Friday, August 29, 2008

Όργιο καταπατήσεων από τα λατομεία στο Μαρκόπουλο

Δεν έχουν τέλος οι παρανομίες των λατομείων στο Μαρκόπουλο Αττικής
Νέες αποκαλύψεις για τα λατομεία στο Μαρκόπουλο Αττικής φέρνουν στην επιφάνεια επίσημα έγγραφα του δασαρχείου Πεντέλης.

Όπως αποκαλύπτεται, τα λατομεία Σταύρου επεκτάθηκαν παράνομα σε δασική έκταση από το 1971, ενώ τα λατομεία Παναγάκη (όπως ονομάζονταν τα λατομεία Μαρκοπούλου έως το 1988) ξεκίνησαν τις καταπατήσεις δημοσίων δασικών εκτάσεων από τις αρχές της δεκαετίας του '80.

Νέα ερωτήματα
Για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Δασών της νομαρχίας Ανατολικής Αττικής κήρυξε το 1994 ως αναδασωτέα έκταση 2.450 στρέμματα στο όρος Μερέντα. Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Νομαρχίας, μεγάλος κομμάτι της έκταση αυτής καταστράφηκε με παράνομη εκχέρσωση και χρησιμοποιήθηκε ως λατομικός χώρος.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 το δασαρχείο Πεντέλης έχει εκδώσει δεκάδες πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, αλλά παρόλ΄αυτά τα δύο λατομεία (τα οποία δεν έχουν πάρει από το δασαρχείο άδεια επέμβασης στο χώρο), ουδέποτε αποσύρθηκαν από τις καταπατημένες εκτάσεις.

Όσοι επιθυμούν να μπεί επιτέλους "λουκέτο" στα λατομεία Μαρκόπουλου, μπορούν να υπογράφουν πατώντας εδώ. Πολλές χιλιάδες πολιτών έχουν ήδη συνταχθεί με το αίτημα του ΣΚΑΪ για το κλείσιμο των επικίνδυνων για το περιβάλλον και την υγεία λατομείων.

Επίσης μπορούν να επικοινωνούν στο 210.48.00.037 δίνοντας ονοματεπώνυμο και διεύθυνση. Η διεύθυνση δε θα δημοσιοποιηθεί.

Από τον ΣΚΑΙ

1 Comments:

Blogger phlou...flis said...

Παρακολουθώ το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ τακτικότατα και μένω άναυδος από τα καταγγελλόμενα αλλά κυρίως από την ακινησία των υπευθύνων

August 29, 2008 at 11:04 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home