Wednesday, August 29, 2007

Nα μην λείψει κανείς


Ελπίζω τουλάχιστον να έχουν σβήσει οι φωτιές μέχρι τότε.

18 Comments:

Blogger KitsosMitsos said...

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχουν σβήσει ακόμη, θα είναι κάπως άκομψο. Μακάρι, όχι για την πορεία διαμαρτυρίας, αλλά να τελειώνει το μαρτύριο χιλιάδων ανθρώπων και της φύσης που βουβή υπομένει.

August 27, 2007 at 3:46 AM  
Blogger Δημήτρης Πρωτούλης said...

Ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, δεν έχει άραγε και το δικό του μερίδιο ευθύνης;; Είναι δυνατόν να ξεμπερδεύουμε έτσι απλά με μια διαδήλωση ..μαυροφορεμένων στο Σύνταγμα; Μήπως πρέπει να το ψάξουμε λίγο παραπάνω το θέμα;

August 27, 2007 at 7:11 AM  
Blogger whispering-planet said...

Συμφωνώ απόλυτα, αλλά αφού οργανώθηκε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συμμετέχουμε.

August 27, 2007 at 7:22 AM  
Anonymous Anonymous said...

Organothike apo poion? Dioti an einai kai auth mia authormiti diadilosi giati DEN upirxe protash sto oikologio.gr h anadasosi.gr oste na suzhththei, na doume posoi eimaste sthn Athina kai POSOI exoume thn PSUXIKI dunami alla kai thn PRAKTIKH na summetasxoume kai den trexoume na sosoume ta spitia mas kai tous suggeneis mas mia kai sxedon oloi exoume suggeneis sthn eparxia?

Enimerono men gia thn sugkentrosi, alla prosopika den thn uposthrizo, pistevo oti afenos ginetai polu noris, afeterou barethika me tis diadiloseis. Thelo PRAXEIS. As poume, thelo pio polles plirofories kai organosi gia to pou mporo na steilo rouxa, trofima kai sapounia.

August 27, 2007 at 7:33 AM  
Blogger KitsosMitsos said...

Ήδη το η συγκεκριμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας πήρε διαστάσεις. Στη σημερινή Ελευθεροτυπία - αυτή διάβασα, αυτή ξέρω - υπήρχε εκτενής αναφορά στις αντιδράσεις της μπλογκόσφαιρας όσο και στη συγκέντρωση της Τετάρτης, τόσο εντός των σελίδων, όσο - κυρίως - στο οπισθόφυλλο. Είναι η -δεύτερη- αρχή.

August 27, 2007 at 8:43 AM  
Blogger whispering-planet said...

Συμφωνώ απόλυτα με τον ανώνυμο. Το βασικό είναι να μαζέψουμε στοιχεία για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε.

August 27, 2007 at 9:37 AM  
Blogger KitsosMitsos said...

Συμφωνώ με το κομμάτι της δράσης. Καταρχάς, ψάχνω να μάθω αν μπορώ από πουθενά να μάθω κάποια βασικά για τη δασοπυρόσβεση, αντίστοιχα με τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών. Έπειτα, αν υπάρχει τρόπος να οργανωθούμε σε ομάδες δασοπυρόσβεσης, αν και στην Αθήνα είναι λίγο άκυρο, καθότι στα παρακείμενα βουνά απαγορεύεται η κυκλοφορία πολιτών τις κρίσιμες ώρες. Και ό,τι επιπλέον.
Θα περιμένω ενημερώσεις σχετικές και θα καταθέσω και εγώ ό,τι βρω αντίστοιχα.

August 27, 2007 at 9:52 AM  
Blogger Aggelos Spyrou said...

