Saturday, August 23, 2008

Μαυρίστε τους!


Εκτός από τόπο συνάντησης ενός ολόκληρου κόσμου που ζει, κινείται, ταυτίζεται και βιώνει την ύπαιθρο και τα «αντικείμενα» που η έκθεση DIANA εκπροσωπεί ή πραγματεύεται, η μεγάλη γιορτή που κάθε χρόνο διοργανώνει το «Εθνος-Κυνήγι» υπήρξε και φέτος «ελκυστική» για ένα πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, που βρέθηκαν εκεί για να επικοινωνήσουν και να αφουγκραστούν τον παλμό της κοινωνίας των κυνηγών.
Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων μοιράστηκαν την κοινή διαπίστωση ότι το κυνήγι, το ψάρεμα και οι άλλες υπαίθριες εναλλακτικές δραστηριότητες μπορούν να αξιοποιηθούν για την τόνωση μειονεκτικών σήμερα περιοχών της ελληνικής περιφέρειας, ενώ η ίδια η κοινότητα των κυνηγών αποτελεί ένα κρίσιμο μέγεθος στον τομέα της προστασίας και διαχείρισης της άγριας ζωής.
Oπως, μάλιστα, σημείωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κων/νος Κιλτίδης, «στη σημερινή εποχή, όπου η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου παραμένει ένα διαρκές ζητούμενο, το κυνήγι και το ψάρεμα αποτελούν τη σταθερή γέφυρα της επαφής με τη φύση και έναν αυθεντικό τρόπο για να συνεχίσει να κρατά ο άνθρωπος τους δεσμούς του με το περιβάλλον και την άγρια ζωή».
Οπως τόνισε ο ίδιος, για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το κυνήγι και η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι αντικρουόμενες έννοιες αλλά συμβατές και αλληλοσυμπληρούμενες.
«Η φύση βιώνεται, δεν αποστειρώνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κιλτίδης.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, από τη μεριά του, εξέφρασε την πιεστική ανάγκη που αισθάνονται οι άνθρωποι της πόλης να απολαμβάνουν και να χαίρονται την ύπαιθρο, τονίζοντας ότι οι επενδύσεις στον αγροτουρισμό και σε υπηρεσίες σχετικά με το κυνήγι που εκφράζει η Diana είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη της περιφέρειας.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές Συλβάνα Ράπτη και Πέτρος Ευθυμίου ζήτησαν τη σύνδεση και αξιοποίηση των κυνηγετικών οργανώσεων σε ένα γενικότερο σχέδιο για την προστασία του περιβάλλοντος, αναφερόμενοι και αυτοί στην παραδοσιακή συμβολή του κυνηγιού στην εισοδηματική τόνωση μειονεκτικών περιοχών.
Σημαντική, εξάλλου, χαρακτήρισε την προσφορά των κυνηγών στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Α. Σταύρου.
Θετικά, φυσικά, ανταποκρίθηκε σε αυτό το άνοιγμα του πολιτικού κόσμου προς την κοινωνία των κυνηγών ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Ν. Παπαδόδημας, ο οποίος τόνισε ότι θα ήταν ευχής έργον τα πολιτικά κόμματα να μπορούσαν να αξιοποιήσουν σε κοινωφελείς σκοπούς για το περιβάλλον τη μεγάλη κοινωνική εφεδρεία που αποτελούν οι 300.000 πολίτες - κυνηγοί της χώρας μας.

από εδώ

Η φύση δεν αποστειρώνεται κύριε Killτίδη. Προσπαθούμε να την προστατέψουμε από κάποιους σαν εσάς και την συμμορία των οπλοφόρων που αφαιρούν από τον εθνικό μας πλούτο. Τα ζώα δεν ανήκουν σε σας, δεν ανήκουν στους κυνηγούς, δεν ανήκουν καν σε όλους εμάς που θέλουμε να τα απολαμβάνουμε ζωντανά. Ανήκουν στα οικοσυστήματα που επανειλημμένα επιμένετε να καταστρέφετε.
Και καλά οι κυνηγοί είναι διεστραμμένοι από την φύση τους. Εσείς τι δικαιολογία έχετε πλην της ψηφοθηρίας;


Νομίζω πως δεν μας μένει άλλη λύση πλέον εκτός από το να μαυρίζουμε τους πολιτικούς που υποστηρίζουν το κυνήγι. Μέχρι τώρα όλοι οι πολιτικοί φοβούνται το πολιτικό κόστος που θα έχουν από τους κυνηγούς. Καιρός ν'αρχίσουν να φοβούνται κι' όλους εμάς που είμαστε αντίθετοι στην βαρβαρότητα του κυνηγιού. Ολοι εμείς που έχουμε απηυδήσει πλέον με τις βρώμικες συναλλαγές τους. Ολοι εμείς που καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε τους κυνηγούς ν'αφαιρούν πολύτιμες ζωές γιά λόγους αναψυχής σε μιά ήδη επιβαρυμένη φύση. Ως πότε;
Προεκλογικά πέρισυ το καλοκαίρι στείλαμε επιστολές σε όλους τους βουλευτές. Ο μόνος που μας απάντησε ήταν ο Αλογοσκούφης, ο οποίος είπε ότι κατανοεί το πρόβλημα και ότι θα το σκεφτόταν. Ολοι οι άλλοι τήρησαν σιγή ιχθύος.
Δεν υπάρχουν μόνο οι κυνηγοί σε αυτή την χώρα. Δώστε τους να το καταλάβουν. Διαμαρτυρηθείτε! Μαυρίστε τους!


Οποιος δεν έχει υπογράψει ακόμα γιά να σταματήσει το κυνήγι, ας το κάνει τώρα. Εδώ.

2 Comments:

Blogger Harmonic Ecology = MI VIA said...

ΑΝ ΘΕΣ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΣΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΛΠΙΖΩ:
http://save.pblogs.gr/2008/08/
kynhgetikoi-syllogoi-oikologikes-
periballontikes-organwseis.html
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΙΚΗ
http://www.skai.gr/master_avod.php?
id=91623&cid=1012&bc=1012&lsc=1

ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ:
http://www.skai.gr/master_avod.php?
id=91238&cid=1485&bc=1485&lsc=1

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ...

August 24, 2008 at 2:46 PM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Ο δήμαρχος Πόρου και ο Λήο: συνεχίζεται...
http://saveileia2.blogspot.com/2008/08/blog-post_31.html

August 30, 2008 at 11:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home