Monday, October 22, 2007

Greenpeace:Φάτε καγκουρό!


Οι Αυστραλοί πρέπει να σφάζουν και να τρώνε περισσότερα καγκουρό αν θέλουν να σώσουν τον κόσμο από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, υποστηρίζει οικολόγος ακτιβιστής.

Η αμφιλεγόμενη προτροπή καλεί τους Αυστραλούς να σταματήσουν να τρώνε βοδινό και να στραφούν στο εθνικό σύμβολο της Αυστραλίας ως τροφή, μετά από τη δημοσίευση της έρευνας που μιλά για τρόπους μείωσης του φαινομένου του θερμοκηπίου. Ο υπεύθυνος ενέργειας της Greenpeace, Mark Wakeham, κάλεσε τους Αυστραλούς να αντικαταστήσουν το κόκκινο κρέας με κρέας καγκουρό για να μειώσουν την καταστροφή των δασών και την παραγωγή μεθανίου από τις αγελάδες και τα πρόβατα.

"Πρόκειται για μία αλλαγή στον τρόπο ζωής που μπορούμε να κάνουμε" λέει ο Wakeman. "Το να αλλάξουμε το είδος κρέατος που τρώμε είναι ένας μικρός τρόπος που κάνει διαφορά όμως"

Οι προτροπές για την κατανάλωση κρέατος καγκουρό αναφέρεται σε μελέτη με το τίτλος "Paths to a Low-Carbon Future" που παραγγέλθηκε από τη Greenpeace και δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η μελέτη συμπίπτει με τις προτροπές άλλων ειδικών που ζητάνε από τους ανθρώπους στις πλούσιες χώρες να αφήσουν το κόκκινο κρέας και να στραφούν στο κοτόπουλο και στα ψάρια.

Λένε πως περίπου το ένα τέταρτο των αερίων του θερμοκηπίου παράγονται από τη κτηνοτροφία, που αφήνει στην ατμόσφαιρα μεθάνιο.

Ο συγγραφέας της έρευνας Dr. Mark Diesendorf λέει πως μειώνοντας την κατανάλωση βοδινού κατά 20% και τρώγοντας καγκουρό αντ' αυτού θα μειωθούν τα αέρια του θερμοκηπίου κατά 15 μεγατόνους μέχρι το 2020.

"Τα καγκουρό δεν παράγουν αέρια του θερμοκηπίου. Επίσης δεν καταστρέφουν το χώμα", λέει ο Diesendorf. Όπως δηλώνει, είναι σίγουρος ότι μία τέτοια προτροπή θα προκαλέσει αντιδράσεις αλλά τα καγκουρό είναι υγιεινό κρέας και χαμηλό σε λιπαρά.

"Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν τα καγκουρό χαριτωμένα ζωάκια που πρέπει να τα αφήσουμε στην ησυχία τους. Έχουν το δικαίωμα στην άποψή τους αλλά όλο και περισσότεροι αλλάζουν γνώμη". Περίπου 3 εκατομμύρια καγκουρό σκοτώνονται για το κρέας τους κάθε χρόνο. Δολοφονούνται με σφαίρα ανάμεσα στα μάτια τη νύχτα.

πηγή
Δελτίο Τύπου
___________

Αναρωτιέται κανείς τι άλλο χρειάζεται αυτή η οργάνωση να ξυπνήσει από το βαθύ λήθαργο του welfarism και να σταματήσει να θεωρεί σημαντικά μόνο τα δικαιώματα των ζώων που είναι υπο εξαφάνιση. Παλαιότερα προέτρεπαν την κατανάλωση φαλαινών, τώρα καγκουρό...Αναρωτιέμαι ποιό είδος έχει σειρά όταν αποδειχθεί πως και η κατανάλωση καγκουρό δεν είναι βιώσιμη. Η λύση της χορτοφαγίας φαίνεται δεν πέρασε από το μυαλό τους παρά τις έρευνες που υποστηρίζουν πως είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή για τη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου. (βλ. Μελέτη των Ηνωμένων Εθνών που αποδεικνύει πως η βιομηχανία κρέατος και γάλακτος παράγει περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου από όλα τα μέσα μεταφοράς μαζί - Rearing cattle produces more greenhouse gases than driving cars, UN report warns 29/11/06)

Άντε να εξηγήσεις στα καγκουρό γιατί δολοφονούνται με σφαίρα στο κρόταφο,
και πληρώνουν χωρίς να φταίνε τα δικά μας λάθη. Και πάλι.

Labels: , ,

2 Comments:

Blogger ΠΡΟΒΑΤΟ, ΟΧΙ ΑΡΝΙ said...

Τα κόκκινα ελάφια της Πάρνηθας βάλανε στόχο. Και συνεχίζουν να κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ........ "Την οργή των Θεών να φοβούνται και των βράχων τ' αγάλματα".. Ο Ελύτης τους προειδοποίησε χρόνια τώρα. Αν είμαστε ανίκανοι εμείς να τους χτυπήσουμε η φύση δεν είναι. Αυτή θα εκδικηθεί κι ουαί σ' όποιον βρεθεί στο διάβα της.

October 23, 2007 at 12:02 AM  
Anonymous Anonymous said...

Θερμά συγχαρητήρια για την ανάρτηση, και το προηγούμενο σχόλιο!
Είναι χρήσιμο ακόμα και για τους ψευτοοικολόγους, να ξεφωνίζουμε τις βλακείες τους, ώσπου, αν προλάβουμε, όπως αισιοδοξούμε ορισμένοι, να καταλάβουν ότι οι αυταρχικές εντολές εμποδίζουν την συνύπαρξη και την ίδια την ύπαρξή μας, άρα και τη δική τους.
(Για τη φύση, πάντως, αντί του "εκδικείται", ταιριάζουν καλύτερα όροι όπως συνεφέρνει, αφοπλίζει, αφανίζει κλπ, ανάλογα με την περίπτωση, για να μην της αποδίδουμε ιδιότητες που εξ ιδίων προσάπτουν οι μανιακοί στα σκιάχτρα τους).

October 23, 2007 at 4:06 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home