Wednesday, October 17, 2007

μην την πιειτε,μην λουστειτε...




ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΗ ΡΥΖΙΟΥ ΣΤΗ BUDWEISER
ΗΠΑ-Ερευνα ανεξαρτητου εργαστηριου αποκαλυψε οτι το ρυζι που χρησιμοποιηθηκε στη μπυρα Budweiser ηταν γενετικα τροποποιημενο.Οι δοκιμες δειχνουν οτι το ρυζι που χρησιμοποιηθηκε στις ζυθοποιιες της Anheuser-Busch στην ανατολικη ακτη των ΗΠΑ ηταν μολυσμενο με ποικιλιες γενετικα τροποποιημενου ρυζιου απαγορευμενου στο μεγαλυτερο μερος του κοσμου.
Η Budweiser ειναι μια διεθνης φιρμα εξαγωμενη σε 60 χωρες παγκοσμιως.Η Anheuser-Busch ελεγχει το 50% της μπυρας των Ηνωμενων πολιτειων και ειναι ο μεγαλυτερος εμπορος ρυζιου στην Αμερικη.Αγοραζουν γυρω στο 6 με 10 τοις εκατο της ετησιας παραγωγης ρυζιου των ΗΠΑ.
Η ΜΟΛΥΝΣΗ
Το 2006 πανω απο 30 τοις εκατο του αμερικανικου μακρυκοκκου ρυζιου επιμολυνθηκε με πολλαπλα στελεχη γενετικα τροποποιημενου ρυζιου.Ακομα δεν ειναι ξεκαθαρο το ΠΩΣ συνεβει.Αυτο που γνωριζουμε ειναι οτι αυτα τα στελεχη προηλθαν απο την ποικιλια "Liberty Link", της γερμανικης Bayer CropScience. Η απατη μεγαλωνει οταν αποκαλυπτεται οτι το ρυζι που κατεληξε στο μειγμα ζυθοποιιας της Anheuser-Busch ηταν μονο για εργαστηριακες δοκιμες κι οτι ποτε δεν καλλιεργηθηκε για πωληση.Το τμημα γεωργιας των ΗΠΑ ενεκρινε τη χρηση του Liberty Link αλλα η πωληση του παραμενει παρανομη στο μεγαλυτερο μερος του κοσμου.
Υπολογιζεται σε μια αστικη μηνυση κατα της Bayer οτι το 63 τοις εκατο της εξαγωγης ρυζιου των ΗΠΑ καταστραφηκε.Παραγγελιες και συμβολαια ακυρωθηκαν,προ'ι'οντα αποσυρθηκαν απο τα ραφια,φορτια παρακρατηθηκαν και ανακλησεις παρτιδων εγιναν.Υπηρξε εκτεταμενη ζημια κι απωλεια αγορων για τους παραγωγους των ΗΠΑ.
Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ Anheuser-Busch
Αν και δεν προκαλεσε τη γενετικη επιμολυνση του ρυζιου,η εταιρια εχει ευθυνη απεναντι στους πελατες της.Θα επρεπε να αρνηθει την αγορα ή τη χρηση του οποιουδηποτε ρυζιου μολυσμενου με στελεχη γενετικα τροποιημενα.Η εταιρεια εχει δεσμευτει να χρησιμοποιει μονο μη γενετικα τροποποιημενα προιοντα στην Κινα αλλα μεχρι σημερα εχει αρνηθει να δεσμευτει για το ιδιο απεναντι στους αμερικανους και ευρωπαιους καταναλωτες.
www.greenpeace.org

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ντζύπριος "φοιτητής" στην Χίο, έψησε σκυλάκι με βραστό λάδι..

http://billdanos.blogspot.com/2007/10/blog-post.html

http://www.alithia.gr/newspaper/2007/16102007/16102007,22588.html

ΑΛΗΤΗΣ! ΝΑ ΤΟΥ ΨΩΦΙΣΕΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ Π0ΥΣΤΗ!

October 17, 2007 at 2:50 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home