Friday, October 19, 2007

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Δεν δρεπω δαφνες γνωσης για τη λυση του ασφαλιστικου. Ως φορολογουμενος πολιτης όμως, πληρωνω με τους φορους μου και εχω έναν συνεταιρο, το ΙΚΑ, στο εισοδημα μου ( ο άλλος είναι η εφορια ) μπορω να αναφερω την αποψη μου.

Αυτό που αδυνατω να κατανοησω είναι γιατι πρεπει να καταφυγουμε σε νεα μετρα όπως η αυξηση του οριου συνταξιοδοτησης, οι μεγαλυτερες εισφορες και ότι άλλο αποπνικτικο μπορει να φανταστει κανεις.

Ειμαι υπερ της αποψης πως δεν χρειαζεται να βρεξει από καπου 500ευρα. Οι οικονομικοι μεταναστες εδωσαν μια παραταση ζωης ( Σ.Σ. αυτό να το θυμουνται οσοι θελουν να φυγουν από τη χωρα μας καθως και τη συμβολη τους στα μεγαλα εργα που εγιναν τα τελευταια 15 χρονια. Εκτος και αν πιστευει κανεις ότι θα τα εκαναν οι Ελληνες…. ) στο πονεμενο μας ασφαλιστικο συστημα αλλα όλα τα ωραια ψεμματα εχουν ένα τελος και πρεπει να αναλαβουμε τις ευθυνες μας ως κρατος και ως κοινωνια.

Το ασφαλιστικο μας συστημα χρειαζεται αναδιοργανωση εκ βαθρων. Αν σκεφτει κανεις ποσα επιδοματα της πλακας δινονται, ανατριχιαζει. Θα αναφερω δυο παραδειγματα για το ταμειο του ΗΛΠΑΠ. Δημοσιοι υπαλληλοι δηλαδη που πληρωνουμε με τους φορους μας.

Οι υπαλληλοι του ταμειου παιρνουν επιδομα γιατι λεει το τρολεϊ λογω ηλεκτρικου ρευματος παραγει ακτινοβολια η οποια τους επηρεαζει στη …στυση!!!!

ΑΠΙΘΑΝΟ!!!

Ένα άλλο επισης τρομακτικο επιδομα που παιρνουν οι υπαλληλοι αυτοι είναι το επιδομα σπρωξιματος. Όταν η βεργα φευγει από τα καλωδια και κατεβαινουν από τη θεση του οδηγου να την επανατοποθετησουν, ε, αυτό είναι μια συγκλονιστικα δυσκολη διαδικασια και για αυτό επιδοτουνται!

Πιστευω πως αν καταρχην γινει επανεξεταση ΟΟΟΟΛΩΝ των επιδοματων που χορηγουνται, θα εξοικονομηθει μεγαλο κοστος.

Επανεξεταση επισης ολων των συνταξεων. Στο παρελθον εχουν παρατηρηθει φαινομενα να συνταξιοδοτουνται νεκροι, δεντρα, ανημποροι σαν τον …Σουπερμαν και σαν εχεις μεσο διαβαινε.

Το ΙΚΑ εχει τεραστια ακινητη περιουσια η οποια καθεται ή επινοικιαζεται σε κολλητους με κοστος οσο και ένα πακετο τσιγαρα. Επιβαλλεται να γινει καταγραφη και οπου υπαρχει το περιθωριο, πωληση.

Σε έναν δημοσιο οργανισμο τον οποιο συνηθως διοικουν αποτυχημενοι πολιτευτες, υπαρχουν δυο επιλογες για την επιλυση των προβληματων κοστους. Η πρωτη είναι η οργανωση. Η δευτερη είναι η αυξηση των τιμολογιων. Συνηθως οι Ελληνες πολιτικοι επιλεγουν τη δευτερη. Δεν εχουν ουτε τις γνωσεις, ουτε την αξια, ουτε φυσικα και το οραμα για την πρωτη λυση. Ελα μωρε τωρα, που να ασχοληθω ναουμ. Αυξησε τα τιμολογια, το ΦΠΑ, το παγιο, τη σφολιατα, αυξησε την εισφορα, βαλτους να εργαστουν μεχρι τα 70 και όλα καλα. Ειμαι περιεργος και θα ηθελα να ρωτησω την επιτροπη σοφων αν πιστευει ότι θα υπαρξει εταιρεια που θα προσλαβει 65 χρονο υπαλληλο. Να τον κανει τι; Σε οσες εταιρειες εχω περασει, ακομα και ο 50αρης αντιμετωπιζεται καπως σαν ουφο, ποσω δε μαλλον ο 60+.