Είμαι "ΚΑΤΑ" της αυριανής κινητοποίησης στην πλατεία Συντάγματος και στις κεντρικές πλατείες των μεγάλων πόλεων. Στη συγκέντρωση για την Πάρνηθα είχα κατέβει, και τη θεωρούσα όντως πολύ σημαντική για την αφύπνιση της κοινής γνώμης. Εκτιμώ όμως ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τις φωτιές να καίνε ακόμα και τη χώρα να βαδίζει προς εκλογές, η κίνηση αυτή δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Δεν αποτελεί αγώνα αυτό τη δεδομένη χρονική στιγμή ούτε βοηθάει κανέναν.Πολύ περισσότερο δεν αφυπνίζει κανέναν, όλοι έχουν γνώση της μεγάλης καταστροφής που έχει συμβεί, από τα ΜΜΕ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δίνει βάση σε σχόλια του τύπου "μερικοί γραφικοί ψευτοκουλτουριάρηδες κατέβηκαν με μαύρα στις πλατείες για να το παίξουν ευαισθητοποιημένοι", θα αρχίσουν πάλι κοροϊδευτικά σχόλια για το "κίνημα των bloggers" κλπ. Τέτοιες κινήσεις πρέπει να γίνονται οργανωμένα και μαζικά σε σωστό χρόνο κι όχι σπασμωδικά με ένα "διαδώστε το" επειδή κάποιου του ήρθε να φτιάξει ένα banner. Θέλετε να έχει ουσία μια τέτοια κίνηση; Ας οργανωθούμε και να πάμε με μαύρα στις πολιτικές συγκεντρώσεις των κομμάτων, να κλέψουμε τις εντυπώσεις. Αγώνας όμως αυτή τη στιγμή για μένα είναι να καταθέσουμε τον οβολό μας για τους πυροπαθείς, αγώνας είναι να πάρουμε μια τσάπα και να πάμε στα καμμένα να βοηθήσουμε, αγώνας είναι να ενισχύσουμε τα σώματα εθελοντών, να οργανώσουμε αποστολή τροφίμων ή υλικών στους πυροπαθείς. Κι αν θέλουμε οπωσδήποτε μαύρη παρουσία, ας κρεμάσουμε μαύρες σημαίες στα μπαλκόνια που θα φαίνονται και για περισσότερο καιρό. Είναι και οι εκλογές που έρχονται... Το να κατέβουμε βολτίτσα για χαχαχουχα και καφεδάκι στο σύνταγμα και να πούμε ότι αγωνιστήκαμε θα μας κάνει απλά περίγελο κάποιων και θα θυμίζουμε Κούρκουλο στο "όχι άλλο κάρβουνο"... Ας διασφαλίσουμε τη δύναμή μας επιτέλους κι ας μην τη σπαταλάμε σπασμωδικά. θα ήμουν ευτυχής αν η συγκέντρωση γινόταν στις 19 Σεπτέμβρη, απέναντι στην όποια κυβέρνηση προκύψει, ώστε και να μην ξεχνάμε το θέμα, και να είναι περισσότερο πιεστική.

August 28, 2007 at 9:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ας έρθουν όσοι μπορούν, βρε παιδιά! Μήπως θα έπρεπε να χαίρεστε που υπάρχει διάθεση για συχνότερες ζωντανές συναντήσεις, αντί για οθονοπληξία, και να παρακαλάμε να γίνονται τακτικά ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ όπως παλιά, ώσπου να κάνουμε ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ;
Άλλωστε κάθε ειρηνικός τρόπος αντίστασης στους αρχοπυρομανείς, είναι μήνυμα ελπίδας, όταν μας θέλουν μοιρολάτρες.
Μάλιστα είναι ευκαιρία να κουβεντιάσετε με περαστικούς ή περίεργους, καθώς περιορίζεται το κυκλοφοριακό.
Τέλος, μόνο 2-3 άτομα στο διαδίκτυο μέχρι στιγμής έχουν σχολιάσει, ως τώρα, την περίεργη σιωπή τού ιερατείου για την ανάγκη κατεπείγουσας σποράς στα καμμένα για συγκράτηση του πολυτιμότατου χώματος, ενόψει πλημμυρών, όπως έχουν υποστηρίξει επίσημα οι ΗΠΑ για την πάρτη τους (www.epa.gov/owow/info/NewsNotes/issue77/77issue.pdf). Μήπως μεταμφιέζουν έτσι τη δασοφαγική τους απληστεία, και πρέπει να ενημερώσουμε σπίτι-σπίτι για τη νέα τραγωδία που επικρεμάται;
Αν δε σπείρουμε, θα ξαναθρηνήσουμε...
Τους εχθρικούς τους είδαμε τι ερημωτικοί φονιάδες είναι. Ξεχάσατε τις πλημμύρες στην Κόρινθο;
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ !

August 28, 2007 at 10:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

H αφίσα που λέει “ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΧΤΗ” σε ποιούς αναφέρεται? Στον Καραμανλή? Στους υπουργούς? Στους Πυροσβέστες? μήπως στους 1000 του Πολύδωρα? στους Εθελοντές? ή μήπως στις δυνάμεις που ήρθαν από το εξωτερικό για να σβήσουν τις φωτιές? Ποιοί είναι αυτόι που ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ώστε να ξέρω σε ποιόν διαμαρτήρομαι.

