατηγορείς. γιατί οι φιλοζωικές δεν προβάλουν την κατασκευή σωστών περιφράξεων και γεφυροδιαζωμάτων στην εγνατία(εχουν σκοτωθει 17 αρκούδες και πάμπολλα μικρά ζώα τα οποία σαπίζουν στην άσφαλτο)?. γιατί δεν καταργούνται τα φυτοφάρμακα στις γεωργικές καλλιέργιες? γιατί τα παραπάνω έχουν κόστος για τις κυβερνήσεις και καμια ΜΚΟ δεν πάει κόντρα στον εργοδότη της. Ευχαριστώ, θωμάς

January 15, 2010 at 12:44 PM  
Blogger IxNiLaTiS said...

@ Ανεργους Δημοσιογράφους

Και πως θα μου απαγορεύσεις να φάω αγριόχοιρο ή πέρδικα; Διότι η φ’ύση αυτά μου έδωσε, και όχι αυτά τα μιάσματα ζώα εκτροφής που γεννήθηκαν παρα-φύση, τρέφονται παρα-φύση, ζούν όλη τους την ζωή παρα-φύση σε ένα μικροσκοπικό κλουβί επάνω στα περιττώματά τους.

Για αυτά τα ζώα γιατί δεν σας καίγεται καρφάκι; Γιατί δεν απαιτείτε καλύτερη διαβίωση γι αυτά; Γιατί δεν μιλάτε εναντίον των εταιρειών που μας έχουν γεμίσει με φυτοφάρμακα και υβρίδια (ύβρης) παρα-φύση φυτά;

Εσείς θέλετε «ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΥΝΗΓΙ»

Εμείς θέλουμε «ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ» … άει σιχτίρ πιά, ψεύτες πουλημένοι προπαγανδιστές.

February 11, 2010 at 10:33 AM  
Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

Δεν είμαι δημοσιογράφος αλλά είμαι ενάντια στο κυνήγι.

Ας σταματήσει αυτό το βάρβαρο "χόμπι".

February 12, 2010 at 7:19 AM  
Anonymous Anonymous said...

Advice in old age is foolish; for what can be more absurd than to increase our provisions for the road the nearer we approach to our journey's end.
[url=http://aquamas584.tumblr.com/]Watches[/url]
Watches

November 3, 2010 at 7:50 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home