Δεν ειμαι ουτε παριστανω τον «σοφο» για να προτεινω το δικο μου πακετο μετρων. Ειμαι όμως σιγουρος πως δεν εχει γινει καθολου δουλεια στο κομματι «ξεσκαρταρισμα».

Μπορει να κατηγορουμε το ΙΚΑ γιατι είναι ψιλομπαχαλο αλλα κανεις δεν μιλα για το ποσοι χρωστανε στο ΙΚΑ. Πως θα ηταν τωρα το ΙΚΑ αν δεν το ειχαν φεσωσει απαντες. Το ιδιο το κρατος, οι πολιτες, οι φορεις, οι θεσμοι, οι επαγγελματιες.

Είναι αστειο στην Ελλαδιτσα των 6.000.000 οικονομικα ενεργων ανθρωπων να υπαρχουν 50 ανθυποταμεια. Ναι, να συγχωνευτουν. Με τροπο όμως που να υπαρχει κοινωνικη ισορροπια. Δεν μπορει πχ ο συνταξιουχος του ταμειου της ΔΕΗ που μπηκε χαρη σε ένα πολιτικο μεσο να παιρνει στα 50 του συνταξη της ταξης των 1.500 ευρω και ενας φουκαρας του ΤΣΑ που εφαγε τη ζωη του στο τιμονι να τη βγαζει με 300 ευρω. Χρειαζεται μια ισορροπια εστω και αν μερικοι προυχοντες πονεσουν. Και δεν ξαναψηφισουν. Δεν πειραζει, θα ψηφισουν οι υπολοιποι.

Οπου δεν υπαρχει σοβαρο κρατος, υπαρχουν παρα πολλοι νομοι για να αντιστοιχουν και στα αντιστοιχα παραθυρακια. Στη χωρα μας θα πρεπει να καταργηθουν ένα φορτηγο διαταξεις με επιδοματα, φωτογραφικες επιχορηγησεις, να γινει μια σοβαρη απογραφη του τι εχουμε και τι μπορουμε να κανουμε και αφου κατ αυτόν τον τροπο εξοικονομησουμε πορους, τοτε μπορουμε να προχωρησουμε και σε νεα μετρα.

Και όταν λεω σοβαρη απογραφη δεν εννοω την ταρζανια που εκανε η νυν κυβερνηση στην πρωτη της θητεια. Εκαναν μια απογραφη που δε ζητηθηκε από κανεναν, μας πηγαν 10 χρονια πισω, βρηκαν διαφορα στον τροπο καταγραφης των αμυντικων δαπανων και τωρα τα κανουν ακριβως με τον ιδιο τροπο!!

Τα θερμα και πολλα μου συγχαρητηρια.

Είναι πολύ ευκολο και εξοχως παραπλανητικο να τα ριχουμε όλα στην υπογεννητικοτητα. Ναι, παιζει ρολο. Όμως όταν τιθεται ως αλλοθι για να αποσιωπαται η κακη διαχειριση, οι περιεργες προμηθειες και οι διαγωνισμοι της παραγκας, τοτε σορι αλλα σπαστα και ξαναριχτα που λεει και ο Πειραιωτης προσωπικος μου μπαρμπουτιερης.

Οι οικονομικοι μεταναστες που θα πρεπει να ενταχθουν ολοι στο ασφαλιστικο συστημα και πχ οι εργαζομενοι σε χωρους διασκεδασης που αναθεμα και αν ξερουν τι σημαινει ενσημο, είναι ποροι που αυτή τη στιγμη το ΙΚΑ τους παρακολουθει να χανονται. Είναι χρεος του κρατους να αναπτυξει σοβαρους ελεγκτικους μηχανισμους ώστε να μην την πληρωνουν μια ζωη οι ευκολοι στοχοι. Αλλα τι λεω, η κυβερνηση των μεταρρυθμισεων και των τομων, κατηργησε το ΣΔΟΕ…

Αναφερομαι στο ΙΚΑ γιατι είναι ενας γιγαντας που του αξιζει μεγαλυτερη φροντιδα από αυτή που ειχε μεχρι σημερα.

Για να μπορει να μας προσφερει αυριο….

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

τι σχεση έχει το παραπάνω με την θεματολογία του πλανήτη? Ελεος. Μαρία.

October 19, 2007 at 2:00 PM  
Blogger Suspect said...

υπαρχει και ενα label που γραφει "πολιτικη" Μαρια...

October 21, 2007 at 1:49 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home