Sunday, August 26, 2007

Οι πολιτικές ευθύνες ως "εγκληματικές" πράξεις

Πριν κάτσω να γράψω αυτό το κείμενο ήμουν (και είμαι) τόσο αγανακτισμένος ώστε επιθυμούσα να εκφραστώ τόσο χυδαία απέναντι στον άχρηστο και ανίκανο κρατικό μηχανισμό,αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Τόσο μεγάλη είναι η αηδία που τρέφω στα πρόσωπά τους,ύστερα και από τις τελευταίες "εγκληματικές" τους ολιγωρίες και ενέργειες ,οπού το post θα καταντούσε ένα αγανακτισμένο υβριστικό κείμενο, δίχως επιχειρήματα τα οποία θεωρούσα αυτονόητα και δεν επιθυμούσα να επεκταθώ.
Μη έχοντας όμως το δικαίωμα να υποβαθμίσω το χαρακτήρα και το επίπεδο αυτού του blog, του οποίου το ύφος αφορά και 14 άλλους συντάκτες , αποφάσισα να αποτυπώσω την αγανάκτηση των επισκεπτών μέσα από τα σχόλια και email που λήφθηκαν τις τελευταίες ώρες,μαζί με κάποιες προσωπικές μου εκτιμήσεις.

Είναι προφανές ότι η χώρα βρίσκεται υπό το σχέδιο δράσης εμπρηστών.

Αυτό όμως δεν απαλλάσσει από καμιά ευθύνη την κυβέρνηση και όλους τους ανίκανους υπεύθυνοανεύθυνους του κρατικού μηχανισμού.

Ουδείς ενδιαφέρθηκε να καθαρίσει τις εκτάσεις από τα ξερά χόρτα και τους σκουπιδότοπους που διευκολύνουν το έργο των εμπρηστών
Η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών τόσο καιρό κωλυσιεργούσε στο εργατικό δυναμικό που θα απαρτίζονταν από κομματικές προσλήψεις.

Και για να είμαστε ειλικρινής να μην σας φταίνε μόνο οι εμπρηστές(που σαφώς υπάρχουν αποδεδειγμένα).
Απλά σας εξυπηρετεί να μετατοπίζετε αλλού τις ευθύνες σας.

Πολλές από τις τελευταίες πολύνεκρες πυρκαγιές δεν οφείλονταν σε εμπρησμό,αλλά σε αμέλεια, όπως ηλεκτροκολλήσεις ,εργασίες,κατοχή επικίνδυνων υλικών,έκρηξη φιάλης κλπ.
Δυο ηλικιωμένοι είναι υπεύθυνοι για τις δύο μεγάλες φωτιές στη Πελοπόννησο και συνελήφθησαν.

Σας εξυπηρετεί προεκλογικά η διαμόρφωση της κοινής γνώμης,να αιωρείτο η υποψία ότι ένας "άγνωστος απειλητικός εχθρός" ευθύνεται για την καταστροφή και όχι η κυβερνητικές πράξεις (μάλλον απραξία).

(Ο πρόεδρος Μπούς, έχει διδάξει καλά την μέθοδο αυτή,κάθε φορά κηρύττει την χώρα σε κατάσταση συναγερμού υπό τον φόβο μιας άγνωστης απειλής-που ποτέ δεν εκδηλώνεται )

Το ζήτημα ΔΕΝ είναι μόνο ποιοι βάζουν τις φωτιές και αν τελικά κερδίζει ο κάθε "γιωργάκης", όπως αρέσκονται να λένε πολλοί.

Το ζήτημα εδώ είναι η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ η ΕΛΛΕΙΨΗ ετοιμότητας ,η έλλειψη σχεδίου και η ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ.
Οι πυροσβεστική καιρό φωνάζει οτι λείπουν 4000 θέσεις.
Ας τους είχατε προσλάβει τόσο καιρό και ας ήταν και "γαλάζια" παιδιά.
Ας τους είχατε να κάθονται και να τους χρησιμοποιούσατε όταν θα χρειαζόντουσαν.

Η προειδοποίηση από την μετεωρολογική υπηρεσία υπήρχε από την αρχή της εβδομάδας.
Το ξέρατε....
Ουδείς όμως φάνηκε να παίρνει κάποια μέτρα.

