Friday, November 16, 2007

Κάλεσμα της Περιβαλλ. Πρωτοβουλίας Κέρκυρας προς τους κυνηγούς, να μην εφαρμόσουν την παράνομη παράταση που έδωσε για το κυνήγι ο υφ. Αγρ. Ανάπτυξης

Έκκληση προς του κυνηγούς:

Θέμα: ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

που έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας καταδικάζει την απόφαση που ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για παράταση του κυνηγιού στην χώρα μας. Μετά τις φωτιές του Ιουλίου, έγιναν προσφυγές από Οικολογικές οργανώσεις της Ελλάδας για ολοσχερή εφετινή απαγόρευση του κυνηγιού, με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στα διάφορα είδη πουλιών να αναπαραχθούν και να πολλαπλασιαστούν, όσο γίνεται περισσότερο.

Η ανάγκη να σταματήσει για εφέτος τελείως το κυνήγι, ενισχύθηκε με τις επόμενες φωτιές του Σεπτεμβρίου, μετά τις οποίες θεωρήσαμε αυτονόητο ότι από μόνος του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπασιάκος θα έδινε την οριστική απαγόρευση στο κυνήγι.

Το αντίθετο, όμως έγινε:

Το ΣτΕ δικαίωσε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η «Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδας» με την αιτιολογία ότι η υπουργική απόφαση που έδωσε άδεια για κυνήγι την περίοδο 2007 – 2008, έγινε χωρίς να γίνει κάποια μελέτη σχετικά με τι επιπτώσεις των φωτιών στο περιβάλλον.

Ο υπουργός κ. Μπασιάκος όμως αντί να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ, ανακοίνωσε, αμέσως, της έκδοση νέας, παράνομης απόφασης για παράταση του κυνηγιού σε όλη την χώρα θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την πανίδα και ιδιαίτερα τα προστατευόμενα είδη της χώρας μας.

Η τακτική αυτή, των υπουργικών αποφάσεων οι οποίες, στην ουσία ακυρώνουν παράνομα (αλλά με τρόπο νομότυπο) τις αποφάσεις του ΣτΕ, είναι γνωστή από το παρελθόν. Με την τακτική τους αυτή, η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, απέδειξε ότι σε τίποτα δεν διαφέρει από την τακτική που εφάρμοζαν οι προκάτοχοί του και που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει κάποιους (τις τόσες πολλές οικογένειες που είναι δηλωμένες ως κυνηγοί), κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους και ότι μπροστά στα πολιτικά συμφέροντα είναι έτοιμοι να θυσιάσουν και αυτοί, την οικολογική ισορροπία στην πανίδα της χώρας μας ακόμα και στην χειρότερη περίοδο φωτιών στην Ιστορία της.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας καταδικάζει την απόφαση αυτή του Υπουργού και ζητάει από του κυνηγούς να ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ και να αρνηθούν οι ίδιοι να κυνηγήσουν, τουλάχιστον για εφέτος.

Αν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν σεβάστηκε την απόφαση του ΣτΕ, καλούμε τους κυνηγούς να την σεβαστούν και να στείλουν έτσι ένα μήνυμα στο Υπουργείο ότι δεν μπορεί να αυθαιρετεί σε βάρος του ίδιου του Περιβάλλοντος με τέτοιες αποφάσεις οι οποίες, εκτός των άλλων εκθέτουν την χώρα μας απέναντι στους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με πολύ αγανάκτηση,

για το Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας

Δημήτρης Φαναριώτης

Πρόεδρος

Φώτης Σαββάτης

Αντιπρόεδρος.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home