Friday, November 16, 2007

ΤΟ «ΠΑΡΔΑΛΟ» ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ (ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΓΑΛΑΖΙΟΠΡΑΣΙΝΟ)



14- 11- 2007 - Άη Γιώργης των Πάγων, στην Βόρεια Κέρκυρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ομάδα Corfu Biorec του EcoCorfu, που ασχολείται με την ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων της Κέρκυρας, παρουσιάζει το σχέδιο διαχείρισης των υγρών αποβλήτων που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία, από την τοπική αυτοδιοίκηση, στο νησί των Φαιάκων.

Όπως βλέπουμε στην φωτογραφία, μόλις πιάνει μια καλή βροχή, όλοι μαζί ταυτόχρονα, σαν να ήταν συνεννοημένοι, διοχετεύουν όλων των ειδών τα υγρά απόβλητα στην παραλία. (από αριστερά προς δεξιά: λύματα, λύματα, μούργα, λύματα. Ένα πλήρες …εξωτικό μενού, με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, δεύτερο πιάτο και …επιδόρπιο. Καλή μας …όρεξη )

Το Corfu BioRec, του EcoCorfu συγχαίρει την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους του Άη Γιώργη Πάγων, για τον άψογο συγχρονισμό που έδειξαν με την ταυτόχρονη εκτόξευση των λυμάτων και μούργας στην παραλία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007. Τους ευχαριστούμε επίσης, διότι φροντίζουν να «ταΐζουν» κατ’ αυτό τον τρόπο τα φύκια της Θάλασσας, δημιουργώντας έτσι και την γνωστή υπερτροφία που γεμίζει με σωρούς φυκιών την παραλία το καλοκαίρι, (που μυρίζουν καθώς αποσυντίθενται), διακοσμώντας την μονότονη απόχρωση της άμμου.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας για τις επιτυχείς παρεμβάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες προσθέτουν …πολυχρωμία στο μονότονο γαλάζιο χρώμα της Θάλασσας και θα συνεχίσουμε έτσι την …επιτυχή συνεργασία μας μαζί τους (με την Τ.Α.).

Επίσης θέλουμε να συγχαρούμε την υγειονομική υπηρεσία, το λιμενικό σώμα και τους υπόλοιπους συναρμόδιους φορείς για τις μέχρι τώρα ενέργειές τους που από ότι φαίνεται στην φωτογραφία είχαν σαν αποτέλεσμα την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος στο …παρδαλό, πια, νησί των Φαιάκων.

Θα είμαστε μαζί τους για να καταγράφουμε και να επιβραβεύουμε, όπως πάντα, τις επιτυχίες τους.

Με εκτίμηση,

Για το Corfu BioRec

Ντίρκ Στόλερ

Για το EcoCorfu

Δημήτρης Φαναριώτης

Labels: , ,

2 Comments:

Blogger KourtGeo said...

ΡΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΣ!!!!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΑΡΙΑ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ,ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΛΠ.
ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΤΙ Μ...ΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ?
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ....ΣΟΥ ΓΥΡΝΑΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ....

November 16, 2007 at 5:44 AM  
Blogger ellinida said...

Απίστευτοι είναι. Θέλουν σκότωμα.

November 16, 2007 at 8:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home