Η Πάρνηθα που έκαιγε 4 ημέρες δεν σας έγινε μάθημα.
Καμία ενέργεια που να φανερώνει ότι ο κρατικός μηχανισμός επαγρυπνεί η κατέχει κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης ακραίων πυρκαγιών.
Τα μέσα πυρόσβεσης κατά κοινή ομολογία είναι λίγα.
Το γνωρίζατε. Αρκεί να το γνωρίζετε μόνο;

Τι κάνατε σαν κυβέρνηση τόσα χρόνια; Που πήγαν οι προ σχεδόν τετραετίας προεκλογικές υποσχέσεις στο πρόγραμμα σας;
Tα spot σας για την περιβόητη "ασφάλεια";


Πού ήταν τόσο καιρό ο πρωθυπουργός και γιατί αποφάσισε να εμφανιστεί τώρα που κάηκαν άνθρωποι και διεξάγεται προεκλογική περίοδος;
Μέχρι σήμερα δεν εμφανιζόταν ΠΟΤΕ σε καμιά καταστροφή γιατί τον συμβούλευαν ότι το πρόσωπό του δεν πρέπει να 'ταυτιστεί' με καταστροφές, αλλά σήμερα λόγω των εκλογών πλέον, έτρεξε πρώτος για να φανεί.

Τι είδους κρατικός μηχανισμός είναι αυτός που επιτρέπει ένα (οργανωμένο έστω) σχέδιο εμπρησμού να πάρει τέτοιες διαστάσεις και να αριθμεί τόσα θύματα;
Πολύ άπλα γιατί η ικανότητα τους μετριέται σε πολιτικές γνωριμίες με προαγωγές...(Σημείωμα κ.Παπακώστα)

Γιατί ο Κόης και ο Φούρλας δεν πήραν πόδι και οι δυο αφού ότι σχεδόν έκανε ο ένας, το απέρριπτε ο άλλος;

Μεταφέρουν τους νεκρούς και τραυματίες με αυτοκίνητα, δεν υπάρχουν ασθενοφόρα και καμιά βοήθεια από κανέναν.

Σε πολλά χωριά δεν υπάρχει νερό , ούτε κρουνοί ,για να γεμίσουν οχήματα πυροσβεστικής.

Το νεοσύστατο σώμα της αγροφυλακής που δημιουργήθηκε εν μέσω προεκλογικών προσλήψεων με μονοήμερη εκπαίδευση, χωρίς κανένα εξοπλισμό,επιβεβαίωσε τον προεκλογικό του χαρακτήρα.
Δεν υπήρχαν φακοί για να βρουν αγνοούμενους στο σκοτάδι,ούτε ασύρματοι για την επικοινωνία, χρησιμοποιούσαν τα προσωπικά κινητά τους τηλέφωνα, την στιγμή που οι κεραίες κιν. τηλεφωνίας είχαν καεί .

Οι Νομάρχες στην Πελοπόννησο μέχρι το πρωί βρίσκονταν σε σύγχυση.
Την στιγμή που 300 εκπαιδευμένοι εθελοντές δασοπυροσβέστες περίμεναν όλη νύχτα να τους καλέσουν και να επιχειρήσουν ,είτε δεν γνώριζαν ότι υπήρχε τέτοια ομάδα,είτε δεν επιθυμούσαν τη συνεργασία!!!

Κάποιος έγραψε να μετατραπεί ο στρατός και το ξύσιμο σε υπηρεσία προς την πυροσβεστική.
Και εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο θέμα.
Πόσοι άνθρωποι πέθαναν εγκλωβισμένοι ;
Τραγικές φωνές που ζητούσαν βοήθεια από τα κανάλια της TV,διότι ουδείς υπεύθυνος δεν ανταποκρίνονταν στην αγωνία τους.
Ανέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια τον ρόλο του συντονιστή. (!!!)

Γιατί ο κρατικός μηχανισμός κοιμόνταν τον ύπνο του δικαίου μέχρι σχεδόν τα μεσάνυχτα ώστε να κινητοποιήσει τις "πολυδιαφιμιζόμενες" ειδικές δυνάμεις με τα super puma, που χτυπάνε πίσω από τις γραμμές του εχθρού,και να τις θέσει υπό ανθρωπιστικής βοήθειας;

Αν μόνο αυτά τα λίγα (και ειναι πάρα πολλά) δεν συντελούν "εγκληματικές" ενέργειες της κυβέρνησής σας κ. Καραμανλή (σε εσάς απευθύνομαι,διότι εσείς είσθε πρωθυπουργός τώρα),τι άλλο πρέπει να γίνει για να αναλάβετε όλοι τις ευθύνες σας;(σας το λέω με αγανάκτηση αλλά πολύ-πολύ κόσμια.)