Μήπως θα ήταν ποιό δίκαιο, η αφίσα, κάτω απ΄την οποία θα συγγεντρωθήτε να λέει ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΧΤΗ? θα ταίριαζαν και τα μάυρα ποιό πολύ...

Εγώ δεν μπορώ να συμμετέχω σε καμμιά τέτοια Διαμαρτηρία αφού δεν έκανα τίποτε απολύτως για μην γίνει η Ελλάδα στάχτη.

Βάλανε 1000 φωτιές στην Ελλάδα, μέσα σε ένα καλοκαίρι και κάηκε η μισή, δέκα μέρες πριν τις εκλογές. Αλλά η φιέστα... φιέστα. Χέστα (με το συμπάθειο).

August 28, 2007 at 1:32 PM  
Anonymous Anonymous said...

Τύπωσα ήδη τις πληροφορίες που έχει εδώ και στο κοβοντας δρομο και στο anadasosi για το που να απευθυνόμαστε για να προσφέρουμε βοήθεια και σκοπεύω να μοιράσω καμιά 500 σελίδες αύριο στη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη)..αν ειναι εύκολο ας το κάνουμε και σε άλλες πόλεις..δυστυχώς δεν έχουμε όλοι πρόσβαση στο δίκτυο από τη μια κι από την άλλη όταν έχεις τηλ έτοιμα στα χέρια σου διευκολύνει την άμεση κινητοποίηση..

Για διευκόλυνση όσων το βρίσκουν καλή ιδέα ιδού η σελίδα:

ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ Ή ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

• Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (κεντρικά Αθήνα)
Για την προσφορά υλικής βοήθειας (ρουχισμό, φάρμακα, τρόφιμα κλπ) επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 5147300 ενώ για προσφορά εθελοντικής εργασίας απευθυνθείτε στο 210 3603449 (Υπεύθυνη κα. Σπάτουλα)

• Από Θεσσαλονίκη (και για υλική βοήθεια και εθελοντική) επικοινωνήστε:
1. Ερυθρός Σταυρός, Στην είσοδο του λιμανιού.
τηλ 2310 531532/5/0
(Υπεύθυνη Δ/ντρια κα Εμοχίδου)

2. Δήμος Θεσσαλονίκης: Τηλέφωνα: (2310) 375.200 (30 γραμμές)
Βενιζέλου 45

Τι χρειάζονται:
ΤΡΟΦΙΜΑ, Κυρίως: Νερό - Ζάχαρη -Γάλα Εβαπορέ - Ρύζι - Αλεύρι - Μακαρόνια - Κονσέρβες (σε ΟΛΑ τα σουπερμάρκετ και λοιπά καταστήματα διατροφής)
ΦΑΡΜΑΚΑ: Οινόπνευμα - Αντισηπτικά - Αντιυπερτασικά - Αντιλιπιδαιμικά - Ιώδιο - Κρέμες για εγκαύματα - Γάζες - Επιδέσμους (διαθέσιμα σε ΟΛΑ τα φαρμακεία)
ΔΙΑΜΟΝΗ: Σκηνές - Κρεβάτια - Σεντόνια - Κουβέρτες - Ρουχισμός -Containers για διαμονή - Στρώματα - σκεύη (σε καλή κατάσταση)

Αν μπορείτε να μεταβείτε στις πληγείσες περιοχές έστω και για μόνο λίγες μέρες
• Έκκληση για εθελοντική προσφορά βοήθειας απευθύνει η Νομαρχία Ηλείας σε όσους μπορούν να συνεισφέρουν για την αντιμετώπιση της καταστροφής. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στο 26210 37187.

• Επίσης για βοήθεια στον Νομό Ηλείας
ΚΕΠ: 26210 34840, Νομαρχία : ΠΡΟΝΟΙΑ 2621022378
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2621034026+26335

• Για βοήθεια στον Νομό ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Νομαρχία Αρκαδίας 27910 222246 και 59
Δήμος Μεγαλόπολης 27910 22265 27910 24542 φαξ
κινητό Δημάρχου 6944 719571 Μπούρας Παναγιώτης

• Για βοήθεια στο Δήμο Σαλαισίας (έχει πληγεί περισσότερο)
27910 61202 - 27910 61737 φαξ
κινητό Δημάρχου 6978 449660 Φουσέκης Ιωάννης
Γενική Διευθύντρια κα Καπόγιαννη 27910 230374 , 230001

• Στη Μεσσηνία η Πυροσβεστική καλεί τους κατοίκους και όσους μπορούν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο να επικοινωνούν με την Πυροσβεστική Διεύθυνση Καλαμάτας στο τηλέφωνο 27210 92100

Οι ανάγκες δεν περιορίζονται μόνο στα αγαθά πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα και λοιπά είδη), αλλά και στη διανομή και τη διαχείριση. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να μεταβείτε σε άλλο τόπο, μπορείτε να βοηθήσετε ακόμα και από το Δήμο σας. Βρείτε χρήσιμα τηλέφωνα, ποια οργάνωση είναι πού, τι ανάγκες υπάρχουν και ενημερώστε όσους μπορείτε ώστε να δώσουμε ότι μπορούμε στους συνανθρώπους μας.

