Tuesday, August 5, 2008

Εγκλήματα Νεοελλήνων


Αντιγράφω από το σημερινό "Βήμα"
Θύμα ασυνείδητου κυνηγού φαίνεται ότι έπεσε η νεαρή αρσενική αρκούδα, η οποία βρέθηκε νεκρή χθες κοντά στο Βροντερό των Πρεσπών. Η ηλικίας πέντε ετών αρκούδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του «Αρκτούρου», πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση εννέα φορές, κοντά στα πρώτα σπίτια του οικισμού. «Είναι η δεύτερη αρκούδα η οποία βρίσκεται νεκρή, χτυπημένη από τα πυρά κυνηγετικού όπλου μέσα σε διάστημα ενός μήνα» επισημαίνουν οι ερευνητές του «Αρκτούρου». Στην ευρύτερη περιοχή, πάντως, αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται το τελευταίο διάστημα για καταστροφές στις καλλιέργειες και κυρίως στα κοπάδια από αιγοπρόβατα, λόγω των αρκούδων, τονίζοντας μάλιστα ότι η παρουσία των συγκεκριμένων ζώων έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι ειδικοί του «Αρκτούρου» όμως επισημαίνουν ότι κανένα σχετικό αίτημα αποζημίωσης δεν έχει διαβιβαστεί στον ΕΛΓΑ της Δυτ. Μακεδονίας.
Η φιλοζωία του Έλληνα είναι γνωστή!!! από τα δεκάδες χιλιάδες αδέσποτα που κυκλοφορούν στους δρόμους και πέφτουν καθημερινά θύματα ασυνείδητων οδηγών. Αλλά εδώ το πράγμα πάει πολύ, δεύτερη δολοφονία προστατευόμενου είδους μέσα σε ένα μήνα. Οι αιτιάσεις ότι το ζώο κάνει ζημίες στα κοπάδια κρίνονται από μένα τουλάχιστον ως υπερβολικές και τα όποια προβλήματα θα είχαν ξεπεραστεί με καλύτερη φύλαξη των ποιμνίων. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με τους λύκους και τα αγριογούρουνα που επανήλθαν σε άλλες ορεινές περιοχές της πατρίδας μας και καλά οι λύκοι κάνουν ζημιές στα κοπάδια, τα αγριογούρουνα τι καταστρέφουν τις από δεκαετίες εγκαταλειμμένες καλλιέργειες. Αιδώς Αργείοι!

Labels:

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

και γιατι δεν πας να τα φυλαξεις εσυ που το κατεχεις το αθλημα ????

August 5, 2008 at 9:33 AM  
Blogger Νέαρχος Γαλανάκης said...

Μάλλον θα έπρεπε να πάτε εσείς καλυπτόμενος μάλιστα από την ανωνυμία σας, για να μην πάθετε κανένα κακό από καμιά αρκούδα

August 5, 2008 at 11:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

ασχετοι και οι 3 !!!!!!!!!!και το τυπος που εγραψε το αρθρο και σε σοβαρη υποτιθεται εφημεριδα και ο κομιστης και ο αλλος ανωνυμος!!!
βγεστε λιγο στην επαρχια δειτε την πραγματικοτητα εκει και μετα κρινετε.....ο αρκτουρος μια ζωη δεν ειδε δεν ακουσε ο δημοσιογραφος ασχετος ο κομιστης επισης ο αλλος πλακα και ο τσοπανος στο περιμενε !!!!α και κατι αλλο αμα βαζουμε ονομα γινομαστε χαι ετσι?????

August 6, 2008 at 9:04 AM  
Blogger μελονικος said...

Είμαι μελισσοκόμος το επάγγελμα και έχω να πω πως πριν 8-9 χρόνια στα Βαρδούσια εμφανίστηκαν για πρώτη φορά αρκούδες.
Είπαν πως τις έριξαν οικολόγοι.
Τα μελισσοκομία στη περιοχή υπέφεραν. Η ζημιά πολύ μεγάλη.
Και μιλάμε για αγρότες μελισσοκόμους βιοπαλαιστές.
Βγήκαν τα βράδια με ντουφέκια, με δολώματα παγανιά και τις ξεπάτωσαν
(Δεν μπορεί να αντισταθεί στη ρέγκα)
Τρεις ήταν. Ενήλικες. Τις έθαψαν και δεν ξαναχάσανε μελίσσια.
Δεν δικαιολογώ, μόνο καταγράφω το περιστατικό.
Γεωργία και κτηνοτροφία δεν συμβιώνουν με την άγρια ζωή.
Είναι σε πόλεμο.
Αν θέλετε εσείς οι Αθηναίοι άγρια ζωή, ξεκινήστε από τα ποτάμια.
Επιστρέψτε τον Εύοινο, τον Μόρνο, μην αφήνετε τον Αχελώο να έρθει στην Αθήνα
Χωρίς τα ποτάμια δεν υπάρχει άγρια ζωή.
Και φροντίστε το κέντρο της χώρας που είναι αραιοκατοικημένο να γίνει εθνικός δρυμός.
Να προστατευτεί από κάθε δραστηριότητα ακόμα και αυτή τω Μ.Κ.Ε. και το έχετε
Αλλά όχι χωρίς κόστος.. Ίσως χρειαστεί να χαλάσετε τις πισίνες.

August 8, 2008 at 12:08 AM  
Blogger Περιηγητής said...

Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Ούτε ο κτηνοτρόφος μπορεί εύκολα να αντιληφθεί τον μηχανισμό προστασίας της πανίδας, ούτε ο ταγμένος οικολόγος την ανάγκη οικονομικής επιβίωσης του προηγούμενου. Πρέπει και οι μεν και οι δε, να ρίξουν νερό στο κρασί τους. Δεν ζούμε στην τέλεια κοινωνία, ώστε να υπάρχουν απόλυτες λύσεις. Χρειάζεται προσέγγιση σε ρεαλιστική βάση και δυστυχώς όσοι κάθονται πίσω από ένα γραφείο και αποφασίζουν για τους υπόλοιπους, δεν μπορούν να το καταλάβουν. Ας ελπίσουμε ότι το συμβάν δεν θα επαναληφθεί.

August 8, 2008 at 12:51 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home