Στο ερώτημα, αν υπάρχει έστω και ένας Έλληνας πολίτης που πιστεύει ότι δεν υφίσταται πολιτική ευθύνη ή ότι το κράτος έκανε σωστά τη δουλειά του;
Πολύ φοβάμαι πως υπάρχουν πολλοί.
Και η απάντηση ήρθε από σχόλιο σε προηγούμενο post
Πόσο λαλακες είναι όλοι αυτοί που θα πάνε να τους ψηφίσουν πάλι???
Μια ματιά στις ειδήσεις του STAR με τους νεοέλληνες της Μυκόνου που τα "σπάνε" στα κλαμπ,γιατί να να μην ξαναβγάλουν τους ίδιους άχρηστους......?

Θα συμφωνήσω με την πρόταση για νέες κινητοποιήσεις,και ότι θα πρέπει να ορίσουμε μια ημερομηνία για συγκέντρωση στο Σύνταγμα ή όπου αλλού.
Την φωτιά δεν την πολεμάς με φωτιά ούτε με τη βία,αλλά με συγκροτημένη σκέψη .
Eίμαστε σε "πόλεμο", αλλά είναι ιδεολογικός.
Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκέφτεται ο πολύς κόσμος.

Ηρθε η ώρα να ακουστούμε για μια ακόμα φορά.
Η συγκέντρωση για την Πάρνηθα ήταν μόνο η αρχή.
Η ανοχή μας εξαντλήθηκε.

Αν εσείς έχετε συμπάθια στο γαλάζιο...για μας τα δέντρα δεν έχουν χρώμα.

Κύριε Καραμανλή, κύριοι "αρμόδιοι" και φυσικά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα μας ακούσετε και αυτή τη φορά.
Αν το θέλατε θα το είχατε κάνει ήδη.
Αν ήσασταν άξιοι όλοι εσείς, εμείς δεν θα γράφαμε εδώ,δε θα υπήρχαμε καν.


Δεν μας αρκούν τα διαγγέλματα σας που ξεκινούν με την λέξη "ΤΡΑΓΩΔΙΑ".
ΤΡΑΓΩΔΙΑ είστε όλοι εσείς που εγκαταλείψατε τη χώρα στο έλεος!!!!

Δεν μας αρκούν τα ΜΕΤΡΑ της επόμενης ημέρας για κάτι που και εσείς όλοι ευθύνεστε.
ΜΕΤΡΑ και αποστάσεις πρέπει να πάρουμε εμείς από εσάς.

Πια δεν μας αρκεί να αποκαλούμε εσάς και τους "ειδικούς σας" ανίκανους, ούτε ανεύθυνους για τη χώρα.

Τώρα πια απλά σας θεωρούμε όπως πολύ σωστά έγραψε κάποιος, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.
2 comments:

Anonymous said...

Πιάσαμε πάτο παιδιά...
Στην αρχή του καλοκαιριού, με τη φωτιά στην Πάρνηθα, μιλάγαμε μόνο για το δάσος που χάθηκε...Τώρα τα φυσικά μνημεία και τα δάση της χώρας που χάθηκαν είναι δυστυχώς μόνο ένα μέρος της καταστροφής...Τώρα έχουμε να στεγάσουμε πρόσφυγες και μετανάστες μέσα στην ίδια τους τη χώρα, που καταστράφηκαν επειδή κανείς δεν τους προστάτεψε...Τώρα έχουμε να αναστηλώσουμε ιστορικά μνημεία πουένώ άντεξαν αιώνες, αφέθηκαν από την πολιτεία να καούν...Τώρα έχουμε να ξαναστήσουμε τις υποδομές μιάς χώρας που καταστράφηκε χειρότερα κι από αν ήταν σε πόλεμο...Ακόμη δε βρήκαμε και δεν κηδέψαμε τους νεκρούς μας...
Ας προσπαθήσουμε πάλι αύριο να ξαναχτίσουμε ό,τι κατέστρεψε η Ελληνική Πολιτεία το καλοκαίρι του 2007 και ας συγχαρούμε τον πρωθυπουργό μας που μας έσυρε σε εκλογές, ενώ καιγόταν η Πεντέλη, και που έκανε την Ελληνική γλώσσα να φαντάζει φτωχή για να περιγράψει την καταστροφή...
από http://aigialeia.blog.com

akamas said...

Θυμήθηκα το μεσημέρι την προεκλογική εξαγγελία του Καραμανλή το 2004 περί επανίδρυσης του κράτους, τώρα κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε. Ευτυχώς που έχουμε και εκλογές μπροστά μας.