Wednesday, August 29, 2007

Συγκλονιστικοί! Κι ενώ στην Κύπρο ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΕΣ ΣΠΟΡΕΣ…


Εδώ, με τους καταταλαιπωρημένους αλλά αντιστεκόμενους και απόψε στις πλατείες ανυπότακτους, το ετοιμοθάνατο (λόγω σαρωτικών κλιματικών αλλαγών) ιερατείο, τρομοκρατεί με 2 εμετικούς μισθοφόρους του ότι τα καμμένα θα ... αναδασωθούν μόνα τους σε 100-200 χρόνια, αν οι βροχές ξεπλύνουν το πολυτιμότατο χώμα...
Αδέρφια, πιστεύετε ακόμα αυτούς που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ, και επί δεκαετίες σιγοντάρουν την ερημοποίηση και το τσιμέντωμα;
Γιατί δε μιλάνε για τις σπορές άλλων κρατών;
Διαιρειβασιλεύουν και θανατοσκορπάνε...
Κι όμως, ενημερώνοντας τους πυρόπληκτους, οι τοπικές κοινότητες μπορούν άμεσα να δράσουν ! Ας μη φοβόμαστε την υστεροβουλία μερικών επικίνδυνων "ειδικών".

Αντιπλημμυρικές, Αναδασωτικές Σπορές για να ξαναπρασινίσει η περιοχή Σαϊττάς στο βουνό Τρόοδος στην Κύπρο
από το: http://www.go2.com.cy/main/default.aspx?newsid=74734&TabID=1 :
29-8-2007
Τα μέτρα που έχουν προγραμματιστεί για την επανεγκατάσταση του δάσους είναι τα ακόλουθα:
Σπορά σε επιλεγμένες θέσεις (όπου η ένταση της φωτιάς ήταν μεγάλη, όπου υπήρχε νεαρό δάσος και όπου έχει παρατηρηθεί ότι η ποσότητα του σπόρου ήταν ανεπαρκής). Η σπορά αλλού θα γίνει επιφανειακά, αλλού κατά θέσεις με σκέπασμα του σπόρου και θα καλύψει 300 εκτάρια.
• Φύτευση με πεύκα και θάμνους της περιοχής κοντά σε κύριους δρόμους, κυρίως σε θέσεις με μικρή κλίση (τα φυτά θα ποτίζονται) σε συνολική έκταση περίπου 30 - 40 εκταρίων.
• Υδροσπορά σε απότομα πρανή σε μικρή έκταση 5-10 εκταρίων. Το μείγμα του σπόρου, που θα χρησιμοποιηθεί, θα περιέχει σπόρους πεύκου και τοπικών θάμνων.
• Καμιά ενέργεια - σε καλές ποιότητες τόπου με άφθονο σπόρο (200 εκτάρια).

Επίσημη έκθεση των ΗΠΑ υπέρ των, ενισχυτικών τής φυσικής, αντιπλημμυρικών αναδασώσεων με σβώλους σπόρων ντόπιων δασικών και μονοετών φυτών για την άμεση πρόληψη του ξεπλύματος του πολυτιμότατου χώματος από καταστροφικές πλημμύρες με ανυπολόγιστες καταστροφές ή και θύματα... Χρήσιμη στη γεωργία, την κτηνοτροφία και τα αστικά κέντρα ! www.epa.gov/owow/info/NewsNotes/issue77/77issue.pdf :
Seed ball scattering not only planted the seeds for new vegetation but also provided an avenue to educate and energize community members about watershed protection. - Η σπορά με σβώλους όχι μόνο ξαναέδωσε βλάστηση, αλλά άνοιξε μια λεωφόρο εκπαίδευσης και ενεργοποίησης των κοινοτήτων για την προστασία της υδροφόρας λεκάνης.

Περισσότερα στα ελληνικά, με ταινιάκια σχετικά :

http://whispering-planet.blogspot.com/2007/07/free-reforestation-video.html

Ενημερωμένη σήμερα

Σας ευχαριστούμε πολύ για την υπομονή σας!
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους εμψύχωσαν τις αποψινές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα !
Θερμά συγχαρητήρια και στους μοναχικούς, τις παρέες και τα αμέτρητα ζευγάρια που ήρθαν με τα παιδιά τους, τους αυριανούς διασώστες, που δεν έχουν εθιστεί στο χαζοκούτι και τα κατευθυνόμενα θανατηφόρα ξενύχτια, που μας ρημάζουν "μετα"πολεμικά.
Τέτοιες συναντήσεις χρειάζονται - αφορμή είναι πάντα η αλληλοβοήθεια ! - ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, για να θυμόμαστε και να θυμίζουμε ότι ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ !

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !
Ιστοσελίδα για το κλίμα, την ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ και την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ: εδώ.

Labels: , , ,

0 Comments:

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home