August 28, 2007 at 1:35 PM  
Blogger tzonakos said...

Η παρουσία μας, βουβή και με μαύρες εμφανίσεις θα είναι σημαντική.
Θα είναι ενα μνημόσυνο, ενα παρών, μια σκιά στις σκιές.
Εγω θα είμαι εκεί.

August 28, 2007 at 3:29 PM  
Anonymous Anonymous said...

Μην παρασυρόμαστε στη λογική του Λαμπράκη... "σιωπηλή διαμαρτυρία", για να μεγαλώσει η αντίδραση κατά της κυβέρνησης και μόνο, για να μην ξεφύγει κάνα κακό συνθηματάκι και για τους άλλους... και μετά ;;;;
Του χρόνου θα ξανακλαίμε εμείς και οι άλλοι θα χτίζουν βιλάρες.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ !
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΧΤΗ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ !
Αντίδραση που θα διαρκέσει και μετά από τις εκλογές !
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ:
www.psifizomavro.blogspot.com

August 29, 2007 at 4:45 AM  
Anonymous Anonymous said...

Μπορεί μια διαδήλωση να μη λύνει το πρόβλημα, δεν καταλαβαίνω όμως γιατί γίνεται η ίδια "πρόβλημα". Το πιο σημαντικό είναι η βοήθεια που θα δώσουμε και ακόμα περισσότερο τι θα κάνουμε για να περιφρουρήσουμε τα καμμένα από αυτούς που ήδη έχουν σχεδιάσει πώς θα τα χρησιμοποιήσουν (χοντρές τουριστικές επενδύσεις στην Ηλεία και σε όλη την Ιόνια οδό το πιο προφανές) αλλά εγώ θα κατέβω στο Σύνταγμα και θέλω να πιστεύω ότι θα το ξανακάνω και όταν θα προσπαθούν να περάσουν διατάγματα και αποφάσεις.

August 29, 2007 at 6:41 AM  
Blogger ellinida said...

afovia happiness

"Όσοι θέλουν, ας μας αναζητήσουν στο σιντριβάνι για να δουν ότι η αντιπλημμυρική-αναδασωτική σπορά εδώ στην Ελλάδα δεν προβάλλεται αποκλειστικά λόγω της αυτο--καταστροφικής διαπλοκής!"

Oτι δεν έχει μέσα συμφέροντα και εργολαβίες δεν πάει μπροστά στην Ελλάδα. Ακόμα και για το πιό μικρό.
Ετσι λειτουργεί το σύστημα και δεν πρόκειται ν'αλλάξει ποτέ.
Εκτός ίσως αν ξυπνήσουν οι πολίτες κάποια στιγμή και από πρόβατα γίνουν λύκοι.

August 29, 2007 at 6:54 AM  
Blogger iLiAs said...

Η πραγματική διαμαρτυρία είναι στις 16 Σεπτεμβρίου!
Η μέρα που ο πολίτης παίρνει την ευθύνη πάνω του.
Η κάλπη πρέπει να δώσει ηχηρό μήνυμα.

Να είσαι καλά! :)

August 29, 2007 at 12:29 PM  
Blogger tzonakos said...

Hμουν εκεί και ήταν μια δυνατή εμπειρία, μαζι με χιλιάδες ανθρώπους ντυμένους στα μαύρα.
Εύχομαι να μην χρειαστεί να ξαναπάμε σε συγκεντρώσεις για τέτοιο λόγο.

August 29, 2007 at 12:46 PM  
Anonymous Anonymous said...

To be a noble charitable being is to procure a kind of openness to the world, an skill to group aleatory things beyond your own manage, that can govern you to be shattered in very exceptionally circumstances for which you were not to blame. That says something very weighty thither the prerequisite of the ethical life: that it is based on a trustworthiness in the uncertain and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a plant than like a treasure, something fairly dainty, but whose extremely item attractiveness is inseparable from that fragility.

October 29, 2010 at 3:58 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home